Havas ve Buyu 24

2K 46 6
                                    

     " Ulan orospuu,ulan orospu"...
Sinirden elim titriyordu,bu acik acik kiz arkadasimi kurban etmek olacakti. Geberip gidenlere karsilik kisas yapip onu oldureceklerdi,gerci tutup tutmayacagi da belli degildi, o ara beni de suclu bulurlarsa bende gidecektim. Bunun mektupla falan cozulmeyecegini anlamistim,artik kitaptan da medet ummuyordum,İcinde onca sey olmasina ragmen hala cesaret edip yapamadigim bolumler vardi,ama o duayi ezberlemistim,eger birsey oldugunu anlarsam ne olursa olsun okuyacaktim. Hadi ben okurdum da,ya kiz arkadasim ne olacakti ? Her halukar da basina birsey gelecekti,yapabilecegim tek sey onu da alip su itiraf meselesini gerceklestimekti. Bir ihtimal kurtulabilirdik,son caremiz o kalmisti. Onunla bugun bulusmam cok zordu,yarini beklemeye karar vermistim. Simdi su serefsize son bir mektup yazip iliskimi tamamen koparacaktim,en layik olani yazmaya karar verdim. ( Sadece arapca olarak yazmistim ama bura da okuyamayanlar olabilir diye buraya Turkcesini de yazdim)
     " De ki:\\
Yarattigi seylerin kotulugunden,karanlogo coktugu zaman gecenin kotulugunden,dugumlere ufeyenlerin kotulugunden,haset ettigi zaman hasetcinin kotulugunden, sabah aydinliginin rabbine siginirim ( Felak Suresi)
" De ki:\\
Cinlerden ve insanlardan,insanlarin kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kotulugunden,insanlarin rabbine,insanlarin melik'ine, insanlarin ilahi'na siginirim ( Nas suresi)
     Bu son mektubum olacakti,katlayip ev den ciktim. Yine korkulugun ayni yerine sikistirip eve dondum,bir daha ora da kagit gorsem bile aldigim gibi yakacak ve kesinlikle okumayacaktim. Bu isten kurtulmak istedigim kadar,su mektupcuyu da oldurmek istiyordum. Bari giderayak onu da halledebilirsem icim rahat olacakti. ..
     Sabah alarm calar calmaz uzanip kapattim,zaten uyaniktim. Ne olacak korkusuyla beklemeden elimden gelen son seyi de bir an once yapmak istiyordum,herseyi planlamistim,sadrece kiz arkadasima ulasmam gerekiyordu. Saat erkendi, hem aramak zorunda olsam bile akrabalarinin yanina gittiginden mesafe biraz uzakti,hem de bu saatte uyuyor olmaliydi. Tahminimce ailesiyle birlikte aksama dogru geleceklerdi, ama bana daha erken lazimdi. Bir sekilde ikna edip en gec ikindi gibi buraya getirmeliydim,ya da ben oraya gitmeliydim. İki saate kadar bekleyip arayacaktim,o zamana kadar kahvalti edip hazirlanmak icin yatagimdan kalktim. Aklima kaplumbagam geldi,yuvasinda volta atiyordu. " Naber lan ?" diye seslendim,birden irkildi ve kafasini uzatip bana bakti. Yemini alip yanina birkac tane biraktim,yem degil sanki hayvan lesiydi,bu kadar pis kokan bir seyi nasil yiyebiliyordu bu hayvan ? Yemin kokusu insani bir metreden rahatsiz ediyirdu,ama o buyuk bir istahla yiyordu,demek ki ayni kokuyu almiyorduk. Yem kutusunu birakip giyindim,bizimkiler kahvaltiyi benden once yaptiklari icin masayi kendim hazirlayacaktim. Cay koy,onu bekle,masayi hazirla,bitince masayi temizle,malzemeleri geri kaldir. Daha dusunme asamasinda erindigim icin kahvaltiyi disari da yapmaya karar verdim,cuzdanimi alip odadan cikarken donup bizimkine seslendim " uslu dur lan,yakinda es alacam sana " ne dedigimi anlamasa da donup bakti. Binadan cikip otobus duragina giderken mudavimi oldugum kafeye gitmeye bile erindigimi farkettim, yolumu degistirip alt sokaktaki pastaneye gittim. Kahvalti menusu gelince simdiye kadar baska yerlerde kahvalti ettigime pisman oldum,buranin menusu cok daha iyiydi. Yemege baslamadan once cayin gelmesini bekliyordum,basimi one egmis kahvaltiliga bakarken yanimdan birilerinin gectigini farkedip basimi kaldirinca karsi masamda onu gordum. Rabia,ters ters bakiyordu. Birkac saniye bana bakip basini cevirdi,bu neydi simdi ? Sacma sapan bir kiz tribi diye dusundum,iyide ne olmustu da boyle davraniyordu ? Sormak en iyisiydi,bana bakmasini bekledim ama bakmiyordu,seslendim:
