19.Batrane...

4.8K 238 7
                                    

Gin

Stăteam în camera mea, privind tavanul negru cu mici pete albe asemenea unor stele, încercând să adorm, dar nici o șansă, mi-am luat niște papuci albi de casă pufoși, și unul dintre hanoracele lui Toby, care a ramas la mine de la ultima noastră ieșire, și nu prea mai are șanse să îl recupereze, peste pijamalele mele formate din niște colanți negri și un tricou larg alb... Ieșind pe hol și indreptandu-ma spre cameră iubitului meu, încercând să nu fac prea multă gălăgie, să nu îi trezesc cumva pe ceilalți... Am pus mâna pe clanță apăsând ușor, înjurând ușa asta nenorocită care scârția de mă luau draci, trebuie să îi spun lui Tris, și nu imi vine să cred asta, să ungă puțin țâțânile ușilor cu ulei, ca m-am saturat deja să mă rog de fratsu... Mi-am băgat doar capul pe ușă, privindu-l pe Toby care stătea pe pat cu bărbia sprijinită în palmă, privindu-si sora care se pare ca a adormit iar pe locul amenajat de la geam, de două zile Tris era în starea asta deplorabilă, și lucrul care mă îngrijiră mai mult este că refuza categoric să mănânce, l-am mai pricit o dată pe Toby care nici nu mi-a simțit prezența, încă nu imi dau seamă în ce fel, dar starea surori lui l-a afectat drastic și pe el, barba lui nebărbierită de două zile începând să iasă la iveală, si faptul ca azi și el a refuzat să vină la cină mă sperie, am făcut catifa pași spre el, acesta ridicandu-si capul imediat facandu-ma să tresar, ca apoi să îmi facă un semn din cap săraman pe loc, s-a ridicat și a puat-o pe sora lui în brațe, ca apoi să o așeze pe pat, și să o învelească, ca apoi această să suspine în somn... Dupap asta m-a luat de mâna înșfăcând o geacă de pe unul dintre cuierele aka cuvintele înfipte în perete și ieșind cu mine afară pe hol, ca după să mă ducă într-o debara lăsând la iveală o scară pe care a început să urce, eu fiind în urma lui, ajungând pe acoperiș unde stelele se vedeau perfect strălucind pe cer.
-Locul asta e incredibil... Mormăi asezandu-ma pe unul dintre fotoliile minge de acolo, Toby chicotind în urma mea sărind și el pe burtă pe unul dintre ele.
-Tris adora locul asta când era mai mică... Mormăie el ladandu-si capul pe mâinile sale unite în fața lui.
-Știi, uneori nu o prea înțeleg pe Tris, totul a mers bine în acea seara până am mers la baie ca apoi să mă întorc și să o găsesc în starea în care este si acum... Zic el intorcandu-se pe spate, eu asezandu-mi capul pe pieptul lui și acesta impleticindu-si degetele cu ale mele ca apoi să mă strângă la pieptul lui.
-Stii nu e prea ușor de digerat momentul în care tipul pe care l-ai iubit timp de 3 ani aproape să te sărute ca apoi să se retragă ca tranzit și să îți tipe în fața ca ești o mincinoasă ca apoi să îți spună ca tatăl tău a murit din cauza ta fiindcă i-ai spus înainte să plece din cauza unei căderi nervoase ca doar din cauza lui fratele tău mai mare a fost omorât, și ca e ziua lui și acum trebuie să bocim în loc să îi serbam majoratul, el plecând de acasă frustrat ca apoi după 2 ore să fi sunat de o asistenta și să îți spună ca a avut un accident de mașină și ca a decedat în drum spre spital... Zice el și dacă nu am doar impresia, cred ca plânge...
-Ati avut o viață dată dracu'... Mormăi eu intorcandu-mi fața spre el, ca apoi sa îl sărut
-Poti spune și asa... Doar ca pe atunci eu eram doar un puști de 14 ani, iresponsabil și libertin, trecând fără nici o problemă peste moartea tatei, pe când o pierdeam pe Tris fără să îmi dau seama, in negura timpului... Mormăie el strângându-ma mai tare.
-Și ce te-a făcut să te schimbi? Zic eu curioasă, iubitul meu chicotind amar.
-Momentul în care am mers la o petrecere lasand-o pe soramea singură acasă, petrecând fără grija, ca la întoarcere să îmi găsesc soră aproape moartă în cadă, care era plină de sânge... Cu câteva ore înainte a spart oglindă după ce a lovit-o din cauza furiei, taindu-se destul de rău, dar fără să bage de seamă, ca apoi să între să se spele, ajungând în situația de care ti-am spus mai devreme... Oftează el trist.
-Deci de asta ai reacționat asa de rău în momentul în care s-a lovit în baia școlii și a gasit-o Seby... Șovăiesc eu afundamdu-mi capul în pieptul lui, încercând să împiedic lacrimile ce amenințau să curgă.
-Mhm, oarecum... Mormăie el ridicandu-mi bărbia cu un deget.
-Dar de unde nu știi ca a încercat să se sinucidă, am auzit ca a mai avut și alte antecedente... Zic eu strângându-i mai tare mâna.
-De fapt, noi preferăm să le spunem așa, fiindcă îi este prea greu să recunoască (,) ca a lăsat garda jos și era aproape să fie omorâta... Pufnește el mutandu-si una dintre mâini în părul meu.
-Deci să înțeleg ca ea nu a încercat niciodată sa își puna capăt vieții... Mormăi eu chicotind în momentul în care el mi-a lăsat un sărut pe gât.
-Nu prea, asta stie restul familiei, dar mare parte au fost momente în care aproape a fost omorâta, iar altele doar simple accidente... Zice el la dandu-mi drumul la mâna ca apoi să mă mângâie pe spate jucandu-se din când in cand cu părul meu.
-Atunci pe stâncă, cum a fost de fapt? Întreb eu, privindu-i ochii albastrii și radianți.
-Păi, eu stăteam și o urmăream îndeaproape mai mereu, ca în acea zi să o văd cum se luptă cu un nenorocit, care era foarte aproape să o arunce de pe stâncă, m-am simțit așa neputincios în acel moment, fiindcă nu putiem să ies din tufă aia nenorocită măgarului ăluia, fiindcă eu teoretic eram mort... Așa ca i-am trimis un mesaj de urgență lui Alex, care era singurul care îi mai putea salva pielea deoarece ori cât era ea de bine antrenată gorilă aia era de trei ori mai mare decât ea... Oftează el ca apoi să se ridice de acolo cu mine în brațe, și după să mă pună pe picioarele mele...
-Acum gata pentru seara asta, mâine e o zi lungă în care o să trebuiască sa o conving pe Tris să renunte la viață asta de puznic... Chicotește el ca apoi să ajungem în fața camerei mele, acesta vrând să plece dar într-o fractiune de secundă să se întoarcă și să mă sărute așa cum doar el poate, pasional și dulce, după ce ne-am despărțit din sărut mi-a mai dat un pupic pe obraz ca apoi să fugă injosul holului, si înainte să se faca dispărut în spatele usi mari de lemn mi-a făcut cu ochiul... Era așa un copil uneori...

Tiger[Necesită Mici Editari]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum