.Murat ve Hayatti

349 26 18
                                    

Murat;
Leventle son yasanalardan sonra kendini biraz geriye çekmiştim. doğrusu gözümde Leventti hiç bukadar buyutmemistim onun her işini kendisinin çözdüğünü inancı daha büyüktü ama bu sefer öyle olmamıştı.

Levent;Murat'i dağ evine kapatıp birkaç gün adamlarına onu dövdürüp iyi bir ders alması için elinde geleni yapmıştı.Çünkü o Levent'in en kiymetlisine Defneye zarar vermişti.
Oğlunun bu yaptıklarını duyan Ahmet bey derhal duruma mudale edip Murattin tabiri cahizse üstüne çökmüştü.Elinden bütün imkanlarını alıp onu beş parasız ortada koymuştu.Ahmet beyin tek bir şartı vardı ya adam gibi işlerin başına geçer okuduğu okulun hakkını verip iyi bir hukukçu olurdu yada onu evlatlıktan red ederdi.
Ahmet bey son derece disiplinli bir adamdı onun için zaman ve para herseydi.Hayattı sürekli kurallar ve yasaklar üzerine kuruluydu doğrusu Murattida bu şekilde yetiştirmek istemiş ama başaramamıştı.Karısının erken yaşta ani ölümü onu derinden etkilemişti ve kendisine kalan küçük bir çocuk herşeyi altüst etmişti.

Ahmet bey işlerinin yoğunluğundan Muratla ilgilenmemiş onu küçük yaşta bakicilara daha sonrasinda da yatili okullara göndermişti.Murat uzun süren okul maratonun sonunda yaz tatilleri iple çekerdi fakat babasının onla ilgilenmez tavırları ve herşeye hayır demesi onu çileden cikartirdi.Murat;Ahmet beyin gozunde ask, hırçın, dediğim dedik bir çocuktu ne yapsa onu uysallastiramiyordu.Murattin asıl sıkıntının ve böyle olmasının sebebi babasının kendisi lisede okurken kendinden oldukça küçük bir kadınla evlenmesiydi.Murat bu kadını babasına yakistiramaktan çok onu hiç sevmemisti onu o kadından soğutan kendisininde anlam veremediği bir sebep vardı.

Yıllar ilerlemiş ve Murat üniversite öğrencisi olmuştu babasıyla arasındaki gerginlik hiç bir zaman son bulmamisti oğlunun hukuk okumasına sevinen Ahmet bey onun arkol ve diğer kötü alışkanlıklarına bir turlu engel olamıyordu.Oyleki eve girip çıkan kızlarida vardı hesapbi yoktu.
●●●●●●●●●●●□●●●●●●●●●¤□¤□●●●●●

Murat o gece herzamanki gibi birkaç gece kulübü gezmiş ve zilzurna sarhoş bir halde yanındaki bir kızla eve gelmişti.Neyseki Ahmet bey bu gece işleri dolayısı ile şehir dışındaydı onun bu haline seyirci olmayacaktı.
Murat eve gelirgelmez kızın dudaklarına yapışıp vestiyerde
onu öpüp kucağına aldı kızın kahka sesleri bütün evin duvarlarında yankilanıyordu.Handan hanım evin ustkatindan olan biteni izliyordu ve O kizi öpen dudakarin kedisini öpmesini o ellerin kendisini oksamasini isteyen bir hazla kivraniyordu.Murat kızla kısa bir cilvelesme yaşadıktan sonra onu alıp kendi odasına yatak odasına götürmüştü.Handan hanım içerde çıkan ask ve sefvet dolu sesleri duyup kıskançlıktan kuduruyordu.Murat daha birlikte olduğu hiçbir kızla yatıp sabahı beraber yapmamıştı bu seferde öyle olmuştu.Odadan çıkıp birşeyler içmek için Asagiya salona indiğinde üvey annesi olan Handan hanım koltuğa oturmuş birşeyler içiyordu.
......Iyi akşamlar Handan rahatsiz ettim pardon dedi ukala
......Murat bu daha ne kadar böyle gidecek?
......Anlamadım ne böyle gidecek.
......Daha beni ne kadar görmezden geleceksin diyerek.Muratin yanına gidip onun boynunu oksamaya başladı.
.....Çek şu ellerini Sen gene içkiyi fazla kacirdin anlaşılan.
.......Seni istiyorum senin için yanıyorum gormuyormusun diyerek Muratti öpmeye çalıştı.
.....Migdemi bulandiriyorsun.O içerde yatan koynundan çıkmış kız bile sende daha namuslu diyerek Yandan hanıma bir tokat attı

