KAOM~6~

28.2K 1.2K 95
                                    

Sabah Dolunay'ın son ses dinlediği müzik sayesinde Kayra'da Poyraz'da uyanmıştı.Pijamalı ve dağınık saçlarıyla yatağından kalkıp salona doğru koşturmuştu Kayra , Poyraz'sa eli gözlerinde odasından çıkıp salona inmişti.

Dolunay anneciğinin ve babacığının onu izlediklerini fark edince açıklama yapma gereğinde bulunmuştu. "Anneciğim ve babacığım ,tatlışlarım yarın şirin düğününüzde çalacak olan müzikleri seçiyorum ,Hii! Siz hala pijamalısınız hadi mutfağa koşun Nuriş teyzoş kahvaltınızı hazırladı bende karınımı doyurdum sizde doyurun.Tıpış tıpış mutfağa lütfen."Dolunay'ın bir nefeste bu kadar uzun konuşmasını hayretle dinlerken tepkisizce mutfağa girmişlerdi. Kayra gülmeye başladığında Poyraz'da gülmeye başlamıştı. Ardından sessiz sakin kahvaltılarını yaparlarken Poyraz"Ee arkadaşınla konuştun mu?" diye sormuştu Kayra "Evet, birazdan burada olur . Düğün için gelinlik bakacağız.İzin verirsen Dolunay'ın da gelmesini isterim." diye bir teklifte bulunmuştu Poyraz anlayışla başını sallayıp "O seninde kızın buna alışsan iyi olur , böyle şeyler için izin almana gerek yok." demişti ardından "Ek kartımı veririm sende dursun ." diye eklemişti. Bu teklifi Kayra'yı hırçınlaştırmıştı "Senin parana ihtiyacım yok !" diye dişlerinin arasından konuşmuştu Poyraz 'sa aldırış etmemişti ."Yarından itibaren Karım olacaksın .Gerçek bir evlilik olmasa da sorumluluklarımdan birisi de sana bakmak. Ben hazırlanmaya odama çıkıyorum ,indiğimde kartı veririm .Tek bir itiraz cümlesi daha duymak istemiyorum Kayra."deyip masadan kalkmıştı arkasında şaşkın bir adet Kayra bırakarak.

Kapının ziline koşan Dolunay olmuştu karşısında gördüğü güzel bayana önce sert sert bakıp "Kimsiniz ?" diye sormuştu ardından konuşmasına izin vermeden "Eğer babacığıma geldiyseniz lütfen evimizi terk edin büyük hanım.Çünkü Kaycığım ,anneciğim ile yarın evlenecekler." diye lafları dizmişti. Kapıdaki kız "Ben Kayra'ya gelmistim arkadaşım olur kendisi,sanırım yanlış adres." demisti Dolunay bu sefer gülümseyerek "Ay şekercim sen baştan sôylesene kalbim korktu pır pır attı babacığıma geldin diye ." demis ve ardından "Anneciğim tatlış bir abla geldi ." diye bağırmıştı. Alara kücük kızı ağzı acık dinlerken Kayra kapıya gelip "Hos geldin canım ,geç iceri." demisti. Alara hala şoktaydı ,kendine geldiğinde "Bu kücük kız sana anne mi dedi ?" diye bir soru sormuştu Kayra'ysa "Sakin ol tek tek anlatacağım.Ama öncesinde izininle 5 dakikaya hazırlanıp geliyorum ." deyip koşa koşa odasina çıkmıştı bu sırada Dolunay "Ah sen benim teyzoşum oluyorsun değil mi?" diye şirin şirin gülümsemişti Alara'ya ,"Sanırım yanı sey bilmiyorum." diye bir cevap vermişti Alara.

Poyraz aşağıya indiğinde Alara'yı görünce anlamıştı Kayra'nın arkadaşı olduğunu ,yanına gidip  elini uzatarak"Merhaba ,Kayra'nın arkadaşı Alara olmalısınız?" diye bir tanışma girişiminde bulunmuştu.Alara ise sert sert bakıp elini uzatarak "Merhaba, ve evet Kayra'nın arkadası Alara'yım. Sizde Müstakbel eşi?" diye sorarcasına konuşmuştu "Evet ,ismim Poyraz." diye basitlestirmisti soruyu Poyraz.

Kayra merdivenlerden indiğinde Poyraz gözlerini Kayra'ya kitlemişti ,güzelliği gözlerini boyuyordu Poyraz'ın. Sevmemek ne mümkündü böyle bir kızı ama yapamazdı.
Gülümseyerek Alara'nın yanına gitmiş ve sarılmıştı ,iki arkadaşı sessizce izleyen Poyraz "Kayra?" diyerek dikkati üstüne toplamıştı kapının çıkışına ilerlerken Dolunay ve Kayra'da peşinden ilerliyordu ,elindeki Kartı Kayra'ya verdiğinde kayra susmuştu.Dolunay o ortamda olduğu için susmuştu. Poyraz kızını öptükten sonra Kayra'ya "Akşam arkadaşım Berk gelecek Nuriş Sultana sôylermisin yemek hazırlasın?"demişti ve yanağına bir öpücük kondurmuştu .Kayra sadece basını sallayıp Poyraz'ın evden çıkmasını izlerken Dolunay babasının arkasından kapıyı örtmüştü .Alara kahkaha atarak "Ay sen aşık olmuşsun !" deyip gülmeye devam etmişti Dolunay lafa atlayıp "Ay Alaracım şekerim bende söylüyorumda boyusum kısa diye sözümü dinlemiyorlar." demişti .Alara bu sefer daha fazla gülerken Kayra utanmıştı "Hadi çok konuşmayın daha gelinlik bakacağız."demiş ve kapıyı acıp cıkmıştı arkasından Alara ve Dolunayda çıkmıştı. Evin önünden gecen boş bir taksiye binip Nişantaşına gelinlik bakmaya gitmişlerdi.



Kızımın Annesi Olur Musun ?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin