Balo.....

311 18 8
                                    

Herkes evleniyordu asıl ask yaşayan ve asklari dillere destan olan ikili hala bir köşede durmus kavga ediyorlardı.Tabiyki sebepse her zaman olduğu gibi incir çekirdeğini dolduramazdi .
Her sene düzenlenen kimsesiz çocuklar yararına bir balo duzenlenecekdi ve bu baloda sahne almasi gereken Omur mahlesef Türkiyede olmasına rağmen küçük bir kaza atlatıp ayağını incitdiği için sahne alamıyordu.Ve yine is bizim Defneye düşmüştü çünkü Defnenin sesi hayal edileninde üstünde olağanüstüydü.Bunu bilen Omur bu konuda rahattı yani Levent faktörünü unutarak.
.....Bu gecede bu halinle sahneye çıkmayı dusunmuyorsun değil mi? dedi.Levent
......Ne varmış halimde hem sen kim oluyorsun da karisiyorsun.
.....Yok orda dur ışte senin hicbirseyin olmasam bile o karnında tasidigin bebeğin babasıyım ve buna izin vermiyorum.
.....Sana sorduğumu hatırlamıyorum.
......Defne delirtme beni otur suraya

Zavallı Omur arkadaşını soktuğu zor duruma üzülüyor ama elinden de başka birşey gelmiyordu son anda yerine geçecek birini nerden bulabilirdi hem ne vardı sanki Levent izin varsa sadece bir şarkı soylecekdi diğer çekiliş işi Toprak ve Pelin halledecekdi.
......Levent lutfen sadece bir şarkı hatirim için dedi dayanamayarak Omur.
......Sen karışma Omur kalbini kirmak istemem.
......Eee uzattin ama dostum ne var ama bunda bir şarkı soylecekdi altı üstü dans etcem degil ya
......Öyle mi o zaman Pelin söylesin.
Herkes birbirine baktı hayır olamaz dercesine çünkü Pelinin sesi cidden çok kötüydü e her insanın herşeyi tam olacak değil ya dışını güzel yaratan mevlam sesini yaramamış olacak.
.....Pelin mi dedi Burak korkarak
...... Aşk olsun arkadaşlar sesim okadar mi kotu?dedi Pelin kaslarını çatarak.
.....Hiç olur mu yani guzelde Defne kadar değil diyerek arayı buldu Toprak

Evet davetliler ve siz değerli konuklar bu gece buraya kimsesiz çocuklar yarına toplanmis buluyoruz.Gecemizi güzel bir sesle acip daha sonra çekiliş ve açık artırmayla son vereceğiz.
"şimdi bu geceyi düzenleyen Omur Aksu hanfendi rahatsizlandigi için onun yerine Defne hanımı sahneye;" davet ediyorum ve Karşınızda Defne .

......Hiç bir yere gitmiyorsun diyerek Defnenin bileğini kavradı Levent
......Buna mani olamazsın diyerek bileğini Leventin elinden kurtaran sahneye çıktı Defne

Oda ne Leventte Defneyle beraber sahneye çıkıp eline mikrofonu aldı herkes şaşkın gözlerle onlara bakarken o kendinden emin bir şekilde orkestraya dönüp parmağını siklatti.

Hatam belki kalbi oyuncak sanmam
Aşkta salıncak gibi saklanmak
O kadar cahilim ki hayalini bile kurmam.
Imkansız sevginin sevgilim
Bugün bana ask nedir diye sorsan.
Tek anlamı geceler boyu aglamam
Ustum basım sevda içinde
Yakalandim bırak biçimde
Ellerimde "kadife kelepce"
Veda değil mi bu ?
Yolun sonu uçurumlar
Kolay değil ki bu
Dolunca gözlere yaş
Zaman gelince nafile
Dersin bir küçük elveda

Beklenin aksine şarkıyı tek başına Levent söylemişti Defne bu şarkı sozlerini bir yerden hatırlıyorum diye düşündü tabi ya Leventin evinde ilk kaldığı gece Levent masada oturmuş birşeyler karamisti sabah uyandığında kimseye gormeden o kagitti almış daha sonrada yine aynı yerine koymuştu.Ama bu gece neden niçin bu şarkıyı tercih etmişti.Levent Defnenin gözlerine bakıp tam sahneden aşağıya iniyordu ki Defne mikrofonu eline aldı ve şu sözler döküldü dudaklarından;

Bir mektup koydum ceketinin cebine
Cesaretim yoktu gözlerine
Kötü sözler söyledim çocuğunu kasetmedim.
Alabilmek isterdim hepsini geriye
Yani derdin ya söz uçar yazı kalır diye
Sende bakma benim sözlerine
Hani derdin ya az olan Aşktır gulum diye
Gerisi hikaye
Yolun düşerse gel bir bak
Nasıl perisanim

Levent arkasını dönüp gözleri nemli sevdiği kadına sarıldı salonda mutis bir alkış fırtınası koptu ve şimdiye kadar duzelenlenen balolarin aksine toplanan para hepsini geçmişti
Leventtin korktuğu şey olmamisti ne Defneye nede bebeğine hiç birşey olmamıştı su dugun bir an önce olup bitsede Defne artık yanında kollarında olsun diyordu. Levent;
Her konuda aceleci davranan Defne bu konuda okadar yavaş davranıyordu ki doğrusu bir kaplumba bile bu konuda ondan hızlı yol alırdı diyebiliriz hazırlattığı gelinliği son ama kadar begenirken son anda sırtındaki sirt detayı yüzünden beğenmedi.Dugun organizasyonu desen yer nekan ve suslemelerin hepsini iptal etti. Daha neler neler ama herkes Defnenin bu tutumuna bir anlam veremesede herşeye tamam diyor herşey o nasıl istiyorsa baştan öyle değiştiriliyor yapılıyordu.












ASK OYUNUWhere stories live. Discover now