Murat hızla merdivenleri çıkarken Handan hanım Murattin tokat vurduğu yanağını tutup'Bu sana odecem"diyordu.Daha sonraki günlerde Murat adeta Handan hanimin yanından kaçtı onla yalnız kalmak onu korkutuyordu.Handan hanım ise herzaman esine karşı oğlunu savunmus onun butun davranislarini gencligine vermisti ama artik öyle degildi.O geceden sonra Ahmet beyin her sozunun arkadasınıda olmus adeta baba ve oğlu arasinda acikan ucurumlari dahada buyutp derinlestirmisti.Nitekim Murat evden ayrılıp kendine ayrı bir ev tutmus okuduğu bölümle hic alakasi olmayan kendi yasam tarzina daha uygun olan gece kulübünü calistirmaya baslamisti.
Murat bütün kadınlardan nefret ediyor hepsini kendisiyle parası için birlikte olduğunu düşünüyordu.Bir kişi hariç bu kizi bir kaza sonucu tanımıştı.
Ogün üniversitedeki bölüm sınavına gec kalan Murat akşamdan kalma olduğu için kafası tamamen yerinde değildi.Berrin ise babasının kendisine aldığı arabaya alışmaya çalışıyor yalnız bir turlu park sorununu asamıyordu.Ogünde üniversite bahçesinde arabasını park etmeye çalışırken arkasından geçmekte olan aracı görmedi ve çarptı.
.....Napiyorsun kizim sen kör müsün maf ettin güzelim arabayı?
.....Şey ben çok özür dilerim hemen masrafı neyse odeyebilirim.
......Demek ödeyebilirsiniz bak sen küçük hanım sen kendini satsan bir dikiz aynasini karsilayamazsin.
.......Lütfen terpiyesizlesmeyin bey efendi size ödüyebilecegimi söyledim.Buyrun bu kartim.
......Hmmm demek adin Berrin demek bu üniversitede okuyorsun.
.......Bunun sizi ilgilendirdiğini hiç sanmıyorum.

Murat kizzla yaşadığı kısa tartışmanın ardından satte
bakti"Allah kahretsin gec kaldim dedi"Hemen apar topar sınavının olduğu sınıfa çıktı ve kapiyi çaldı.Yok artık ya bu kızın burda ne işi var üstelik hoca koltuğunda.
......Lütfen dışarı cikin sinava tam 10 dakka gec kaldınız sizi sınava alamam.
......Demek öyle Peki yardımcı Asistanım sınava geckaldiginda ne oluyor.
......Bu ne curret derhal sınıfı terk ettin.
.......Etmiyorum

Murat sınav kağıtlarından birini alıp kendine bakan gözler arasında en ön sıraya oturup kagitti doldurmaya başlamıştı bile ama sınıfta bir uğultu başlamıştı.
.....Vay canına bu oğlan delirmiş olmalı
.....Şimdi hoca onu disipline vercek.
.....Gormuyormusun oğlum hocanın bile sesini kasti
......SESIZLIK diyerek bağırdı.Berrin

Murat bir an önce kagittadaki bütün soruları çözüp kagitti Berrine uzattı.Berrin buna inanamiyordu nasıl yani bukadar kısa bir süre içinde okadar soruyu nasıl çözmüştü.
......Şimdi musadenizle hocam yapmam gereken tamir ettirmem gereken bir arabam var diyen çıkıp gitti.

Berrin elindeki kagitti alıp gözden geçirdi mutlaka yanlış çözmüştü bütün soruları kafadan salalmisti.Ama bu nasıl olurdu bütün sorular doğruydu bilmediği iki soru vardı onlarda boştu.Sınav bittiğinde Berrin elindeki kağıtlarla beraber Dekanın yanına gidip dosyayı teslim etti tam cikacakken
.......Hocam birşey sormak istiyorum son sınıflardan Murat diye bir öğrencimiz var bugün sınava gec geldi ve sınıfta çok büyük terbiyesizlik yaptı.
......Murat Atinbag dan mi bahsediyorsunuz?
......Evet o tam 10 dak sınava gec kaldı sınıfı terk etmesini isteme rağmen sınava katildi.
......Berrincim seni anlıyorum.Onun adına senden özür dilerim ama unutma burası özel bir üniversite ve mahlesef babasida buranın en buyuk ortaklarından biri bu durumda birşey yapmamız mümkün değil.
.....Yani boyun eg ve sus diyorsun.Doğru anladım.
......Hayır tam olarak öyle değil elbetteki sınav kagitaki tutum ve davranış sadece seni ve Arzu hanımı ilgilendirir.Burada Sinav kagitti o kadar kötü mu ?
......Işin ilginç tarafida o sınava gec kaldığı yetmemiş gibi son iki soru hariç bütün soruları cevaplamis olması?
.......Bu çok güzel birşey öyle değil mi?
......Ama derslere girmeyen ve elinde kaynak bile olmayan biri bunu nasıl başarabilir ki
......Haklısınız ama bu konu hakkında bir bilgim yok.

Berrin ogun sabah yaşadığı sitres ve sıkıntıyı bir turlu üstünden atamadı.Zavallı annesi kizinin durumuna üzülmüş bütün ısrarlarına rağmen sebebini ogrenememisti.
Ertesi gün Berrin erken sattlerde Murattin kendisini aramasıyla gune başlamıştı araba hakkında buluşup konusacaklardi ama doğrusu Berrin burnundan soluyordu ..
Buluşma yerine ilk gelen Berrin olmuştu yaptığı onca kustaglik yetmiyor gibi birda geç geliyor beyzademiz diye kendi kendine söylenirken Murat göründü.
......Geldiniz demek hoca hanım.
......Evet nedir durum arabanın maliyeti.
.....Bir dak sakin onun öncelikle sizi bura araba için cagirmadim
.......O halde neden cagirdin telefonda Araba demiştin.
......Çünkü sizinle aramızdaki tek nokta arabaydi ya birde sınav kağıtları.
.....Kısa kes ne istiyorsun benden
......Sadece bir yemek borcunu odemek için
......Sen onu anca rüyamda görürsün.
.....Öyle mi bunu göreceğiz.

Ilerleyen günlerde Murat;Berrin'i daha yakından tanimak icin elinden geleni yaptı onun okuduğu fakülte önüne gidiyor.Ve ateta onun gölgesi gibi onu takip eder hala gelmişti Berrin bu durumdan başta son derece rahatsızlık duymus olsada zaman içinde bu ilgiden oldukça memnun kalmıştı.
Murat gibi romantik bir adamdan kim etkilenmez ki hergün Berrine eline çiçeklerle geliyor.Onun kaşıyan işlerine anında çözüm buluyor .Ve onunla ilgili hiç bir özel ani kacirmiyordu.
Dışardan gören herkes Murattin Berrini sevdiğini düşünüyor ve ikisini birbirine çok yakistiriyordu. Ama Murat her kadına duyduğu nefreti Berrin içinde duyuyor onunda diğer kadınlardan farkı olmadığını dusunuyordu.Oysa Berrin onu saf temiz duyguylarla seviyor ve onu kaybetmektende son derece korkuyordu.
İlişkilerinin beşinci ayında Murat Berrin için güzel bir organizasyon yapmıştı gece onun gerçek yüzünü göreceğini onunda diğer kızlardan bir farkı olmadığını ispatlayacağıni düşünüyordu .
Berrin herşeyden habersiz bir şekilde kendisi için bu kadar özenen adama gün geçtikçe biraz daha aşık oluyordu.
Mum ışığında yenen Akşam yemeğinden sonra saatlerce dans ettiler.Murattin amacı onu istediği kıvama getirmekti.Berrin; Murat hakkında bir çok şey duymuştu çapkın olduğunu her kizi yatağa atmak istediği falan ama tüm bunların zamanla bir uydurma olduğunu düşündü öyle ki geçen Beş ayın içinde Murat değil onu yatağa atmak doğru dürüst öpmemisti bile ama bu gece baskaydi Murat Berrinin diğer kızlar gibi birçok erkekle birlikte olduğunu kendisine namuslu rolü yaptığına inanıyordu..Bakalım gece nasıl son bulacaktı. .....

.

ASK OYUNUWhere stories live. Discover now