Hoofdstuk 8

5.1K 228 25
                                    

De volgende ochtend stonden we al om half 8 voor een centrum waar ze haaien onderzochten. Verbaasd keek ik hem aan. "Wat gaan we doen? Een haai ontleden? Want als dat zo is vertrek ik nu meteen" Hij begon te lachen. "Dit wordt nog veel leuker" 

We liepen naar binnen en stopten voor een balie. "Ik kwam hier voor zwemmen met de haaien" Mijn mond viel open. "We gaan wat?"  Brad begon te lachen. "Mooi hoofd" 

We liepen een lange gang door tot we bij een groot aquarium kwamen. Grote haaien zwommen rond. Ik keek naar Brad. "Weet je, ik weet dat ik zei dat ik mijn grenzen wilde verleggen maar dat betekend niet dat ik een zelfmoord poging ga doen" Hij haalde zijn schouders op. "We zijn veilig" 

We moesten ons omkleden in onze zwemkleren en terug naar het aquarium. Twee instructeurs stonden rustig met elkaar te kletsen. "Daar zijn ze" 

'Jullie worden dadelijk in deze kooi gezet en die wordt het water in getakeld. Om het spannend te maken hebben ze nog niet gegeten vandaag, en hebben ze zin in vlees. Maak je geen zorgen, de kooi is veilig en wordt iedere week gecontroleerd" 

Ook al wist ik dat het veilig moest zijn, stond ik te trillen op mijn benen. Om mij extra de pesten begon Brad alvast te filmen. Terwijl de vrouw een zuurstoftank op mijn rug deed en me hielp met het mondstuk, lachte Brad me hard uit om mijn bezorgde blik. 

"wacht maar, ik krijg je nog wel terug" We stapten in de kooi. Het koude water stroomde langzaam naar binnen. Ik ging dicht tegen Brad aan staan. Hij sloeg zijn arm beschermend om mijn middel. Ik slikte een keer en deed het mondstuk in. Het water stond nu tot aan mijn borst en ik voelde me steeds nerveuzer. Ik keek naar mijn voeten. Ze zaten er gelukkig nog aan. 

Toen de kooi helemaal onder water pas zag ik dat de haaien nog helemaal niet de tank ik waren. Ik keek rustig rond. Ik zag een hek omhoog gaan en een groep haaien werd naar binnen gehaald. Snel zwommen ze op de kooi af en ramde ze er een keer tegen aan. 

Het werd goed duidelijk dat de haaien honger waren en dat ze ons als hun ontbijt wilde hebben. Terwijl Brad de haaien rustig aan het filmen was hield ik ze goed in de gaten. Die beesten werden dus echt niet mijn dood. 

Ik kon het plezier van Brad zijn gezicht lezen. Ik moest hem terug pakken en ik wist al precies hoe ik dat ging doen. 

~*~

Brad zette lachend het filmpje op zijn Instagram. "Je ziet je angst gewoon." Always fun to swim with the devil. Ow, and there were some sharks. Stond er onder het filmpje. Ik zette er een ander filmpje op waar de haaien hard tegen de kooi aan knalde om ons te pakken. I know I'm delicious. Schreef ik er bij. 

Brad lachte en likte de foto. "Geniaal" 

Ik stond op. "Nou zorg dat die gopro leeg is dan kunnen we gaan." "Wat gaan we doen?" Ik begon te grijnzen. "Mijn wraak zal zoet zijn" 

We stopten op een boerderij op een droge vlakte. "Wat ben je van plan?" Vroeg hij. Ik begon te lachen. "Dat is een geheim" Hij keek me met opgetrokken wenkbrauwen aan.  

Een oud vrouwtje kwam naar buiten. "Hanna?" Vroeg ze. Ik knikte. "Ik had u gebeld"

"Loop maar mee, dan zal ik even wat slangen pakken" Brad stopte met lopen. "Is er iets Brad?" Hij knikte. "Slangen, jij bent gemeen" 

"Owja, je was bang voor slangen toch? Wat vervelend voor je. Wel een mooi hoofd heb je" Hij rolde met zijn ogen. 

De vrouw kwam met twee slangen aangelopen. "Ze doen niks, ze hebben al gegeten" Ik begon te lachen toen Brad bijna flauwviel. 

De vrouw legde de eerste slang over mijn nek en armen. De slang kronkelde rustig over mijn arm en keek me aan. Brad probeerde eerst te weigeren maar de oude vrouw legde toch de slang om zijn arm. De oude vrouw nam geen nee voor een antwoord en ging door tot Brad niet meer kon. Ik was ondertussen vrolijk Brad aan het filmen. 

"Zal ik een foto maken van jullie samen met de slang?" Ik knikte en gaf mijn telefoon aan haar. Ze maakte eerst een foto van ons samen. Ik wilde er ook een apart. Ik gaf een kusje op de kop van de slang toen ze een foto maken. Brad keek weg en om hem op te jagen liep ik naar hem toe. "Hij is zo lief, ik denk dat ik hem vervang voor Jaden" 

"Ha ha" Zei hij. Ik gaf de slang aan de oude vrouw. Eigenlijk was het gratis maar ik wilde er toch voor betalen. Ze was zo lief en vriendelijk tegen ons. "Dank jullie wel, fijne vakantie nog" Ik glimlachte dankbaar en liep samen met Brad weg. 

"Je bent grappig als je bang bent" Hij rolde met zijn ogen. "Dat ben ik niet" 

In het hotel viel ik lachend op mijn bed neer. "Dit was wel echt een geniale dag" Ik zette de foto van mij en mijn slang op Instagram. Think I found a better boyfriend

Binnen enkele minuten stond er een reactie van Tess op. "What a hottie ♥" Ik begon te lachen. Megan volgde. "You go gurlll ♥" 

Ik gooide mijn telefoon naast me neer en ging rechtop zitten. "Ik wil pizza" Hij knikte. "Goed plan, laten we gewoon bezorgen want ik ben doodmoe" Ik knikte.




My Brother's Best Friend 2Where stories live. Discover now