Havas ve Buyu 27

1.8K 51 4
                                    

     Rabianin evinden ayrildogim da ogle vaktiydi, tekrar kendi evime donmek istemedigimden sag da sol da vakit gecirmek icin agir agir yuruyordum. Simdiye kadar birsey olmadigindan eskisi kadar tedirgin degildim,olayin uzerinden gunler gecmesine ragmen ne bir taciz ne de bir saldiri yoktu. Belki de hic olmayacakti, ya da olacakti da bizim su itiraf ise mi yaramisti? İtiraf dikkate alindiysa mektupcuyu kisas etmeleri lazimdi, o da telasa dustugune gore bu kadarina gucu yetmeyecekti ve hakkini vereceklerdi. " Gebertsinler yavsagi,biz pacayi kurtaralim da " diye icimden gecirdim.ona zerre kadar merhametim yoktu. 10 dakika kadar yurudum, bir banka oturmak icin parka giricekken telefonum caldi. Saim ariyordu, hem sinif hem de en samimi arkadasimdi. Okuldan koptu kopali nerdeyse hic gorusmemistik,aradigin da acmiyor,geri de donmuyordum. Aslinda telefonu acacak yuzum de yoktu ama bunu da acmazsam bir daha yuzune bakamayacaktim.,hem bugun gorusebilirsek cok iyi olurdu.
Efendim
Efendini yesinler,nerdesin lan sen ? Ariyorum acmiyorsun,geri de donmuyorsun hayirdir hasim mi olduk ?
Yok be oglum,evden ciktigim mi var,. Gunduz yatip gece ders calisiyorum,hem ne trip yapiyorsun lan kiz gibi.
Yaa birak,ne haltlar karistirdigini bilmiyormuyum. Ulan 8 sene oldu daha benimle kahvaltiya gelmedin,utan be.
Sen nerden biliyosun lan?
Gel anlatirim.
Nereye ?
....... Dayim,isin olsa da olmasa da gel.
Tamam geliyorum.
Hadi bekletme hadi .
     " Ulan bu nerden biliyor ki ? İnsallah baska kimse bilmiyordur,kendi kendimi bitiriyorum amk" Geberdim geberecegim su ugrastigim seylere bak.
     O heyecanla cok surmeden soyledigi yere gittim,mekani bilmiyordum,genel de ogrencilerin takildigi bir kafeydi. İcerisi biraz kalabalik oldugundan bizimkini neredeyse zor buldum,selamlasip karsisina oturdum. Pis pis siritiyordu. Bu herif boyle guluyorsa  altinda mutlaka bir hinlik olurdu.
- Ne siritiyorsun lan ?
Aglayayim mi oglum ? Hem asil senin siritman lazim,bune surat ?
+ Ben niye siritayim,onu birakta sen bu kahvalti meselesini nerden ogrendin ?
Korkma be ,bir yerden duydugumdan degil kendim gordum. Bakma oyle kimseye soylemedik herhalde, asil sen onu birakta neyin pesindesin onu soyle.
Birsey yok.
Tatil zamani,sabahin korunde bir kizla kahvalti ediyorsun ve birsey yok ha? Oglum senin bir yili askin var, kendine gel. Ayrildiniz mi lan yoksa ?
Yok be ne ayrilmasi, hem o kahvalti meselesi bildigin gibi degil. Kizin burda bizden baska arkadasi yok, bir sikintisi varmis onu konusmak icin cagirmis,ona ulasamayinca beni aramis zaten.
Ben onun derdini iyi biliyorum,sana ondan hayir gelmez bir an once yol vermeye bak.
Ben de oyle dusunuyorum. Bosver simdi onu, ne yaptin bu kadar zaman ?
     Muhabbet boyle degisti, uc saat sonra onun da yanindan ayrilip eve donmek icin otobus duragina yuruyordum. Saate bakmak icin telefonu cikarttim,kapaliydi. Hayret sarji da doluydu,ben de kapatmamistim. Yanlislikla kapanmistir herhalde deyip actim,sekiz tane mesaj gelmisti. Hepsi de Leyla'dandi,kiz arkadasimin en yakin arkadasi. Bana ulasamayinca mesaj atmisti ama sekiz mesaj atmasi da ciddi bir durum oldugunu gosteriyordu. Bunun iki aciklamasi vardi, ya Rabia durumu bir kriz cikartmisti, ya da korktugum basima gelmisti. Elim titreyerek onu aradim :
Alo,Murat,neredesin ?
Disaridayim,ne oldu ?
Betul'u hastaneye kaldirdilar cabuk buraya gel.
Ne hastanesi ? Ne oldu ?
Ya bilmiyorum,sen konusacagina buraya gelsene.
Ya geliyorum da birsey soyle, ne oldu kazami gecirdi ?
Sara krizi dediler, su an bilinci kapali bekliyoruz.
Hangi hastahane ?
.............. Hastanesi
Tamam hemen geliyorum. .
     Korktugum basima gelmisti, o sara hastasi degildi. Doktorlar ne oldugunu anlamadiklari icin sara krizi gecirdigini sanmislardi,aglamamak icin kendimi zor tutuyordum. Kitapta bu krizlerin sonuclarini okumustum. Eger hasar cok buyukse uyandiginda butun hayati degisebilirdi,hicbirimizi hatirlamayacak ve vucudunun bircok fonksiyonunu kullanamiyacakti. En korktugum sey de akil hastasi olmasiydi, bunun hic sakasi yoktu. En yakin taksi duragina gitmek icin kosmaya basladim,iki sokak asagi da bir durak vardi. Ara sokaktan anayola cikarken birden yavasladim,hava birden agirlamisti. Buhar bulutunun icine girmis gibiydim, butun hizim kesilmisti. Vucudum aniden isinmaya basladi,hava o kadar yogunlasmisti ki zorla nefes aliyordum. Adim atamiyordum,gorusum bulaniklasmaya baslamisti. Ne oldugunu anlamistim,dua etmeye calisiyordum ama konusmak bir yana nefes bile alamiyordum. Nefes borum tikanmis gibi,iceri hic hava alamiyordum,gittikce kendimi kaybediyordum. Sag kulagimdan sanki bez yirtiliyormus gibi bir ses geliyordu,duvara yaslandim parmagimi kulagima goturup tikamak istedim. Dokundugum da bir islaklik farkettim,parmagima bakinca kulagimdan kan geldigini gordum. Gozlerim yanmaya basladi, goz kapaklarini actigim da sanki kolonya dokulmus gibi yaniyordu. Etrafta kimse yoktu,olsa da seslenecek halim yoktu. Kaslarim segiriyordu, vucudumu kontrol edemiyordum. Gozlerimi zorla acip etrafa bakarken burnumdan da kan gelmeye basladigini farkettim,normal bir kanama degildi, kesilmis bir damardan akar gibi hizla bosaliyordu. Burnumu elimle tikamak istiyordum ama elimi bile kaldiramiyordum,artik gozlerimi hic acamiyordum. Duvarin dibinde cokup kalmistim,vucudumun her santimine kilolarca agirlik binmis gibiydi. Birden biri sol kolumu cekmeye basladi, gozlerimi acip bakamadim. Birseyler soyluyordu,ne dedigini anlayamiyordum ve sag kulagim isitmiyordu. Aklimda kalan tek sey :
La havle .......billahil.....aziym....

Türkiyede Yaşanmış Cin Ve Hayalet Olaylari 2 (Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin