Poglavlje 13

359 40 4
                                    

21. lipnja 2016., jutro; Church Road 33, Acton (London)

Drama se odigrala u rano jutro.

Zakopčavajući dugmad na uniformiranoj košulji, Marie je pogledom tražila kutijicu s nikotinskim flasterima na svome radnom stolu. Ondje je nije bilo, kao da je samo isparila preko noći- samo nekoliko zgužvanih papira, skripte za nadolazeći test, Rubikova kocka spremna da je se položi u torbu i jedan udžbenik. Flasterima nije bilo ni traga.

Iritirano uzdahnuvši, Marie je uzela s kreveta kravatu i, namještajući je na vratu, sagnula se kako bi zavirila pod stol. Njezine dragocjene imovine nije bilo ni ondje.

-Cai!- zavikala je, zatežući čvor na kravati.

Njezin se skrbnik nije odmah odazvao; bio je odveć zaokupljen pripremanjem kave u zoni kuhinje kako bi samo tako napustio svoje trenutno mjesto.

-Cai!

-Što je?- povikao je Mordecai skidajući džezvu s uzavrelom kavom sa štednjaka.

U tom se trenutku Marie pojavila na prolazu iz hodnika u prostoriju dnevni boravak-kuhinja-blagovaonica. U ruci je držala neseser, spremna otići u kupatilo, i izgledala je prilično iznervirano.

-Gdje su mi flasteri?- upitala je okrivljujućim tonom.

-Nikotinski flasteri?- postavio je protupitanje Mordecai jednom rukom posežući prema šalici na najnižoj polici jednog od regala. Izvadio ju je i spustio na površinu kuhinjskog stola, a zatim dohvatio zeleno pakiranje, ono koje je Marie tako žarko željela vidjeti u svojoj ruci i, demonstrirajući ga svojoj posvojenici, dorekao:- Ovi nikotinski flasteri?

Marie se odmah razvedrila:

-Da, Bogu hvala.

Prišla je Mordecaiju i ispružila ruku kako bi uzela od njega flastere, no onaj je ruku s kutijom odmaknuo ustranu.

-Koji vrag?- opet se smrknula djevojka.

-Nema više flastera- odvratio je Mordecai opasno se približavajući kanti za smeće.- Iako su bezopasniji od cigareta, također sadrže nikotin. Bili su samo privremeno rješenje i ne želim te više trovati njima.

Podignuo je poklopac na kanti, a onda, popraćen Marienim očajničkim „Ne!", ubacio unutra pakiranje s flasterima.

Marie je frustrirano uzdahnula i prošla rukom kroz svoju kratku kosu.

-Ali nisam ih nosila ni tjedan dana!- pobunila se.- Bez njih ću još više razmišljati o pušenju! Daj, zašto mi to radiš?!

-Zapravo, nosiš ih tek jedan dan manje od punog tjedna- hladnokrvno je odgovorio Mordecai ulijevajući si kavu u šalicu.- A radim ti to zato što brinem za tvoje zdravlje, zaboga. Pa ubit će te taj nikotin ne prestaneš li.

Kao i uvijek u prilikama kada je htjela dokazati da je u pravu iako ni sama nije bila sigurna u to, Marie je prekrižila ruke na prsima. Prijeko gledajući svoga skrbnika, rekla je:

-Stvarno si zao, Cai.

-Uvreda ti nije nešto jaka- Mordecai je sjeo na jedan od stolaca i krajičkom oka pogledao svoju posvojenicu.- I gdje je sada ona loša cura koja mlati školske hahare po hodnicima, ha?

-Kuš- odvratila je Marie.- Zar stvarno želiš da se vrati? Imaj na umu da ako ne, bilo bi ti bolje da mi kupiš nove flastere.

-Neka se slobodno vrati ako želi, ne bojim je se- Mordecai se podrugljivo nasmiješio, a Marie ponovno iritirano uzdahnula.- Hajde, odi se šminkati ili što si već htjela napraviti, ili ćeš zakasniti u školu.

StatikaWhere stories live. Discover now