Hoofdstuk 33

4.7K 224 22
                                    

"Mag ik binnenkomen?" Vroeg ik zachtjes met mijn hoofd om de deur. Jaden die op zijn bed lag knikte en ging rechtop zitten.

"Het spijt me trouwens nog van Valerie" Zei hij. Ik haalde mijn schouders op. "Ach, ze is gewoon een paardenkop" Hij begon te lachen. "Ze was in het begin wel leuk, tot ze over die idiote paarden begon" Ik lachte.

"Gelukkig is ze niet mijn vriendin" Ik trok mijn wenkbrauwen op. "Wat is ze dan?" Jaden haalde zijn schouders op. "Zoals jij het zou zeggen, één van mijn sletten" Ik lachte hard.

"Waarom ga je niet mee?" Vroeg ik. Hij haalde zijn schouders op. "Ik heb niet zo veel honger" Ik trok mijn wenkbrauwen op. "Zoiets bestaat niet! En ik weet dat je gewoon wel honger hebt, dus vertel nu maar waarom je niet mee gaat"

Hij rolde met zijn ogen. "Omdat ik geen zin heb om jou vrolijk te zien zitten, te zien lachen en zo gelukkig met een ander! Ik kan het niet aanzien" Ik haalde mijn kleine glimlach van mijn gezicht. "Jaden... Het is al een half jaar dat we uit elkaar zijn, twee maanden geleden zijn we ieder een eigen kant op gegaan. Zelf ben je al met een hoop meiden geweest, misschien niet serieus, maar je bent wel met andere verder gegaan."

Ik haalde even adem. "Ik ben een half jaar alleen geweest en ik heb nu iemand nieuw gevonden die me laat stralen. Ik snap dat het moeilijk is, want dat vond ik ook toen ik je met Valerie zag. Maar ik kroop ook niet weg. Want ik ben niet de enige in dit huis, ook al onze andere vrienden die je ook gewoon willen zien en dingen met je willen doen!"

Hij knikte. "Daar heb je gelijk in" Ik knikte. "Dat weet ik. Toen we twee maanden geleden elkaar voor het laatst zagen, zei ik tegen je dat ik wilde dat we gewoon samen door één deur konden. En dat meende ik. Dus doe nou niet zo kinderachtig en ga gewoon mee. En ja, Tom is erbij, en ik ga me niet inhouden omdat je er bent, want ik ben gelukkig en ik laat dat ook zien. Maar aan de andere kant, je kunt ook gelukkig voor mij zijn, en gewoon samen met je vrienden een geweldige avond hebben."

Hij knikte. "Sabrina is er ook bij, we waren ook samen gaan shoppen en ja, ik haat haar nog steeds, maar ik heb andere vriendinnen die erbij waren. Ik heb het ook gewoon overleefd, dus jij kan het ook echt wel"

Hij stond op. "Je hebt gelijk" Ik rolde met mijn ogen. "Vertel me eens iets nieuws" Ik liep weer terug naar beneden. "Zullen we gaan?" Vroeg ik. Iedereen knikte.

"Hoe heb je hem kunnen overhalen?" Vroeg Tess. "Een goede speech" Met een taxibusje gingen we naar het centrum en liepen we naar het restaurant.

Binnen was het super gezellig. We dronken met zijn alle en het eten was verrukkelijk. Ik genoot echt van iedere hap. Het was fijn om te zien dat ook Jaden nu net als alle andere helemaal gezellig mee kletste, zelfs met Tom was hij in gesprek. Tess glimlachte. "Je hebt onze groep weer heel gemaakt" Zei ze zacht.

Ik glimlachte. Maar aan de andere kant kreeg ik nu ook het idee dat ik degene was die er voor had gezorgd dat de groep uit elkaar viel. Sinds ander half jaar, toen het begon met Jaden, is er in de groep altijd een bepaalde spanning geweest. Gelukkig was die er niet tussen mij en Keegan, maar wel tussen mij en Jaden, of we nu samen waren of niet. Mijn relatie met Jaden zou ik nooit vergeten, want we hadden ook geweldige momenten, maar soms denk ik wel eens hoe het zou zijn als ik nooit verliefd op hem was geworden.

Dan zou mijn relatie met Patrick nog in een hele goede staat zijn. Maar dat ligt ook weer niet aan Jaden, ook aan Sabrina, die al zijn vrije tijd opeist sinds de rest van de groep gek van haar wordt. Na de ruzie met Sabrina hebben we nog maar weinig gepraat. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat we ooit een goede relatie zullen opbouwen. Dat zorgt ook af en toe voor de nodige spanning in de groep.

Ik voel dan vaak alsof het mijn schuld is, dat de groep af en toe op het punt staat van breken, zeker nu iedereen verspreid over het land zit.

Megan zei dat ik me daar echt geen zorgen over moest maken, aangezien het door ons allemaal een beetje kwam, maar dat we ook samen er weer voor zouden zorgen dat het bij elkaar komt. Daar heeft ze gelijk in, want een vakantie, zoals deze, doet wonderen.

Ik keek de tafel rond en zag iedereen druk en vrolijk praten. Ik glimlachte en nam nog een hap van mijn eten. Tom legde zijn hand op mijn been. "Je leek druk in gedachten" Ik knikte. "Wil je vertellen waar je aan dacht?" "Straks" Hij knikte en glimlachte naar me.

Ik was van plan om een eerlijke relatie met Tom te hebben en hem gewoon alles te vertellen, eerlijk te zijn over al mijn gevoelens en mijn verleden, want alleen op die manier kon ik samen met hem een gelukkige relatie krijgen, die niet zou aflopen zoals mijn relatie met Jaden.

Als we samen gewoon iets meer ons best deden voor die kleine dingen, zou het echt een fijne relatie kunnen worden. Ik denk ook echt dat het gaat lukken met Tom, hij is lief, zorgzaam en geduldig. Hij is die jongen waar eigenlijk ieder meisje wel van droomt. Dat komt gewoon door zijn karakter. Ik ging mijn best doen om er het beste van te maken en samen met hem mijn nieuwe start op Harvard te maken.

My Brother's Best Friend 2Where stories live. Discover now