Capitolul 13

5.6K 334 15
                                    

Darren pleca in mijlocul zilei de lucru pentru a găsi un cadou de împăcare. Ținea la Emily, iar asta il facea sa fie si mai ambițios in căutarea cadoului perfect, care ar face-o sa il ierte.
Asa ca intr-un sfarsit facu o alegere si hotărî sa organizeze o cina la el in apartament. Insa oricum avea sa ii cumpere un cadou. Zambi cand ochii i-au zărit o rochie. Alba si cu un model simplu. Stia ca acea rochie o va face pe Emily sa arate divin. Asa ca o cumpăra fara sa stea mult pe ganduri. Avea de gand sa o surprinda in acea seara. Iar dupa asta spera sa nu o mai răneas a. Si in primul rand avea sa isi marturiseasca sentimentele in acea seara, iar dupa inca un timp, sa duca relația la un alt nivel. Zambi si pleca spre spital. Spera ca fata sa ii accepte invitatia, iar de acea data sa nu o mai dea in bara.
Insa toată fericirea ii disparu cand o vazu alături de Sa. Atunci pentru prima oară înțelese ce înseamnă adevarata gelozie. Care, vrei tu sau nu te macină pe dinăuntru. Trecu furios pe lângă ei si intra in birou. Nu ii venea sa creadă cat de deschis ajunse sa flirteze ea cu Sam. Era nervos si dezamagit. Arunca rochia undeva prin birou si reuși sa dărâme o vaza. Vazu cum se facu praf la impactul cu pământul, insa nu ii pasa. Asa era si el. Cand credea ca putea trece peste Bella, apare acel nenorocit si ii strica toata fericirea. Dorea sa tipe si sa se descarce, insa in acel moment intra Emily, care tresari cand ii întâlni privirea. Simți cum raceala din ochii sai o îngheață.
Fata observa vaza spartă, asa ca incepu sa stranga cioburile. Darren o privea fara sa scoată vreun cuvânt. Brusc Emily tipa de durere. Bărbatul se ridica rapid de pe scaun si se indrepta spre ea. Ii privi mana si vazu cum un ciob ii intra destul de adanc in piele. O lua de cealaltă mana si o aseza pe scaun. Apoi lua trusă de prim ajutor si cu o pensetă ii scoase ciobul, apoi incepu sa ii dezinfecteze rana. Simți cum ceva il strapunse cand ii auzi geamatul de durere. Ținea la ea, insa faptul ca ea flirta cu Sam, pe de o parte parea sa il dezamageasca.
-Darren de ce era vaza spartă?
-De cand trebuie sa iti dau eu ție raportul?
Brusc ea se ridica si isi trase mana din a lui.
-Imi pare rau daca v-am deranjat, domnule Reed.
Dori sa plece, insa el o opri.
-Ce e intre tine si Samuel?
-Poftim? Intre mine si Sam? E prietenul meu. M-a ajutat la liceu si facultate.
-Deci flirtezi cu el in plina zi asa de distracție?
In acel moment fata afișa o fața serioasă, ca mai apoi sa izbucnească in ras.
-Eu? Cu el? Nu, doamne! Suntem doar prieteni, nimic mai mult. Apropo, ce e cu rochia aceea?
-E pentru tine. Am dorit sa te invit la o cina.
-Ai dorit? Acum nu e mai e valabilă oferta?
-Ai veni?
-Doar daca renunț la domnul Reed si trec din nou la Darren.
Bărbatul se apropie de ea si o imbratisa. Asta fu mai mult decat un "da". Acel gest arata ca țin unul la altul, mult mai mult decât niste simpli prieteni. Darren ii zambi si vorbi.
-Voi veni eu sa te iau pe la șapte, bine? 
-Da.
Cei doi si-au zambit si au plecat inapoi la lucrul, care nu trebuia nici el neglijat.
In timp ce Max și Sara dis de dimineața discutau ultimele detalii ale nunții, care va avea loc ziua următoare. Pentru prima oară de cand aparu presupusă nunta, Sara zambea si era fericita de evenimentul care va urma. Iar acea bucurie o facea sa simta cu adevarat acele emoții dinaintea viitoarei nunți. Era extrem de entuziasmată. Acum fiind sigură că relația dintre ei nu mai este o greșeală. Pe cand Max iubea sa ii vadă acea încântare de pe fata. Asa ca fără a fi observat se aseza alături de ea si o lua in brate. Fata se lasa moale si ii zambi.
-Esti fericit?
-Iubito eu sunt cel mai fericit bărbat din lume, si stii ce ma face si mai fericit?
-Ce?
-Faptul ca mama și tata vor veni si ei la nunta.
-Serios?
Entuziasmul si fericirea din glasul ei se puteau citi foarte clar. Fata dorea ca Vivian sa o placa. Insa cu toate acele ganduri, uita complet de al doilea punct al intelegerii lor. Si totuși ii era frica sa intrebe. Asa ca se facu mai comoda in bratele lui si il privi cu o privire intrebatoare.
-S-a intamplat ceva?
-Pai ma gandeam la Darren si Emily si la intelgere si...
-Deci asta era. Atunci da-mi voie sa te bucur, fiindcă deseara sora ta si fratele meu, merg la o intalnire adevarata. Iar din cate am vorbit eu cu Darren, el a inceput sa o placa pe Emily.
In acel moment pe chipul fetei se așternut un zambet de milioane. Fericirea i se dubla cand auzi acea veste minunată. Asa ca fara sa stea pe ganduri il stranse mai tare pe Max in brate. Apoi isi apropie buzele de ale lui si il săruta. Prin acel sărut dorind sa ii arate ca el nu ii este indiferent.
-Multumesc.
-Nu ai pentru ce, iubito. Daca tu esti fericita si eu sunt.
Sara il stranse mai tare in brate. Acum era sigură ca el nu o va parasi, iar sentimentele lui pentru ea, erau unele adevărate. In timp ce in inima ei incepu incet, incet sa incolteasca sentimentul de iubire pentru el. Insa inca nu era sigură asa ca hotărî sa păstreze inca un timp aceste sentimente pentru ea.
Iar in timp ce cei doi viitori miri se bucurau unul de prezenta altuia, Emily se pregătea de intalnirea cu Darren. Nu ii venea insa sa creadă ca el ar putea sa o invite undeva. Desi nu ar fi recunoscut niciodata, incepu sa il placa pe Darren mai mult decat pe un simplu cumnat. Iar la fericirea ei se mai adăuga si intalnirea cu necunoscutul Aaron de ziua următoare.
Isi anunța parintii ca pleacă si ieși din casa. Vazu cum o mașină parchează in fata casei lor, iar Darren ieși ca sa ajungă in dreptul ei deschizând-ui portiera. Fata intra sfioasa si se aseza comod pe scaunul din piele. Darren intra si el in mașină, oferindui un zambet. Pe Emily insa o rodea curiozitatea. Dorea sa afle unde o duce. Asa ca fara sa mai astepte il intreba:
—Deci, unde ma duci, cumnățele?
—Nu iti pot spune, e o surpriza.
—Bine.
—Bine?
Darren o privi un pic surprins. Ar fi asteptat da il bata la cap pana i-ar fi spus unde o duce. Pe cand ea tacu si astepta curioasă surpriza. Ii placea răbdarea de care dadea dovada Emily, asa ca ii lua mana in a sa si i-o stranse usor. Un fior o facu pe Emily sa trasara. Ii placea enorm acea senzatie pe care el i-o oferea. Asa ca i-o stranse si ea cu fermitate, zambind.
Cand au ajuns in fata blocului Darren cobori si o ajuta si pe ea sa coboare. Fata privi un pic uimita clădirea ce se afișa in fata ei, ca mai apoi sa isi întoarcă capul spre băiatul din dreptul sau. El ii observa nesiguranță din ochii, asa ca ii lua mana in a lui.
