Hoofdstuk 17

103 11 7
                                    

4 weken later (op een vrijdag)

Ashton pov
Het gaat al een stuk beter met Heidi sinds ze bij mij woont. Ze is een stuk vrolijker en ze heeft al een goede band met Harry, Lauren en mijn moeder.

Toen ze nog net bij ons woonde, moest ze vaak huilen, wat ik wel snapte, want het is toch heel anders. Ze had het ook best moeilijk toen we haar spullen gingen halen. Ik ben eigenlijk best wel geschrokken hoe rommelig het bij haar thuis. Er stonden overal lege wijnflessen en de grond lag vol met brieven van de belasting en de gemeente. Haar vader lag op de bank te slapen en er stond een halfvol glas wijn op de tafel. Ik zag gewoon aan Heidi dat ze zich schaamde en dat ze probeerde om niet te gaan huilen. Ik heb echt met haar te doen, dat ze 4 jaar zo heeft moeten leven en ik ben blij dat ik haar kan helpen.

Toen we weggingen, heeft mijn moeder een brief voor Heidi's vader onder het half leeggedronken glas gelegd, waarin staat dat het onvergeeflijk is hoe hij Heidi behandeld heeft, maar dat ze nu in goede handen is. Ze heeft er ons adres bij gezet en geschreven dat hij pas contact op mocht nemen als het tot hem door was gedrongen hoeveel hij zijn dochter pijn heeft gedaan. Heidi zei dat er een kleine kans was dat de brief gelezen zou worden, maar dat maakte mijn moeder niks uit.

Heidi en ik hebben ook al alle brieven van haar moeder gelezen. In de brieven stond vaak dat haar moeder zich een beetje zorgen maakte, omdat Heidi nog geen enkele keer had gereageerd en ze had haar telefoonnummer bij een van de brieven gezet, maar Heidi heeft nog niet durven te bellen, maar dat snap ik wel want ze heeft haar meer dan 4 jaar niet gezien.

De band tussen mij en Heidi is ook veel sterker geworden. Ik merk nu dat ze ook echt van mij houdt. In het begin was ik meestal degene die haar een kus of een knuffel gaf, maar nu gebeurd het ook andersom. Dat vind ik eigenlijk best wel leuk. We lopen ook vaak hand in hand door school. We worden dan soms een beetje raar aangekeken, maar daar trekken we ons niks van aan. Mijn vrienden plagen me er ook wel eens mee, maar ook dat vind ik niet zo erg.

Vanavond is het de eerste keer dat mijn moeder en ik allebei weg moeten. Ik ga met mijn vrienden naar de bios en mijn moeder heeft een extra vergadering voor haar werk ofzo. Harry en Lauren vinden het wel leuk dat ze een keer alleen met Heidi thuis zijn. Ze zijn geloof ik van plan om een film te kijken.

Heidi is nu met mijn moeder in de keuken met het avondeten bezig. Ze doen het bijna elke avond samen. Ik loop naar de keuken. Heidi staat mer haar rug naar de keukendeur. Ik loop naar haar toe, sla mijn armen van achteren om haar heen en laat mijn hoofd op haar schouder rusten. 'Hey babe' zeg ik. Ze giechelt zachtjes, stopt met waar ze mee bezig was en draait zich om. Ze legt haar armen in mijn nek en geeft me een kus. 'Hey'. 'Vind je het echt niet erg om een keer op te moeten passen?' Vraag ik. 'Nee natuurlijk niet, ze zijn hartstikke lief' zegt ze glimlachend. 'Okay gelukkig' zeg ik en geef haar een klein kusje op haar voorhoofd.

'Ash, je leid haar af van haar werk' zegt mijn moeder glimlachend. 'Oeps sorry' zeg ik lachend en laat Heidi weer los.

Na een tijdje gaan we eten. Heidi komt naast me zitten aan tafel en legt haar hoofd op mijn schouder. Ik pak onder de tafel haar hand en laat onze vingers verstrengelen. Ik zie dat ze glimlacht. 'I love you' fluister ik. 'Aahww' zegt Lauren. Heidi bloost. Ik glimlach en geef een kus op haar wang.

Heidi pov
Het is al meer dan een uur geleden dat we gegeten hebben als de deurbel gaat. 'Daar zullen ze zijn' zegt Ashton. Ik geef hem nog een kus. 'Veel plezier' Zeg ik glimlachend. 'Jij ook' zegt hij met een glimlach. Hij loopt naar buiten en stapt bij z'n vrienden in de auto.

Na een tijdje gaat ook Anne-Marie bijna weg. 'Er ligt nog een zak popcorn in de kast. Je moet ze nog wel even in de magnetron doen' zegt ze. Ik knik. 'Okee dankjewel'. Ze geeft Harry en Lauren een kus en vertrekt.

'Wat willen jullie gaan doen?' Vraag ik. 'Zullen we een film kijken?' Stelt Lauren voor. 'Ja is goed!' Zeg ik en start Netflix op. 'Zoeken jullie maar een film uit. Ik ga de popcorn wel even in de magnetron doen.' Zeg ik en loop naar de keuken.

Als de popcorn klaar is, loop ik terug naar de woonkamer met een bak popcorn. Harry en Lauren zitten op de bank met allebei een deken over zich heen. "Despicable me 2" staat aan. Ik zet de popcorn op tafel en ga zelf ook op de bank zitten. Harry legt de helft van zijn deken over mij heen. 'Dankje' zeg ik glimlachend en concentreer me daarna op de film.

Halverwege de film zie ik dat Harry de moeite heeft om zijn ogen open te houden. 'Ga maar slapen, Harry' zeg ik en leg de deken wat verder om hem heen. Hij knikt zachtjes en legt zijn hoofd op mijn schouder. Even later valt hij in slaap. Lauren volgt al snel.

Ergens aan het einde van de film voel ik mijn oogleden ook zwaar worden en een korte tijd later val ik zelf ook in slaap.

Ashton pov
Rond 11 uur kom ik weer thuis aan. De andere jongens gingen nog even wat drinken, maar ik wilde kijken of het goed ging met Heidi. Ik haal de voordeur van het slot en loop naar binnen. Er brand nog licht in de woonkamer, maar Mam's auto stond er nog niet. Ze zal nog wel wat aan het drinken zijn met haar collega's. Ik loop naar de woonkamer en zie Harry, Lauren en Heidi dicht tegen elkaar op de bank zitten, allemaal in een diepe slaap. Ik glimlach, het ziet er wel schattig uit. Snel maak ik er even een foto van.

Ik breng Harry en Lauren naar hun bed en loop daarna terug naar beneden. Ik ga naast Heidi op de bank zitten en druk haar tegen me aan. 'Ash?' Zegt ze slaperig. 'Go back to sleep baby girl' fluister ik. Ze gaat dicht tegen me aan zitten en valt weer in slaap.

Ik til haar op en loop richting mijn kamer, om zelf ook te gaan slapen.

Catch fire - Ashton IrwinWhere stories live. Discover now