Bölüm 22

4.3K 86 15
                                    

     Uyandigimda hava kararmisti. Annem ve ananem etrafta yoktu kafami cevirmemle pencerenin onunde evin icinde duran,daha once ben yatak odasinda uyandigim zamanki cinler ayni pozisyonda duruyorlardi. Bana doğru baktılar. Yatakta dogruldum. Bu sefer korkuyordum,gerçekten korkmuyordum. Ben size ne yaptım dedim. Iletisim kurmak istedim ve bilincim tamamen açıktı. Hiç kipırdamadan oldukları yerde duruyorlardi. Ben tekrardan ben size ne yaptim beni bırakın dedim. Yine hiç hareket etmediler. Bu sefer gerildim o duruslarindan,yerden başlarını bile kaldırıp bana bakmadilar. Bir anda arkalarıni dönüp gittiler...Yok oldular...Kayboldular...
     Hemen yataktan kalktim annemler nerede diye baktim. Ev karanlıkti ışıkları yaktim ve tüm odalara baktim,evde kimse yoktu. Seslendim kimse ses vermedi. Bende o gerginlikle dis kapıya yoneldim,kapiyi açıp dışarı ciktim. Evin kapisinin önünde yol ile ayni hizada olan deponun üzerinde annemler küçük tüpte cay demlemis iciyolardı. Yine geldiler diye bağırdım hemen yanima kostular. Onlarla konustum bana bakmadila bile dedim. Ama rüyamdaki bana cok kötü bakti dedim. Annem evde anlat gel el duymasin dedi. Iceri girdiğimde bana daralma geliyordu sikisiyordu içim. Sanki,biri benim vucudumu sıkıyor gibi oluyordum. Dışarı cikalim,dayanamıyorum dedim. Ananem gecenin dar vakti sen cikma oglum bu kadar sey oluyor delirme dedi. Ama içeri giremiyordum ayaklarım geri geri gidiyordu sanki. Dışarıda rahat ediyordum. Ciktim deponun üzerine tur atmaya başladım. Annemler merdivenin basinda beni bekledikler,ben iyiyim az beni rahat bırakın diye bağırdım. Gergin ve cok sinirliydim. Beni içeri cagiriyorlar diye onlara gicik oluyordum. Deponun üzerinde oturmak icin eski bank gibi bir yer vardı. Oraya oturdum etrafı izlemeye başladım.
      Bahçelerin içine doğru istemsiz bakıyordum. Sanki oraya bakmaya beni zorlayan bir güç vardı. Tıpkı beni dışarı çıkartan güç gibi. Bahçelerin icine baktıkça uç noktalar gözüme caerpiyordu. Orada bir isik suzmesi görünüyordu. Oraya baktigimda bir grup serli varlığın bana doğru baktigini gördüm. Sanki bana gel dercesine bir his birakiyorlardi. Gitme istegi oluşuyordu icimde ama aklim basimdaydi,gidersem basima kötü şeyler geleceğini biliyordum.
     Eve girdim ama evde daralıyordum nefes anlamıyordum. Nasil bir etki yapiyorlarsa illa beni oraya gitmem icin zorluyorlardi. Nihayet dedem ve babam geldiler. Dedem gözümün icinden anlamis,hemen geldi biliyormuscasina...
     Sakın sakın dediklerini yapma. Seni istiyorlarsa sakin gitme. Benim lafimdan asla cikma. Duydun mu beni...diyerek yüzümü avuclayip gözlerimin içine bakti. O bunu dediginde dedeme sinirleniyordum. Icimde nefret duygusu oluyordu.
     Ben bendim. Aklim yerindeydi,iradem bendeydi. Fakat nedense dedeme gicik oluyordum,onu bogmak istiyordum sanki...
     Dedem feyzli bir insandi. Eskiden bu tür işleri cok iyi bilen ama yaslilik ile ilimlerini ve sağlığını iyiden iyiye kaybetmiş bir insandı. Bana daha bir çok uyarıda bulundu. O konuşurken ben hem daralıyor hemde patlayacak kadar sinirleniyordum. Ama karşımda duran dedemdi. Ona küfür etme,iteleme git basimdan gibi şeyler deme istegi geliyordu. Dedem de bunları biliyordu ki ellerimi birleştirip avucunun icinde tutuyordu artık. Ellerimi sikmaya basladi ve agzi mirildanmaya başladı. Dua okuyordu sanki. O an ben kendimden gecmisim...Hatırlamıyorum hiçbir şey...
    Yerde dosegin üzerinde uyandim. Üzerimde atlet vardı altimda kısa bir şort. En son dedemin bana söylediklerini hatırlıyorum. Noldu bayildim mi dedim. Herkes basimda bekliyordu. Dedem ezbere bir şeyler okuyordu. Kulaga hos geliyordu okudukları. Babam iyimisin bayildin sen dedi. Dedem hala okumaya devam ediyordu. Dedemle en son konuştuğumuz yere baktim. Orası islakti,aresmen su boca etmişlerdi oraya,ben bayildigimda üzerime dokmusler. Bu yuzden de kıyafetlerimi değiştirip yatırmışlar beni. Benim agzimdan köpükler gelmiş,agzimi hiç acmamisim kenarlardan fiskirmis,kendi agiz kopugum ile bogulacakmisim zor kurtarmislar. Dişlerimi siktigim icin agzimi elleri ile acamamislar. Belki komik gelecek ama agzima tornavida sokup kanirtrak acmislar. Dilimi ananem eli ile bogazimdan almis. Ben boğulup oluyormusum.  Bunları duydugumda inanamadim. Hiçbir şey hatırlamıyordum. Yalnız olmuş olsam çoktan ölmüştüm...
     O olaydan sonra gece bir sey olmadi. Dedem aralıklı aralıklı evde ezberden bir şeyler okumaya devam etti. Gece normal bir sekilde yattik,sabahta kalktik. O gece rahat uyumuşum. Sabah kalktim,kahvalti yaptık. Kahvaltidan bir,bir buçuk saat sonra hoca babami aradı. Istanbuldan gelmiş,damadinin evindeymis bizim oraya gelmemizi istedi. Babamda bu kadar isimizi basimiza acip birde bizi ayagina çağırmasina çok sinirlendi. Babamda verdi veriştitdi,sen buraya geleceksin bizi bu hallere sokup arkamızdan is çevirdin. Bizde seni adam bildik,hoca bildik diye sitemkar konuştu. Hoca da sakin konusup alttan alıyordu. Oraya gelemem işi ancak buradan halledebiliriz dedi. Babamda inat edip once sen buraya geleceksin diye bayagi bir cebellestiler. Hoca ben oraya gelsem de tekrardan buraya geleceğiz dedi. Babamda inat ettigi icin sen önce ayagimiza geleceksin,sonra konusup nereye gideceksek gideriz dedi.
     Hoca damadi ile koye geldiler. Babam onların geldigini görünce agzina ne geldi ise saydırdi. Hoca oyle dinledi sadece hiç geri cevap vermedi. Suçlu olduğu gözlerinden belliydi. Ama gözlerinde merhamet degil sanki bir hinlik vardı. O an bunu hissetmistim ama kimseye bir seyden söz etmedim. Sanki bana iyilik degil zarar vermeye gelmiş gibiydi.
     Dedem,ne yaptin ogluma sen Allahin cezasi adam,birde hoca olup örnek olacaksin,bu mu senin örneklegin vs vs diyordu ama hoca dinlemiyordu. Bunlar konuşulurken damadi da ortamdan uzaklaşıyordu. Sonra hoca,bu kadar lafa gerek yok gibi bir şey dedi. Aksam olmasina az kaldi,eğer bir an önce şehre gitmezsek bu gece bu evde çok kotu şeyler olacak,kimse kalmasin bu gece burada,burayı mesken edip ya oglani elinizden alacaklar,yada oglani delirtip kendini öldürtecekler dedi.
     Bizimkiler bunu duydugunda olayin ciddiyetinin farkına vardı ve hemen hazırlandık. Biz bizim arabaya bindik,hocalar da ayni geldigi gibi arabalara dolusup şehre gitmek üzere yola ciktik...
     Damadinin evine geldik,kapiyi damadin annesi acti bize. Iceri girdik hoca anlatmaya basladi. Hiç bir şey baslamamisken,biz normal hayatimiza devam ederken istanbuldan babama okunmak icin gelen kadın cinlerin esiri olmuş. Ama bu cinler güçsüzlermiş. Babam okudugu zaman daha fazla onun etrafında barinamayip onu terk etmişler. (Buna cin sıçramasi deniyormus)
     Evde cinler sicradiginda bir yere siginirlarmis. O kadini sahiplenen cinde siginmak icin tuvaleti seçmiş. (Cinler; tuvalet,banyo,harabe yikik yerler,pis coplukler vs vs) gibi yerlerde yaşarlar.
     Cin bizim tuvalete sığınmis ve diger ailesinden olan cinlerden yardım istemis. Diğerleri de tuvaletteyken ben tuvalete gidip ayakta çişimi yapmıştım. Bunları bana hoca anlatti. Çişimi yapmaya gittigimi hatırlıyorum. O an bana zaten bir tuhaflık olmustu ama boyle bir seyi dusunmedigim icin sonradan anlatildiginda ise bana dank etmisti. Hoca geldigi zaman ise,bu durumları anlamis beni okunduğunda,ama bana musallat olan cinlerden beni kurtarmak yerine bana kendi basina musallat olan cinleri gonderip kendisi kurtulup kaçmak istemis. Bu yuzden de damadi ile bana is birliği yapmis. Bana cinler tarafından büyü yapildi diye korktuğum da,aslinda hocanin damadi ile olan is birliği sayesinde o sabun büyüsü,agac kovugundaki bebek ve muskalari yapmışlardı. Hoca zaten babam onu çağırdıginda hazırlıklı gelmiş. Olayların bir kısmı çorap söküğü gibi gelmisti. Peki neden bana o yumurtaları tasitti,neden sabunlarla beni korkuttu bunları anlatmasi icin ona baski yaptik.
     Hoca sadece kendi başındaki,zamaninda sahiplendigi cinlerin zamanla oyuncagi olmus ve onlardan kurtulamazsa kendisi onlara esir olacakmis. Yumurtaları bize tasitmis ki,ben düşürüp kirsaydim tüm cinleri benim başıma gececekmis. Sabun olayi da,eğer yumurtalar kirilirsa o zaman devreye girip suyun icine gomulecek ben eridikce içimdeki cinlerde eriyip tukenecekmis. Oyuncak bebeği ise tum bunlar başarı ile sonuçlanırsa bebek ile benim bedenime hukmedebileceklecekmis. Bunları bize anlatırken yuzu bile kızarmadi,biz hayretle onu izledik. Artık tek istegimiz sadece bizi kurtarıp normal hayatimiza donmekti...
     Peki ya cadi kadina neden gotumustu bizi...Aslinda hayat hikayem buradan sonra baslayacakti...

Türkiyede Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olaylari 2 (Düzenleniyor)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