Capitolul 37

3.5K 246 23
                                    

După ziua de ieri Emily nu putu adormi nici măcar o clipa. Vestea că cei doi aveau să se căsătorească peste două zile o zgudui pe ea la fel ca și pe Darren. Ambii nedorind acea căsătorie.
Dis de dimineață întelese că Cris va fi externat, așa că porni spre spital pentru al vedea. Ajunsa acolo își salută mama care fu extrem de bucuroasă să o vadă și intră în salon, pe când Olivia pleca alături de Ian să semneze foia de externare.
Se așeză alături de Cris pe pat si îi zâmbi. Băiatul dori să se ridice, însă Emily îl opri.
- Nu te obosi, frățioare.
Băiatul îi zâmbi, iar Emily îi analiza speriată rănile.
- Cum te mai simți?
- Mai bine, Em.
Ea dădu aprobator din cap, iar un medic intra in salon. La vederea lui Sam, Emily zâmbi fericita si îl luă în brațe. Bărbatul fiind bucuros ca o vede. Mai ales ca după ce se mută de la ei din spital nu o mai văzu atât de des.
— Tu ai fost doctorul care l-a operat pe Cris?
Bărbatul dădu aprobator din cap, iar Emily îi spuse un "mulțumesc" fericita.
— Însă cine a plătit operația?
Sam o privi un pic uimit, însă tăcu. Lasa o fisa pe noptiera și dori să plece, însă Emily îl opri nervoasa.
— Cine, Samuel?
— Un donator. Nu îi pot spune numele. Regulile spitalului.
Ea ofta si îl lasă să plece, insa glasul lui Cristian îi opri pe amândoi.
— Sara a plătit. Am auzit-o când a vorbit cu doctorul despre plata. Si i-a spus să inventeze ceva pentru ca nimeni să nu afle.
Emily îl privi socata, apoi își întoarse privirea spre Sam care dădu aprobator din cap si ieși rapid din salon.
— Cris? Ești sigur?
— Da, Em. Si ma urăsc pentru asta. Nu am idee cate sacrificii va mai face Sara pentru mine.
Emily îl privi un pic uimita și încerca să analizeze cât mai bine frază. Însă se opri la cuvântul "sacrificii". Mai ales ca era la plural.
— Cris, ce vrei sa spui?
— Căsătoria dintre Max si Sara a fost din cauza mea și a greșelei mele. Cu câteva seri înainte de a ne anunță că vor să se căsătorească, am pierdut casa la poker, iar Sara a recuperat-o în acest mod.
Emily rămase socata la destăinuirea lui și făcu câțiva pași inapoi, pentru ca mai apoi sa plece rapid de acolo, fără a mai da vreo explicație. Dorea să vorbească cu Max despre toată asta, așa că se indrepta nervoasă spre casa lui Vivian, unde pregătirile de nuntă erau în toi.
Dori sa intre in casa, insa văzu imediat un chip destul de cunoscut. Vivian vorbea cu bărbatul din cauza căruia Darren intra în închisoare.
— Deci, cat vrei pentru a menține tăcerea?
Bărbatul stătu câtva timp pe gânduri apoi îi scrise pe un cec o suma, pe care ea o semna, iar el dori să plece, insa Vivian il opri.
— Asta e ultima oară când mă șantajezi. Clar?
El dădu din cap și ieși, iar Emily privi îngrozită scena. Doarea sa afle cu ce o șantaja acel bărbat pe soacra sa.
— Vivian!
Emily își întoarse privirea spre camera unde Justin se apropie fioros de soția sa. Iar Vivian înghiți în sec.
— Cum ai putut sa ii faci așa ceva Sarei?
Femeia îl privi nervoasă și dori să plece, insa bărbatul o opri imediat.
— Nu pleci de aici până nu îmi spui. Cum naiba ai îndrăznit să îi faci așa ceva? Știam și înainte că e o fata sfânta, insa acum...
— Justin, draga, ce spui daca voi incepe cu o mica poveste spusa de Max despre căsătoria lui fictivă cu acea Sara?
Emily se apropie pentru a auzi mai bine, iar Vivian începu să povestească.
— Max din nefericire se îndrăgosti cu adevărat de ea, pe când Sara nici macar nu știa de existența lui. As avea într-o seară fratele ei a pierdut casa la poker, iar ea a venit să o recupereze. Max îi puse o condiție, ceea de a se căsători cu el dacă o vrea. Iar ea o accepta. Însă pe lângă asta mai ceru ca sora ei pe jumătate muta să se căsătorească cu Darren. Iar eu din momentul căsătoriei și până acum i-am propus mereu bani in schimbul divorțului, insa păcat. Nu alesesem momentul potrivit. Așa că am hotărât că Max nu va sta niciodată cu ea daca aceasta va fi violată și încă va mai rămâne și însărcinată, insa din nou nu am calculat bine, fiindcă Darren fu acolo pentru a o salva. Și ajunse singur în pușcărie. Însă macar ceva bun se întâmplă, am reușit să scap de ea.
Femeia zâmbi, iar Justin o privea șocat. Nu îi venea să creadă de ce e in stare femeia cu care se căsători. Pe când Emily simțea cum deja se îneacă cu propriile lacrimi.
— Vivian, cum poți fi atât de cruda? Cum ai putut face așa ceva?
Ea râse și se depărta de el.
— Cruda? Eu doar mi-am scăpat copilul de o vrăjitoare ca Sara.
— Vivian! Nu mai îndrăzni să îi spui altfel. Mai bine spune-mi cum ai reușit să o faci pe Sara să semneze actele de divorț? Fiindcă sunt sigur că ești implicată în asta.
— Desigur, iubitule. Mai mult sau mai puțin. Eu doar i-am propus Sarei banii pentru operația fratelui său în momentul potrivit. Desigur în schimbul semnării actelor. Iar după cum vezi ea și-a făcut alegerea.
Justin o privi cu ura și se depărta de ea.
— Ești o femeie josnică, Vivian.
Cu aceste cuvinte pleca de lângă ea, iar Emily de ridica de pe jos, simtind că inima i se rupe in jumătate. Nu îi venea să creadă cate sacrificii făcu Sara, iar ea o condamnă mereu pentru toate relele.
Cu lacrimi in ochi se depărta de acea casă și se îndrepta spre casa ei unde se închise în camera și începu să plângă în liniște.

SacrificiuUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum