Hoofdstuk 27

64 6 11
                                    

Ashton pov

Ik heb bijna niet kunnen slapen. Ik maak me zorgen om Heidi. Ik hoop zó dat ze vandaag wel op school is. Ik wil haar uitleggen wat er allemaal gebeurd is en waarom. Het was ook leeg in mijn bed, ik miste haar warme lichaam tegen de mijne en ik miste haar hoofd dat altijd op mijn borst rustte. Ik ben gewoon zo fucking stom geweest.

Met tegenzin stap ik uit bed en kleed me om. Ik poets mijn tanden en loop naar beneden om te gaan ontbijten. 'Goedemorgen' zegt mijn moeder. 'mmh' mompel ik. 'Niet goed geslapen?' Vraagt ze. Ik schud mijn hoofd. 'Ik maak me zorgen' zeg ik. 'Ja snap ik' zegt ze. 'Maar ze zal vast wel op school zijn'

Nadat ik heb ontbeten, ga ik lopend naar school, met Heidi's fiets en mijn fiets aan de hand. Ik woon niet heel ver van school, dus dat is geen probleem.

~~
Ik kan me tijdens de les totaal niet concentreren. Ik heb Heidi nog helemaal niet op school gezien en ik zie Hayley in mijn ooghoek de hele tijd naar me kijken en glimlachen. Ze denkt nu dus dat ik haar ook leuk vind...yay

In de pauze zie ik Angela alleen zitten. 'Is Heidi er niet?' Vraag ik. Angela schudt haar hoofd. 'Ze heeft al een hele tijd niet op mijn appjes gereageerd. Heb ik iets verkeerd gedaan?' Vraagt ze. 'Nee, ik heb iets verkeerd gedaan...' Zeg ik zacht. 'Wat dan?' Vraagt ze. Ik vertel het hele verhaal vanaf het truth or dare met mijn vrienden tot dat Heidi met tranen in haar ogen wegliep.

'Ik snap jouw zet op zich wel, maar je had Heidi's reactie kunnen verwachten' zegt ze. 'Ik maak me nu super zorgen, want ze woonde al niet meer thuis en nu is ze ook nog bij mij weg en nu heeft ze helemaal geen huis meer' ratel ik.

'Wat? Woonde ze niet meer thuis?' Vraagt Angela verbaast. 'Nee, ze woonde al een maand bij mij thuis.' Zeg ik. 'Waarom?' Vraagt ze. 'Ze werd mishandeld door haar vader... ik en mijn moeder vonden dat het zo niet langer kon en toen mocht ze bij ons komen wonen.' Leg ik uit. 'Z-ze werd mishandeld door haar vader?' Zegt Angela sprakeloos. Ik knik met trieste ogen. 'Ze schaamde zich ervoor en heeft het 4 jaar voor zichzelf gehouden' zeg ik. 'O my gosh...' Zegt Angela zacht. 'En nu?' Vraagt ze. 'Ik weet niet waar ze is. Ik wilde vandaag haar fietssleutel geven en alles aan haar uitleggen, maar ze is er niet...' Zeg ik.

Dan gaat de bel weer. 'Ik spreek je nog wel' zeg ik tegen Angela en loop naar mijn volgende les.

Heidi pov
Ik zit nu met Michael in een klein speeltuintje op een bank. Hij had me getrakteerd op een ijsje. Het is best gezellig, maar ik zit de hele tijd met mijn hoofd bij Ashton. Ik kan hem gewoon niet vergeten. Het beeld van hem en Hayley flitst de hele tijd door mijn hoofd. 'Zit je weer met je hoofd bij je vriendje?' Vraagt hij. 'Hij is mijn vriendje niet meer' zeg ik zacht en voel een steek door mijn hart gaan. Het doet zo'n pijn om dat te zeggen. Michael slaat zijn arm weer om me heen.

Het voelt alsof het gat dat in mijn hart zit weer een klein beetje gevuld wordt. Er is tenminste één iemand die nog om me geeft. 'Zal ik je mijn huis laten zien?' Vraagt hij opeens. 'Ja, is goed' antwoord ik.

We staan op en lopen terug naar zijn auto.

Ik ben benieuwd hoe zijn huis eruit ziet.

A/N
Woooowww dit boek heb ik lang niet geüpdatet. Meer dan 2 maanden niet😱. Ik kon gewoon totaal niks verzinnen. Ik vind dit hoofdstuk ook niet heel leuk, maarja.

Sawryy 😬

Catch fire - Ashton IrwinWhere stories live. Discover now