+ Gunaydin..
     Sadece bir anligina bakip "gunaydin" dedi,yine basini cevirip elindeki telefonla ugrasmaya basladi. Allah allah, kiz arkadasimla mi tartismisti yoksa ? İmkansizdi, oyle olsa simdiye kadar beni arayip fircalamasi lazimdi. Cevremiz de oturanlarin dikkatini cekmemek icin kalkip yanina gittim ve karsisina oturdum.
+ Ne oluyor ?
- Birsey oldugu yok.
+ Onun icin mi boyle davraniyorsun ? Ne oldu ?
- Sen iyi biliyorsun.
+ Bilsem sormazdim Rabia,soyleyecek misin ?
-Sana aksam yazarim demistim,yazdim ve sen yine cevap vermedin. Kendinden uzaklastirmaya calisiyorsan acikca soyleyebilirsin.
+ Telefon hep yanimdaydi,bana mesaj gelmedi.
- Facebooktan gonderdigim mesaji gormedin mi ?
+Son uc haftadir hic girmedim,ben telefondan yazarsin diye dusunmustum.
- Ya ben de telefondan kisa kisa guzel olmuyor diye ordan gondermistim,ozur dilerim.
+ Ne yazdin ki o kadar uzun ?
- Bosver,ben de kahvalti icin geldim. Yanina oturabilirmiyim ?
+Tabi.
     Kahvalti ederken aklima geldi,son zamanlar da ya surekli ya bir yerler de karsilasiyorduk,ya da beni olmadik zamanlarda arayip bulusmak istiyordu. Bizim mahalleye tasinmislardi,hadi karsilasmalara tesaduf diyelim. Ya surekli okul cikislarinda benimle yurumesi,sabahin korunde arayip bulusmak istemesi,mesajlar gonderip cevap vermeyince bozuk atmasi, bunlar pek normal degildi. Cunku aramiz da fazla bir samimiyet yoktu, daha dogru durust tanismamistik bile. Suphelerim gittikce onun uzerinde yogunlasiyordu ama en ufak bir acigi yoktu, bana cok samimi davraniyordu, kiz arkadasimi karalayacak birsey de soylememisti. Ama bu kiz da bir is vardi,hatta bir ara benden hoslandigini bile dusunmustum,sonra kiz arkadasimla olan samimiyetini dusununce de pek mantikli gelmedi. Cok kararsizdim,ama cevrem de ondan baska supheli de yoktu,o hayatimiza girdiginden beri hersey bozulmaya baslamisti. Onun olup olmadigini anlamanin baska yollari da vardi; uzerinde herhangi bir sembol ya da muska tipi birseyin olmasindan, bakislarinin ara sira belli noktalara takilmasindan, kendi kendine gulmesinden,sinirlenmesinden,aniden aglamasindan, aniden birsey goruyor gibi surekli etrafa bakmasindan,birseyler dinliyormus gibi dikkat kesilmesindren vs. Bircok seyden bunu anlamak mumkundu,hele ki kitapta yazan metodlarla ayarlanmis bir tutam tozu yemegine koyarak bile onu acik edebilirdim. Ya da tutsu,ya da yaninda okunacak kisa bir dua ile. Kolay olan birkacini denemekte fayda vardi,zaten konuyla alakasi yoksa hicbirine tepki vermeyecekti. Eger tepki gosterirse de once benden saglam bir sopa yiyecek,sonra da onu onlarin onune yem olarak atacaktim. Bunlari dusunurken ona bakarak dalmisim. " O nasil bakis ya kiyafet secer gibi " demesiyle kendime geldim. Kim bilir kac dakikadir ona bakiyordum.
+ Dalmisim,uykusuzum biraz.
- Himm,kahvaltidan sonra bir yere gidecek misin ?
+ Betul' u arayacagim,erken gelirse onunla bulusuruz.
- Gelmezse ?
+ Bilmem,eve donerim herhalde.
- Bu hava da ev de ne yapacaksin ? Bu ne evcimenlik aile babasi gibi,yoksa onsuz disari cikman da mi yasak ?
+ Pek moralim yok bu aralar,gezip dolasmak gelmiyor icimden.
- Bir sikinti varsa bana anlatabilirsin,belki benim de sana anlatmak istediklerim vardir. Sirdas olamaz miyiz ?

Türkiyede Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olaylari 2 (Düzenleniyor)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora