Hoofdstuk 3

5.2K 224 16
                                    

Ik keek naar Kimberley, Megan en Tess. "Weten jullie het zeker?" Megan knikte. "Je moet alles uitvoeren." Ik keek nog een keer naar de enveloppe die ik zojuist had open gemaakt.

Enveloppe 2: Verander je look en nagels, laat jezelf vandaag lekker verwennen

Ik stapte de kapsalon in en keek naar mijn gebleekte blonde punten door de zon. Boven op was het nog donkerblond. Mijn lange haren vielen over de rug van de kappersstoel. "Wat kan ik voor je doen?" Vroeg een vrouw.

"Ze moet haar look veranderen en nieuwe nagels" Zei Kimberley voor mij. Ik knikte. De vrouw ging een beetje met haar handen door mijn haren. "Een pony?" Ik schudde mijn hoofd wild. "Laagjes?" Weer schudde ik mijn hoofd. "Niks voor mij" De vrouw keek bedenkelijk naar mijn punten. "En ze blijven lang" Zei ik voor de duidelijkheid. Megan had moeit haar lach in te houden.

"Wat vind je van helemaal blond gaan?" Ik keek verbaasd naar de kapper door de spiegel. Ik haalde mijn schouders op en keek naar mijn vriendinnen. "Ze doet het" Zei Tess tegen de vrouw.

"Dan mag je even nagellak voor je nagels gaan uitzoeken" Kimberley liep voor me naar het rek en kwam terug met een potje witte lak. Ik knikte. "Maar dan wel gellak"

Mijn vriendinnen namen plaats in een andere stoel en lieten ook hun nagels en haren doen. Terwijl een andere vrouw bezig was met mijn nagels, was de eerste vrouw mijn puntjes aan het bijknippen want dat was nodig zei zei.

Ze mengde een vies goedje door elkaar en smeerde het in mijn haar. Ik wist niet of ik dit vertrouwde maar volgens Kimberley was dit een perfect zaakje. Ik probeerde er niet te veel over in te zitten en ervan te genieten.

De vrouwen waren druk met ons aan het kletsen over van alles. We lagen constant in een deuk van het lachen. Een van de vrouwen was zwanger en vertelde alles. Over hoe haar zoontje zou gaan heten. Over het meubilair wat ze had besteld maar nog niet binnen was. Alles.

"Wil je ook je teennagels?" Vroeg de vrouw voor me. "Ja dat wil ze" Zei Megan. Ik rolde met mijn ogen. "Ik heb niks te zeggen vandaag" De vrouw lachte. "Ik merk het"

Door de witte nagellak leek ik bruiner. Ik keek tevreden naar mijn nagels. "Jullie moeten vaker langskomen" Zei de vrouw die met mijn haren bezig was. "Ik ben over een week ongeveer weer terug naar huis. Ik woon in Los Angèles." De vrouw trok haar wenkbrauwen op.

"Wat doe je dan helemaal hier in New York?" Ik lachte. "Ik woon sinds een half jaar in LA, daarvoor een paar jaar in New York. Ik kom iedere vakantie voor mijn vriendinnen" De vrouw knikte. "Klinkt als een mooi leven"

"Ze kwam deze keer eigenlijk om haar vriend te verrassen, maar die is nu naar Washington verhuist en wilde dan single zijn, want hij wilde een collegeleven lijden" Zei Megan. Ik was stil. "Het spijt me meisje, maar voor zo iemand moet je niet lang blijven treuren. "Je bent een geweldige meid, je verdient iemand die wel voor je blijft vechten"

"Dat zeiden wij ook al, daarom heeft ze een lijst gekregen met allerlei dingen die ze moet doen om over hem heen te komen. Dit stond ook op het lijstje, een nieuw uiterlijk" Zei Kimberley. Ik glimlachte. "Zonder mijn vriendinnen was het allemaal net iets moeilijker"

"Wat voor jongen was het" Vroeg de vrouw die mijn nagels aan het doen was. "Hij was de quaterback van het schoolteam en hij was lang en gespierd. Hij was lief en kon soms heel romantisch zijn" Ze knikte. "Hij was een player en had nog nooit een serieuze relatie gehad. Hij was meer van de one nights. Maar hij was haar broers beste vriend en ging dus met haar en haar vorige beste vriendin in de zomer naar Miami en daar werden ze verliefd" Zei Tess.

"Hadden jullie bijna een jaar?" Vroeg de kapster die nu naast me zat verbaasd. Ik schudde mijn hoofd. "We hadden een beetje een aan uit relatie"

"Hij was een keer vreemd gegaan, toen hadden ze een tijd niks, toen hadden ze te veel ruzie en nu is hij dus naar Washington met haar broer" Ik veegde een traan van mijn wang. De kapster sprong op en gaf me een knuffel. "Meisje toch"

"Ik hou echt van hem, maar blijkbaar werkte het toch niet genoeg om bij elkaar te blijven, het is gewoon zwaar, vooral om dat het deze keer totaal onverwacht was" De vrouw knikte. "Maar jullie hebben waarschijnlijk een hoop mooie herinneringen gehad. Hou die, verwijder de slechte en dan komt het vanzelf beter. Ga op zoek naar een jongen die blijft"

Ik knikte. "Maar je hebt wel een hoop fantastische vriendinnen die er nog steeds voor je zijn. Daar moet je je op focussen." Ik knikte en keek naar mijn vriendinnen. "Zonder hen zou ik ook niet weten wat ik zou moeten"

Tess glimlachte naar me. "Het komt uiteindelijk allemaal weer goed"

My Brother's Best Friend 2Where stories live. Discover now