Capitolul 36

9.4K 632 40
                                    

Capitolul 36

Greşeli şi raţiune

~Sara~

Stau întinsă pe canapea şi mănânc dintr-un bol plin cu iaurt îngheţat, privesc un serial de prost gust în speranţa că starea de rău o să îmi treacă. Dar am impresia că nici problemele altora nu pot fi mai rele decât ale mele. Îmi şterg cu dosul palmei lacrima ce îmi pătează obrazul şi îmi muşc buza în speranţa că le pot opri pe cele ce vor urma.

*Cu o jumătate de oră mai devreme*

- Unde pleci?

- Jay! strig şi privirea dură şi lipsită de sentimente pe care mi-o aruncă atunci când se întoarce, mă face să înghit în sec.

- Ce dracu îţi pasă ţie unde merg eu?ţipă şi ochii mi se umplu de lacrimi .

- Dar... am crezut că...

- Nu crede tot ce auzi, eşti atât de penibilă. 

- Jay...

- Ce credeai că te iubesc? Nu o pot uita, înţelege că nu te voi iubi niciodată aşa cum o iubesc pe ea.

Îmi strâng pumnii pe lângă corp şi îmi muşc buza, doar pentru a îmi opri lacrimile ce ameninţă să îmi ude obrajii. Îmi întorc capul de la el şi râd nervos, apoi îl privesc în ochi.

- Bine, eu sunt aia penibilă. Dar tu?  Tu iubeşti o persoană care nu te va iubi niciodată, care nu te va considera mai mult decât un bun prieten.  Este stupid şi tu ştii cel mai bine asta.

Privirea i se întunecă şi când se apropie de mine, fac un pas în spate.

- Aş putea spune acelaşi lucru şi în cazul tău, spune şi inima mea se sparge în mii de bucăţele.

- Atunci ce naiba mai cauţi aici? ţip.

- Pleacă, du-te şi spune-i lui Eric că o iubeşti, spune-i lui Gizeh să renunţe la Eric pentru tine.  Eşti în stare să faci asta? 

Tace, îşi trece mama prin păr şi îmi întoarce spatele. Ştiu că vorbele mele îl ranesc, dar la naiba, acum eu sunt aia distrusă.

- Aşa credeam şi eu, spun şi îmi muşc din nou buza.

- Eşti un laş, Jay! Ştii că nu îl va părăsi pe el pentru tine şi totuşi te ţii ca un căţeluş după ea.  Deci nu eu sunt penibilă, ci tu.

Mă întorc pe călcâie şi merg hotărâtă spre scări. Lacrimile îmi inundă obrajii şi tot ce aud în urma mea este uşa de la întrare, ce se trânteşte după el.

Am crezut că totul va decurge normal, că va reuşi să mă iubească într-un final, dar m-am înşelat.  Relaţia noastră nu a nimic altceva decât o farsă. Eu mă mint că mă iubeşte şi el se minte că mă va iubi. Toată treaba asta dintre noi e un eşec. 

***

Uşa de la intrare se deschide şi eu îmi întorc doar puţin capul să văd dacă e cineva interesat să intre în sufragerie. Îmi întorc capul spre ecranul televizorului şi îmi umplu gura cu iaurt atunci când aud paşi pe hol.

GIZEH: Începutul (+17)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum