Havas ve Buyu 13

2K 61 4
                                    

     Bankta karsisina oturmustum,herseyi en bastan anlatacaktim. Kendimi toparlayip basladim;
+ Hepsi benim yuzumden.
- Nasil yani.
+ O gordugun ruyalar,bugun kedilere olanlar. Hepsi benim sucum.
- Nasil senin sucun ?
+ Hani hergun kutuphaneye gidiyordum ya, iste orada bir kitap buldum. Eski bir Havas kitabi, senin anlayacagin cinlerle ilgili bir kitap. Hergun onu okumaya gidiyordum, birgun birkac sayfasinin fotografini cektim, oburgun kutuphabeye gittigimde kitabin yaninda bir not buldum. Notta " hayret bugun fotografini cekmedin" yaziyordu,biri dalga geciyor sanip umursamadim. Sonra notlar gelmeye devam etti, ben de bazilarina cevap verdim. Biz bu ruyalari gordukten sonra bana ruyalarimi sordu, o an bu ruyalarin sebebinin notu yazan oldugunu anladim.
     Yuzu kirec gibi olmustu,kekeleyerek:
- Nasil ya, boyle bir sey nasil olabilir ?
+ Bak,bu cok ciddi bi durum. Bir suredir sana caktirmadan bunu engellemeye calisiyorum, bugun olan seyi nasil yaptigini bilmiyorum ama onun yaptigina eminim.
- O kim ? Ne oluyor ? Acik konussana .
+ Anlatiyorum. Bir sure birbirimize notlar biraktik,son notunda acikca tehdit etti. Ruyalari durdurmak icin kitapta yazan bir dualari birer kagida yazdim,ne olur ne olmaa diye iki tane de korunmak icin dua yazdim. Sana verdigim muskalari ben yazdim,sana zarar veremedikleri icinde kedilere bunu yaptilar. İnan bana bunu isteyerek baslatmadim,bitirmek icinde elimden ne geliyorsa yapacagim.
- O notlari kim yaziyor ? Neden boyle bir sey yapiyor ?
+Bilmiyorum, kitabi kutuphaneden aldim ama oraya not birakmaya devam ediyor. Yakinda ne istredigini soyleyecegini yazmis, yarin kutuphaneye gidip bakacagim. Kim oldugunu ve bunu neden yaptigini bilmiyorum,once seni bu isin icinden cikartayim da gerisi onemli degil.
- Bize cin mi musallat etmis ?
+ Evet, ama o muskalar uzerinde oldugu surece sana zarar veremezler.
- Kedilerimi öldürdüler,ya aileme zarar verirlerse ?
+ Bu kitapta bazi tilsimlar var, eger dogru yazarsam ve evinize asarsan oraya bir daha yaklasamazlar. Seni boyle uzdugum icin özür dilerim, bunun olmasini hic istemezdim.
     Bir sure sustu,gozlerini uzrerimden hic ayirmadi. Belki de bir sey soylemeden kalkip gidecekti,iste bundan cok korkuyordum. Gozlerini benden ayirdi,sonra bana bakarak:
- Bu senin sucun degil ki, o her kimse onun sucu. Hani demistin ya " biz sadece eglenmek icin birlikte degiliz" bir zorlukla karsilastik diye seni suclayamam. Tabi ki boyle bir seyi istemezsin, bir yildir birlikteyiz,bir cok sey paylastik. Seni iyi taniyorum. Bunun da ustesinden geliriz.
     Boyle karsilayacagini ummuyordum, biraz onceki korkusu sanki yok olmustu. Muskalarin bizi koruyacagini duymasi da rahatlatmisti tabi, ama bu kadar sogukkanli olmasina cok sasirmistim. Kalkip yanina gectim ve sarildim, " ozur dilerim" Bir sey soylemedi, sadece sarildi. Aksam olmadan bu dualari yazmam gerekiyordu, ailesi gelmeden evine gidip uygun bir yere asmaliydik. Cantamdan kitabi cikardim,murekkep ve kalemi de yanimdaydi.  Ne olur ne olmaz diye yanimdan hic ayirmiyordum, ev icin yazilan dulari actim. Dua harf ve sayilarin yan yana dizilmesinden olusuyor ve buna ebced hesabi deniyirdu. Bir tanesini  yazmam bir saatimi almisti, kendi evim icin aksam yazmaya karar verdim. Onceligim oydu. Murekkep kurudugunda evine ggittik,eve girerken uzerinde hala bir tedirginlik vardi. Duanin etkili olmasi icinde ev de uygun sartlari olusturmamiz lazim, ulu orta duran acik secik fotograflar, heykeller, nazar boncuklari vs gibi seylerin evden uzaklastirilmasi lazimdi. Evde heykel ve nazar boncugu yoktu,yalniz onun odasinin duvarlarinda bazi yabanci kadin sanatcilarin yari ciplak fotograflari vardi. Onlari söküp bir posete koydum,ortami hazirlayinca geriye duayi yerlestirmek kaldi. Bu dua gelisi guzel bir yere konmuyordu,aynanin uzerinde asilmasi gerekliydi. Ama cok onemli bir detay vardi,dua aynaya donuk olmayacak! Eger aynaya dogru cevrilip asilirsa ve o an evin icinde malum varliklar varsa onlari yakarak öldürüyordu, bu sebepsiz öldürmeye karsilik onlarin kabileleri bunu yapanin cezasini vermeden durmuyorlardi. Bunu sıkı sıkı tembihledim,duayi astiktan sonra disari ciktik. Ailesi gelene kadar yaninda kalacaktim, sitenin bahcesine oturduk. Yine gelip sarildi, sanki bunu ona yapan ben degilmisim gibi. Her ne kadar istememis olsam da benim yuzumden olmustu ve yuzune bakarken utaniyordum. Saatlerce bahcede oturduk, konusurken tebessum ediyordu, bu da beni daha cok utandiriyordu. Biz konusurken ailesi geldi, giristen uzak oldugumuz icin bizi farketmediler. Merak etmesinler diye onu evine gonderdim,ben de eve gidip bu belayi nasil def edecegimi bulmaliydim. Tabi yarin da kutuphaneye gitmem lazimdi,isler iyice cirkinlesmisti,bundan sonra ya herro ya merro...

Türkiyede Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olaylari 2 (Düzenleniyor)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora