二十六

1.6K 249 119
                                    

Michael'ın bir sonraki dersi fizikti.

Mükemmel.

Bu Michael'ın Luke'la çıkmaya başladıklarından beri birlikte girecekleri ilk fizik dersi olacaktı.

Hemen fizik sınıfına doğru ilerledi ve Luke'un arkalardan bir yere oturduğunu göründe gülümsedi. Onun yanına oturdu ve öğretmen içeri girene kadar favori müzik grupları ve kitapları hakkında konuştular.

İçeri her zamanki öğretmenlerinin girmesini beklerlerken onun yerine uzun boylu, orta yaşlı ve disiplinli olduğu siyah çerçeveli gözlükleri ve sıkıca başının üzerinde topuz yaptığı saçlarından anlaşılabilen bir kadın girdi.

Tüm sınıf konuşmayı kesip ona döndü. Kadın boğazını temizledikten sonra tahtaya adını yazdı. Tebeşiri yerine koyarken açıklama yapmaya başlamıştı. "Benim adım Mrs. Jonah. Bundan sonra fizik derslerinize ben gireceğim çünkü malesef ki Mr. Elijah okuldan ayrıldı."

Sınıfta fısıldaşmalar başlarken Mrs. Jonah tekrardan öksürerek sınıfı susturdu. "Öncelikle, ben izin vermediğim takdirde hiçbir konuşma istemiyorum. (Y/N; Klasik öğretmen konuşması işte burayı kısa kesiyorum.) İyi anlaşacağımızı düşünüyorum. Şimdi kitaplarınızın 254. sayfasını açın."

Michael gözlerini devirdi ve kitabını açtı. Öğretmenin anlattıklarını dinlediği söylenemezdi ama birden bağırdığında Michael da ürpermişti.

"Hey, konuşmayı kesin sizi ibneler!" Mrs. Jonah ön sırada oturan, burnunda piercing olan kumral bir çocukla yanındaki kızıl saçlıya bağırdı. Michael ani gürültüden hoşlanmadığı gibi 'ibne' kelimesinin bir küfür olarak kullanılmasından da hoşlanmıyordu, konuşmak için elini kaldırdı.

Öğretmenin dikkatini çektiğinde ayağa kalktı. "Cidden öğrencilerinize küfretmeniz yasal bir davranış mı Mrs. Jonah? Ayrıca o kelimenin anlamını da bildiğinizden emin misiniz, yoksa sadece ön yargılı bir yaklaşım mıydı? Çünkü Holden, amigo kızlar takımının kaptanıyla çıkıyor. Isaac ise Amanda ile birlikte yıl sonu balosunda kral ve kraliçesi seçildi."

Michael tüm gözler ona dönmüşken sinirle bir nefes aldı. Holden ve Isaac onun eski arkadaşlarından sayılırdı ve onları savunmak için kendini tutamamıştı.

Öğretmen daha bir şey diyemeden Michael, Luke'u ayağa kaldırıp bir süre boyunca öptü. Zihninde mavinin yanı sıra kirli beyaz bir şaşkınlık da yayılmıştı bu sefer. Luke'tan ayrılınca sözlerine devam etti, "'İbne' olmak budur. O çocuklar tamamen düz ve onlarla uğraşmayı kesin."

Bir saniye, az önce ne yapmıştı o?

Luke'u tüm sınıfın önünde öpmüştü.

Yaptığının farkına varınca sınıftan öğürme sesleri, yuhalamalar ya da küfürler beklerken yükselen alkışlarla birlikte affalladı. Holden ve Isaac de ona teşekkür edercesine gülümsüyorlardı.

Michael Luke'a döndüğünde onun da sırıttığını gördü.

Yani, öğretmeni hariç hiçkimse ondan bunun için nefret etmeyecek miydi?

Fizikten bir daha asla A alamayacağını bilse de yine de gülümsedi.

~
Neden böyle gereksiz bir bölüm yazdım bilmiyorum.

Um, sanırım öncelikle galiba ilhamlarımı kaybettim. O yüzden bu bölüm daha çok doldurma gibi bir şey oldu. Neler istediğinizi yorumlarda belirtirseniz çok memnun olurum. Hepinizi çok seviyorum xx.

synesthesia //mukeWhere stories live. Discover now