—Ai încredere. Da?
—Da.
Au urcat până la apartamentul lui, iar el deschise usa. Fata împietri la vederea lumânărilor frumos aranjate si a mirosului imbietor care o întâmpinau chiar de la usa. Darren ii vazu ezitarea, asa ca ii inconjura talia cu mana si o conduse spre livingul spațios. Acolo masa era pusa. Iar totul era aranjat pana la cel mai mic detaliu.
—Iti place?
—Da, e extrem de frumos, insa nu trebuia. Eram fericita si daca iti cereai  si niste amarate de scuze. Nu era nevoie de toate astea.
—Ba da, era. Mai ales ca am fost un idiot si jumătate, uite Emily, eu...
—Da?
Fata il privea cu speranta. Era sigură ca il placea mai mult decat un simplu cumnat, insa stia ca el nu o face. Si totuși a spera e gratis, iar ea asta facea. Fara ca măcar sa constientizeze ca in privirea lui se reflecta toată admirația si dragostea pe care el i-o poarta.
Darren se apropie mai tare de ea si o apuca gentil de talie. O trase in bratele sale si ii mangaie obrazul. Fata incepu sa roșească, in timp ce el o privea cu admirație.
—Esti frumoasă. Cea mai frumoasa. Nu ai idee cat de greu e sa ma abțin sa nu te sărut.
—Pai de ce nu o faci?
—Se poate?
Bărbatul o privi cu atata speranta. Nu ii venea sa creadă ca ea chiar o întreabă asa ceva. Insa isi dadea seama ca e serioasă, fiindcă sclipirea din ochii ei ii confirma. La fel si atunci cand ii facu un semn afirmativ din cap.
Asa ca fara sa mai astepte isi lipi buzele de ale ei. Aceleași buze pe care dori sa le sarute de extrem de mult timp. Iar ea ii raspuns cu aceesi pasiune. Ambii se simteau bine impreuna si se placeau extrem de mult, sentimente care nu puteau fi negate de nimeni.
Desi s-au desparins din sărut, fruntile le-au ramas lipite, la fel si corpurile. Iar liniștea se lasa peste ei, pana cand Emily dori sa vorbească.
—Darren, nu stiu cand, cum insa am ajuns sa te plac extrem de mult.
—Si eu, pisicuto. Si eu.
—Ce am vorbit noi despre acest apelativ?
—Care apelativ? Nustiu despre ce vorbești. Acum treci la masa. Nu trebuie sa o lasam asa. Apoi mergem la somn, da?
—De ce? Vreau sa mai stam.
—Si eu, insa maine trebuie sa fim treji de la prima ora a dimineții. Nu vrei sa iti dezamăgești sora chiar in ziua nunții ei, nu?
—Nu.
Fata ii zambi trist. Nu dorea sa doarmă. Dorea cat mai mult sa petreacă timpul cu el, insa stia in același timp ca si el are dreptate. Asa ca fara sa mai zică ceva, se aseza la masa si incepu sa mănânce alături de el. Iar imediat cum au terminat Darren ii arata fetei dormitorul in care va dormi. Apoi ii ura "noapte buna" si dori sa plece.
—Stai, Darren, tu nu dormi cu mine?
—Nu, eu mai am o camera. Nu vreau sa te pun in asa situație din prima noapte. Bine?
Emily il privi tristă cum pleacă. Observa un tricou larg, pe care il lua pe ea. Apoi se băga la somn. Ziua următoare avea sa fie una încarcara. Numai reuși sa adoarmă, cand auzi usa cum se deschide. Se intoarse spre cel ce intra si il vazu pe Darren care ii zambea. Bărbatul se aseza lângă ea si o lua strans in brate.
—Ai spus ca nu dormi cu mine.
—Pai mi-am dat seama ca nu voi putea adormi daca nu voi fi lângă tine.
Emily ii zambi si se facu mai confortabila in bratele sale. Unde adormi in urma acelor cuvinte dulci.

SacrificiuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum