KAOM~37~

4.9K 221 12
                                    

Düğün günü gelip çatmıştı.
Onca şey yaşanmıştı, şu  koca bir yılda .
Dolunay'ın anne kokusu tabiriyle Kayra'yi annesi olarak kabullenmesi ,Poyraz'ın Kayra'ya  anlaşmalı evlenme teklifi etmesi ,Kayra ve Poyraz'in kuzen çıkması ,birbirlerine aşık olmaları ,uslanmaz çapkın Berk'in Alara'ya tutulması ,Can'in Kayra'ya saplantılı aşkı ,Kayra ve Poyraz'in boşanması, Cansın'in Can'â olan aşkı ,Cansın'in sahte cenaze töreni ,Can'in Cansın'â aşık olması ,Ayaz'in gerçek babasının Can çıkması ,Poyraz ,Can ve Berk'in sevdikleri kadınlara evlenme teklifi etmeleri ve son olarak Dolunay'in ömrü boyunca içinde bir yerlerde hep taşıyacağı ilk kalp kırıklığı .

Sahi bir yılda bir ömürlük olaylar yaşamışlar ...Yine de kopmayıp adeta kenetlenmişler birbirlerine.

Kayra,Alara ,Cansın ve Dolunay gelinlik almaya giderken Cansın ,Sevgi hanımı arayıp davet etmiş daha önceden bilgili olduğu için yardıma. Kimine göre saçma kimine göre yanlış dahi olsa bu medeniyetti ,insanlıktı.

Sevgi de  kizlara katılınca 2 gün içinde gelinlikler hazır olmuş duvarlar seçilmiş şimdi ise bayanlar kuaförde erkekler berberde düğüne kalan son saatleri heyecan içinde bekliyorlardı .

"Sizce Poyraz beğenir mi? " diye soran Kayra'ya ,hepsinden olumlu cevap gelirken Dolunay'in bu sessiz halleri hepsini üzüyordu .

" Tatlım neyin var?"diye bir çırpıda soruvermisti Sevgi

"Bir  şeyim yok sevgi teyzoşum ."diye cevap vermişti Dolunay ardından annesine dönüp ,

"Annelerin en şahanesi en bir sevdiğim en bir güzelim  babişkom görünce bayılacak ."diyen Dolunay sayesinde gelinler ve Sevgi kahkaha atmaya başlamıştı .

"Anneciğim kadar olmasanizda sizde en bir mükemmel gelinler olmuşsunuz teyzoşlarim."  Diyerek Cansın ve Alara'ya da iltifat etmekten geri kalmamıştı Dolunay .

Sevgi  Dolunay'in kuaförde bulunan köpekle oynamaya gittiğini görünce gülümseyerek "Ben şey diyecektim bu gece Dolunay bizde kalsa ya .'diye bir fikir atmıştı ortaya .

Kayra "Dolunay isterse olabilir .Ben poyraz ile konuşurum ." Demişti .

Alara ise" ilk gecenizde daha rahat olursunuz hem anlarsın ya ." Diye kahkaha atmaya başlamıştı .

Cansın' bencede en mantıklısı" derken Dolunay büyüklerin konuşmalarını duyuyordu .

"Allah'im kardeş mi göndereceksin yoksa bana ? Sanırım bir kardeş için Ayaz ile aynı evde kalmaya dayanabilir kalpcigim ." Diye söylenmişti Dolunay.

Habersiz gibi yaparak Sevgi'nin yanına geçip oturduğunda Sevgi ,Dolunay'â " canım bugün bizde kalmak ister misin?" diye  sormuştu Dolunay ise " isterim sevgicigim tatlışım ama oğlun olacak o müsvette ile konuşmam baştan söyleyeyim ." Diye şart koymuştu .

"Tamam canım sen nasıl istersen " diye yanitlamisti Sevgi ,Dolunay'i .

Düğün merasimi başlamış güzel gelinlerimiz nikah masasına yanlarında yakışıklı damatlarimiz ile oturmuşlardı .

Bu güzel anda herkes son derece mutluyken Ayaz 'da Dolunay'â yakınlaşmaya çalışıyordu . Oyun arkadaşını kaybetmek istemiyordu .

Nikah memuru " Siz Kayra Özdemir ,Poyraz Özdemir i kocaliga kabul ediyor musunuz?" Diye sormuştu ,
" Evet " yanitiyla koca bir alkış tufanı yayılmıştı .

Nikah memuru bu sefer "Siz Poyraz Özdemir Kayra Özdemir i karılığa kabul ediyor musunuz?" Diye sordu.
Poyrazın 'Evet " demesiyle yine alkış sesleri yükseldi

Nikah memuru son olarak" Bende belediyenin bana verdiği yetkiye dayanarak sizi karı koca ilan ediyorum umarım bu son olur ." Diyerek gülmüştü .

Kızımın Annesi Olur Musun ?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin