Hoofdstuk 1

289 16 8
                                    

Heidi pov

Ik word wakker van mijn wekker. Ik zet hem uit en stap uit mijn bed. Vandaag weer naar school. Ik loop naar mijn kledingkast en pak een lichte spijkerbroek, een flannel en een zwarte beanie. (zie media). Ik kijk in de spiegel, mijn blonde haren vallen net tot over mijn schouders.

Ik loop naar de badkamer en poets mijn tanden. Als ik klaar ben loop ik naar beneden. Ik zie mijn vader op de bank liggen. Er ligt weer een lege fles wijn naast de bank. Ik sluip er voorbij, richting de keuken. Snel maak ik een ontbijt klaar en maak broodjes voor in de middag. Ik pak mijn tas in, doe mijn dr Martens aan en een sjaal om en loop naar buiten.

Even later zit ik op de fiets op weg naar school. Na een tijdje kom ik aan en zie dat Angela al op me staat te wachten. Ik glimlach naar haar. Ik zet mijn fiets weg en loop naar haar toe.

'Hey' zeg ik en geef haar een knuffel. 'Hoii' zegt ze en geeft me een knuffel terug. We lopen naar binnen en lopen naar het lokaal waar we zo meteen les hebben. Engels, het is een vak dat ik best wel leuk vind, maar ik ben er niet heel goed in.

Ik zit nu in de 4e, maar het gaat niet heel goed op school.  Ik heb niet veel tijd om huiswerk te maken thuis. Ik moet voor mijn vader "zorgen". Hij drinkt, omdat...ja...waarom eigenlijk? Ik denk dat het komt omdat mijn ouders uit elkaar zijn gegaan door een hevige ruzie. Mijn moeder woont nu in Amerika. Ik was 12 toen ze wegging, sindsdien heb ik niks meer van haar gehoord. Ik ben dus fucking 4 jaar alleen met mijn vader. Die jaren zijn vreselijk geweest. Mijn vader is bijna altijd dronken en als ik iets doe dat niet naar zijn wens is dan geeft hij me een pak slaag. Hij uit zijn woede af op mij.

Ik heb best vaak blauwe plekken, maar die haal ik weg met foundation. Ik gebruik normaal geen make-up, alleen om de blauwe plekken en wondjes te camoufleren. Niemand weet dat dit gebeurd. Ik heb het Angela ook nooit verteld. Ik heb liever ook niet dat ze het te weten komt. Ik schaam me kapot dat mijn vader altijd half dood op de bank ligt met allemaal lege flessen wijn om zich heen.

'Heidi let je even op?' vraagt de lerares. 'Euhh ja sorry' zeg ik snel en kijk weer naar het bord.

Als de school afgelopen is, loop ik met Angela naar buiten. 'Zullen we samen huiswerk gaan maken? Het is best veel en als we het samen doen, dan zijn we sneller klaar' zegt ze. 'uhm, ja is goed' zeg ik. 'Gaan we een keer naar jou? Ik ben nog nooit bij jou geweest' vraagt ze. 'Nee...sorry. Mijn vader heeft liever niet dat ik iemand mee naar huis neem' zeg ik snel. 'Ohw...okay...dan gaan we wel weer naar mij toe' zegt Angela.

We pakken onze fietsen en rijden naar Angela haar huis. We maken een beetje huiswerk, maar kletsen vooral over van alles en nogwat. Al snel is het voor mij tijd om naar huis te gaan.

Als ik bij mijn huis aankom, zet ik mijn fiets in de schuur en loop het huis binnen. Mijn vader hoort me binnenkomen en staat op van de bank. Ik zie dat hij weer dronken is 'WAAR BEN JE GEWEEST?' vraagt hij half schreeuwend. 'Ik..euhh..was bij Angela huiswerk aan het maken. 'ZONDER TOESTEMMING TE VRAGEN?' schreeuwt mijn vader. 'ja, moet ik dan voor alles toestemming vragen?' vraag ik. 'O, shit dat had ik niet moeten zeggen' Mijn vader komt op me aflopen en geeft een klap in mijn gezicht. Mijn wang gloeit en er rolt een traan over mijn wang. Waarom doet hij dit?

Snel loop ik naar boven, naar mijn kamer en draai de deur op slot. Ik pak mijn koptelefoon en plug hem in mijn mobiel. Ik zet het album "Nothing personal" van All time low aan. Ik hou heel erg van dat soort bands. Ze houden me in leven.

Ik realiseer me dat het eigenlijk etenstijd is, maar ik wil niet meer naar beneden. Ik wil geen klappen meer krijgen. Ik eet wel niks.

Ik ga op bed liggen en sluit mijn ogen. Even later van ik in een diepe slaap.


A/N

Dit was het eerste hoofdstuk van Catch fire! :)

Ik hoop dat jullie het leuk vinden. :)

Love you -X-

Catch fire - Ashton IrwinWhere stories live. Discover now