- 6

1.4K 66 13
                                    

OLIVER

"Ge mig en till!" ropade Markus från andra sidan soffan till mig och syftade på ölen som stod på golvet vid mina fötter.

"Aldrig i livet", svarade jag och flinade, innan jag tog en klunk ur min egen ölburk.

"Varför inte?" undrade han med en gnutta irritation i rösten.

"Minns du inte hur det gick förra helgen? Jag tänker inte låta dig förstöra en kväll till för mig. Ikväll ska jag ligga."

"Jävla pundare", muttrade Markus och vände ölburken i sin hans upp och ner så att en enda droppe vätska droppade ner på mattan.

"Har du inget bättre att komma med?" frågade jag och skrattade. Pundare? Seriöst?

"Du vet vad jag menar", svarade han och himlade med ögonen. "Bara ge mig en." Han lutade sig över Milton som satt mellan honom och mig och ölen, för att försöka få tag på en burk.

"Låt bli!" sa jag och slog till honom på handen. "Tänker du komma stupfull till festen?"

"Äsch, det spelar ingen roll! Tar inte du hem mig får väl dessa två göra det." Markus la en varsin hand på Joel och Miltons, som satt tillsammans med oss i soffan i Markus källare, knän.

"Vet inte om jag är med på det", sa Milton och skrattade.

"Då lämnar vi nog dig snarare på vardagsrumsgolvet", sa Joel och log snett. "Sorry."

Markus tittade surt på dem. Han la händerna i kors över bröstet och lutade sig tillbaka i soffan.

"Äh, sluta sura", sa Milton och klappade Markus på huvudet. "Vi drar till festen istället."

Jag nickade instämmande och reste mig från soffan samtidigt som de andra. Vi plockade snabbt ihop våra kläder och stoppade in ölen i ett litet utrymme bakom ett skåp.

Ute var det mörkt. Men det var ju inte så konstigt med tanke på att klockan snart var tio och det fortfarande var mars. Det kändes åtminstone i luften att våren snart skulle anlända.

"Markus", sa jag och lutade mig lätt mot honom för att de andra inte skulle höra, "jag ska nog gå på extra-matten."

"Extra-matten?" Markus såg frågande på mig.

"Ja, du vet. Jag hänger ju, typ, inte riktigt med och ligger därför lite efter", sa jag och såg menande på honom. Egentligen hade han större anledning än jag att gå på den - jag var förvånad att han inte var underkänd i matte.

"Ska du seriöst sitta i en timme extra efter skolan varje måndag, för att du inte riktigt hänger med?"

"Ja."

"Tönt." Markus knuffade till mig på axeln och skrattade skakandes på huvudet. "Ditt val."

---

Det var varmt. Alldeles för varmt, egentligen. Men för tillfället kunde jag inte bry mig mindre. Jag sjöng med i låten - en remix av något som jag för ovanlighetens skull tyckte om. I'm up all night to get lucky...

Jag dansade med i takt tillsammans med resten av människorna på vardagsrumsgolvet i lägenheten jag aldrig befunnit mig i förut. Det var sällan jag kände personerna som höll i festerna.

Efter en stund blev det för varmt och svettigt i alla fall. Jag klämde mig ur den lilla gruppen människor och gick ut på balkongen. Det var rätt kallt och det blåste, eftersom att vi befann oss på femte våningen och någon hade skjutit undan alla glasväggar - sådana som brukade finnas på balkonger.

Jag lutade mig mot räcket och såg ner på gatan och huset mittemot. Inte en enda människa syntes på gatan och bara ett fåtal fönster lös i husen runt omkring.

"Hej", sa en tjej som stod en liten bit bort vid räcket och log mot mig. Hon räckte fram ciggen hon höll mellan fingrarna. Jag tog emot den och tog ett bloss, innan jag nickade i en hälsning. Hon var rätt snygg.

Ungefär en timme senare befann vi oss hemma hos mig. Mina föräldrar hade åkt till mormor och morfar över helgen, så lägenheten var öde. 

Jag sparkade snabbt av mig skorna, innan jag tryckte upp henne mot väggen och kysste henne över käken och halsen. Hon flämtade mitt namn och jag log brett. Sedan tog jag hennes hand och drog med henne in i mitt sovrum.

Plagg efter plagg singlade av våra kroppar och efteråt hoppades jag att hon förstod att detta bara var en engångs-grej och att hon därför inte skapade några förhoppningar.

___

Skrattar vuxna rakt upp i ansiktet. Och de kallar sig de kloka i samhället? Jag fattar åtminstone bättre än mina lärare och Skolverket att tolv nationella prov på 48 dagar inte går ihop om man dessutom ska ha vanliga prov också.

Har btw gjort nya omslag till mina böcker. Snyggt, eller? ((:

//Kloker

xoxo

UtmanadWhere stories live. Discover now