Hoofdstuk 2

5.9K 231 15
                                    

Drie dagen, 13 uur, 27 minuten

Zolang was het sinds Jaden me had gedumpt. Ik werd wakker en wreef in mijn ogen. Naast me lag Megan nog als een balletje te slapen. Ik stond voorzichtig op en sloop naar Jaden zijn kamer toe. Ik ging op het hoekje van het bed zitten en keek de kamer rond.

Veel tekenen van leven was er niet meer. Er hingen nog wat kleren van Jaden in de kast. Ik haalde er een shirt uit en rook eraan. Het had zijn geur er nog aan vast zitten, alsof ik weer tegen zijn borst aan lag. Ik gooide het shirt op het bed en zo ging ik ieder kledingstuk af. Na een aantal shirtjes rook ik niet meer eraan. Ik gooide het achter me op het bed tot de kast leeg was.

Ik schoof netjes alle hangertjes opzij en pakte een doekje en haalde alle planken af. Ik gooide het doekje in de wasmand en keek naar de kleine stapel kleren. Ik pakte de kleren op en liep naar het balkon. Deze kant keek niet uit op de straat maar op de steeg met de afvalcontainers. Ook al stonden ze niet open en kon ik waarschijnlijk vanuit hier niet mikken, liet ik alle kleren los en keek in hoe ze naar beneden vielen. Het deed me goed dat ze in een vieze plas voor de containers vielen.

Megan stond in de deuropening. "Je bent gestoord" Ik haalde mijn schouders op. "Dit is een logeerkamer, hij woont hier niet meer dus zijn spullen hoeven hier ook niet langer nog te zijn." Ik keek tevreden naar de lege kast en keek naar het bureau. Ik deed zijn boeken niet weg maar legde die op de kamer van Patrick. Ik deed alles weg of dumpte het op de kamer van Patrick. Na een uur was er geen teken meer van Jaden.

'Ga je niet dweilen en stofzuigen?" Vroeg Megan. "Dat was eenmalig, Tess vond het vast heel speciaal als iedereen dat nu weet" Megan knikte lachend. "Dus wat waren je wilde plannen voor vandaag" Ik haalde mijn schouders op. "Ik heb eigenlijk nog helemaal geen idee"

~*~

We zaten op mijn bed met een kop chocomel tussen onze handen geklemd, ook al was het zomer. Megan was op mijn laptop bezig. "Ik heb 15 dingen gevonden die je deze zomer sowieso moet doen. De meeste kun je op één dag doen, maar dat moet je niet doen. Doe één ding per dag, doe over sommige wat langer" Ik knikte.

"Ik pak even 15 enveloppen, in iedere enveloppe doe ik één ding die je moet doen" Ik knikte. Na enkele minuten was Megan mijn kamer weer in. Ze maakt mooie briefjes en schreef op alles iets. Ik mocht niet kijken. Iedere enveloppe kreeg zijn eigen nummer. "Project, how to get over Jaden" Ik begon te lachen.

"De eerste stap is simpel" Ze gaf me de eerste enveloppe. Voorzichtig haalde ik de brief uit de enveloppe. "Verwijder, misschien blokkeer hem zelfs, op Facebook, Instagram, Twitter en op je telefoon!"

Ik pakte mijn telefoon en begon bij Facebook. Ik opende zijn pagina en bleef even hangen. "Kom op Hanna" Ik blokkeerde Jaden en ging door naar zijn Instagram en alle andere social media die hij had. Ik haalde opgelucht adem en liet mijn telefoon vallen.

"En?" Ze glimlachte. "Dat voelt een stuk beter, gewoon dat ik hem niet zo makkelijk kan opzoeken en zijn dingen kan zien en lezen" Ze knikte. "Voorkomt dat je ooit terug valt" Ik knikte.

"Kom, we gaan naar het park." Ik knikte en trok mijn Tom's aan. We liepen door de zon en keken naar de kleine kinderen die aan het spelen waren. "Als je je verdrietig voelt, zorg dat je even een frisse neus gaat halen, even naar buiten. Dat helpt vaak" Ik glimlachte.

"Wat moest ik toch zonder jullie?" Ze haalde haar schouders op. "Je kon dit ook alleen, maar dan duurt het langer, maak je fouten waardoor je jezelf eerst een hoop pijn doet. Dingen waar je achteraf spijt van krijgt. Ik bedoel maar, zou je hem uit jezelf hebben geblokkeerd?" Ik schudde mijn hoofd. "Daarom"

Ik lachte. "Jullie zijn geweldig" Megan lachte. "Als je je ooit heel verdrietig voelt mag je best naar me toe komen en mijn kamer stofzuigen en dweilen. Mijn moeder vindt het vast niet erg als je het hele huis doet" Ik lachte hard.

"Dat was eenmalig. Ik haat dweilen. Stofzuigen valt nog wel mee, maar dat dweilen vind ik verschrikkelijk. Stofzuigen is ook niet leuk, maar minder erg" Ze lachte. "Ik moet minimaal één keer per maand mijn kamer doen, dus zo erg heb je het nog niet" Ik haalde mijn schouders op. "Daar heb je gelijk in"

Ik liep naar de vijver en keek naar het water wat er rustig bij lag. "De ene dag zal erger zijn dan de andere, maar vergeet je vrienden en familie niet. We zijn er allemaal voor je. Greg is er hier nog een extra jaar en Rick gaat naar NYU dus die blijft ook in de buurt" Ik knikte.

"Greg is gezakt?" Ze knikte. "Hij verwachtte het eigenlijk wel, maar je kent Greg, hij maakt zich niet zo veel zorgen over zijn toekomst, hij ziet wel wat hij zou gaan doen" Ik haalde mijn schouders op. "Dat zou ik als ik hem was ook doen. Maar sinds we in LA zijn pushen mijn ouders me best veel om school bij te houden. Als ik bezig blijf zoals ik nu ben kan ik misschien in december gewoon al mijn diploma halen"

Megan trok haar wenkbrauwen op. "Ik zeg, vooral doen. Focus je op school, relaties zijn niet alles" Ik knikte overdreven. "Als je dat maar weet"

"Maak eerst mijn lijstje maar af, dan voel je je vast beter en misschien ben je dan wel klaar voor een nieuwe relatie, een knappe surfer, of een slimme knapperd." Ik lachte. "Eerst dat lijstje"

My Brother's Best Friend 2Donde viven las historias. Descúbrelo ahora