KAOM-47-

1K 49 5
                                    

-Dolunay-

Kaç yıl geçmişti onu görmeyeli? 3 yıl . Koskoca 3 yıldır bir kez bile sesini duymadım , bir kez olsun resmini görmedimBüyümüştü o da benim gibi yüzüne bir olgunluk oturmuştu . Hoş o çocukken bile büyük gibiydi . Yıllarca ailemden uzakta yaşamayı denedim ve başardım. Sırf onu unutabilmek için bunu denemişken  görünce kalbimin yeniden hızlanması normal miydi? Bu olmamalıydı, evet unutmamıştım  ama hani kabullenmiştim  olmayacağını . Acaba hayatında biri var mıydı ? Ah ne saçmalıyorum ben . Dik dur Dolunay kendine gel kızım sen boşa geçirmedin o 3 yılı

Kendi kendimi telkinledikten sonra yüzüme kondurduğum gülümseme ile Ayaz'a doğru ilerledim . Annemin gözünün üstümde olduğuna  o kadar emindim ki . Onu daha fazla üzemezdim kendimle birlikte...

"Hoş geldin demek yok mu Ayaz Ateş?"

Beni süzdü, gülümsedi ve sarıldı

Ne sarıldı mı?

"Büyümüşsün  ." Diyip saçımı karıştırdı.

Yıllardır görüşmedik ve tepkin bu mu Ayaz cidden mi? Demek istesemde gülümsedim sadece.

Masaya geçip yeniden oturduğumuzda Ayaz karşımdaki sandalyeye oturmuştu

Can amcamın " O arabayı bir daha öyle park edersen elini ayağını severim paşam" demesiyle gülümsedim .  Ne çok gülümsüyordum  bu gece odama girince ağlayacağımı  bilmezmişcesine.

"Baba artık kabullensen mi ya?' Diye sitem eden Ayaz'a ,Levent abi " Aslanım sen park edişini düzeltmezsen bir sabah park edecek araba bulamayacaksın  haberin yok." Diyerek olaya dahil olmuştu .

"Ya sabırAllahım suçum neydi benim bir baba yetmezken ikinciyi verdin iyi hoşta niye birbirlerine benziyorlar biri daha çok bana benzese olmaz mıydı?" Diye kendi kendine konuşan Ayaz'a  ,Elisa dönüp " ay abişkom bana da Canerişkomdan iki tane verir mi  allahım  sen ne suç işledin şöyle bende işleyeyim bana da iki tane canerişko versin." Dedi.

Bu kız benden fenaydı net.

Caner'in  olaya dahil olmasıyla bu sefer içten gülmelerim başlamıştı .

"Kızım benden bir tane daha olamaz . Bak ikizim bile ben gibi olamıyo."

Kolumu çekiştiren kisiye döndüğümde yüzüm daha da gülmüştü . Karan'ımdı. 
11 yaşında küçük bir delikanlıydı  . Tipi  ,huyları o kadar Ayaz'ı andırıyordu  ki...
" Efendim ablacığım ?"

" Ay parçam  gitmeyeceksin dimi geri  bak söz verdin bana ?" Diye sordu geldiğimden beri bu kaçıncı sorusuydu  ben saymayı bırakmıştım. 

Kızımın Annesi Olur Musun ?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin