kapitel 30

611 24 16
                                    

Zoes perspektiv. 

"Upp med dig jävla lathund. Vi har grejer att fixa. Jag måste komma åt din dator. Det finns en skrivare där uppe, så kan jag läsa på de utskrivna pappren medan du skriver på din dator. Sedan om jag har någonting att poängtera skriver jag på pappret. Om du tycker om det jag skrivit så får du redigera det på datorn sedan." sa Harry och skakade liv i min kropp. Allt detta hade vi pratat om innan vi somnade. Jag stönade av irritation. 

"Lägg av. Jag är trött." mumlade jag och drog upp täcket han hade dragit undan. 

"Av vilken anledning?" flinade han. Det kunde varit en vägg mellan oss men jag skulle ändå förstått att han flinade. Mina kinder hettades upp. 

"Vi må ha varit uppe läääänge igår. Men det finns ingen anledning till att ligga och dra sig hela dagen. Du ska få sova ikväll, jag lovar. Eller?" flinade han och slet undan täcket.

"Harry! pep jag och ryckte åt mig täcket igen. "Sluta markera det. Har du gjort kaffe?" frågade jag. 

"Självklart. Frukosten är serverad, jag var och handlade. Det finns frallor och donuts. Dina favoriter. Och färskpressad juice. Kom nu." sa han. Jag reste mig upp ur sängen och log. Han visste vilka knappar han skulle trycka på. Vare sig det handlade om sex eller frukost. 

Jag satte upp det rufsiga håret i en bulle utan att kamma det. Det luktade både nybryggt kaffe och juice i huset. När jag kom ut i köket såg jag hur Harry hade dukat upp en stor frukostbuffé och lagt fram min dator, penna och papper.

"Logga in på din dator så skriver jag ut pappren medan du fixar frukost. Jag tog upp högtalarsystemet från källaren dessutom. Ifall du vill ha på musik. Annars la jag fram dina hörlurar." sa han och satte sig. 

"Harry, du behöver inte göra allt det här." sa jag svagt. Han ansträngde så mycket för mig skull.

"Tyst. Logga in." sa han och vred datorn mot mig. Jag suckade och ryckte på axlarna. Det fanns inte mycket att göra för att få honom att ändra sig. Hade han bestämt sig för att hjälpa mig, skulle han det. 

Med darriga fingrar loggade jag in på min dator. Harry skulle läsa och hjälpa mig med min bok. Den här boken var en spegling av mitt liv. I mitt liv fanns Harry och alla de känslor han gav mig.

dubbeluppdatering idag <3 

stay alive | h.sWhere stories live. Discover now