Capitolul 31

3.4K 234 6
                                    

Trecuse o săptămână de când Sara mergea în vizită la bărbatul din cauza cărui Darren e în închisoare. Începu să se împrietenească cu fata bărbatului. Maya ajunse să îi fie o bună prietenă.
Ajunsă acasă îi povesti lui Ian tot ceea ce se întâmplă la spital. Isi făcu o ceașcă de ceai, apoi îi făcu una din lui Ian. Însă fu gata să o scape în momentul în care îl văzu pe Max în pragul ușii. Las cana pe masa, apoi fugi spre el. Îl privi fericita în ochi, iar Ian se apropie de ei. Max îl îmbrățișa, pe când bărbatul îi zâmbi fericit.
- În sfârșit. Știam că vei veni după Sara. Știam că deși toți pot fi împotriva, Max al ei o va iubi până la capăt.
La auzul acelor cuvinte el își lasă privirea in jos.
- Îmi pare rău, Ian, însă nu pentru asta mă venit. Darren dorește să o întâlnească pe Sara. Iar eu doream să îi aduc asta la cunoștință. Mai ales ca el nu trebuie sa stie ca eu si ea ne-am despărțit.
Ian îl privi furios. Nu îi venea să creadă că are curajul de a veni la ușa lui cu așa o cerință. Îl împinse puternic, apoi îi închise ușa. Dată fiind socata fugi în camera si incepu sa plângă. Pentru o clipă crezu că aceasta își dădu seama de greșeala făcută, însă nu era așa.
Ziua următoare Max ajunse destul de ingrijorat la Darren. Nu avea idee cum să îi spună că Sara și el nu mai formau nimic. Însă spre uimirea lui, auzi din acea cameră niste râsete. Când intră o văzu pe Sara și Darren care vorbeau extrem de deschis. Fata își întoarse privirea, iar Darren zambi.
— Ți-am spus că va veni și Max. Știam că nu poate sta departe de soția lui.
Ea doar zâmbi încet și îl privi pe bărbat în ochi. Părea că îi mulțumește din priviri pentru gestul făcut, însă pentru ea asta nu mai conta.
— Apropo, Sara, mama mi-a spus că ești extrem de ocupată în ultima vreme. Te ocupi de Emily și copil nu?
La auzul acelor cuvinte fata își întoarse din nou privirea spre Max, care îi făcu semn să tacă. Nu îi venea să creadă că ei încă îi ascund bărbatului adevărul. Simțea cum lacrimi îi înteapa ochii, așa că își luă rămas bun de la Darren și ieși din camera, apoi din închisoare. Afara dând drumul lacrimilor. Simțind vina care o apasă. Nici măcar nu mai privi dupa Max și pleca.
Ajunse la spital și intră în camera bărbatului care stătea întins în pat cu ochii închiși. Fiica lui stătea de cealaltă parte a patului, după atâta tipa încă aștepta o minune. O asistenta intră și dori să îi pună injecția, însă nu reusi. Bărbatul își retrase mana. Cele trei priveau șocate cum acesta deschidea ochii, iar asistenta pleca sa cheme doctorul. Acesta cerceta cu privirea camera, apoi își văzu fiica. Câteva lacrimi i s-au scurs, apoi o lua în brate. Sara zâmbi, apoi iesi.
Vivian primi un telefon de la spital. Un zâmbet îi contura imediat fata. Își suna avocatul, apoi iesi grăbită din casă.
Ajunsă la spital vorbi cu doctorul, apoi plec spre salonul bărbatului. Îl găsi singur așa că scoase din poșetă o suma mare de bani. I-o arata, iar acestuia au început să îi sclipească ochii.
— Ai făcut o treabă bună, acum am scăpat de acea Sara. Insa e o mica nuanță. Trebuie să vorbești în fața judecătorului despre fiul meu. Și să retragi plângere scrisă de fiica ta.
Acesta ii oferi o privire cu subînțeles, iar apoi scoase din geanta un nou teanc de bani. El zâmbi fericit, apoi Vivian ieși. Își îndeplini scopul, iar acum mai avea doar sa aștepte momentul potrivit pentru a scapa de Sara prin divorț. După o conversație aprigă cu inspectorul de politie, reuși în sfârșit să primească o aprobare de la el. Darren avea să iasă din închisoare chiar ziua următoare. Așa că pleca acasă pentru ai da lui Emily vestea.
Max primi la birou un buchet de flori. Il privi preț de câteva secunde uimit, insa observa un biletel. Il deschise apoi citi.
"Imi pare rău pentru comportamentul meu.

Cu drag,
Maya Smith.

Max zâmbi apoi puse mâna pe telefon. Primi ceea ce dorea, așa că avea să încheie în sfârșit acel proiect împreună cu compania lor. Iar până la urmă fata părea dintr-o dată să nu mai para atât de rea.

SacrificiuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum