17

10.5K 796 56
                                    

           In timp ce Davis se afla in dus , de aproximativ zece minute, eu cobor la parter sa pregatesc micul dejun .Imi este atat de foame! Caut prin dulapurile mari, solide, din fata mea cu gandul ca poate  gasesc o farfurie si  niste pahare pentru suc . Inca nu m-am obisnuit cu casa asta si cu zecile de dulapuri.Sunt prea multe dulapuri! Si pe langa asta, nici nu am cum sa ma obisnuiesc, nu stau zi de zi in casa asta imensa.Acasă la mine, in bucătăria mea micuta, sunt doar patru dulapuri  plus câteva sertare in care se afla furculițele, lingurile, cateva cutite, casolete , pungi de gheață  si cateva pungi din plastic noi sau vechi.Tata mai are obiceiul de a pune și unele scule de care are nevoie.Prefera sa le aiba aproape la nevoie, decat sa se mai duca in garaj.

    Deschid usa  frigiderului si caut cu privirea ceva de macare.Este multa mâncare in frigider.Este chiar plin. E prea multă mâncare pentru un singur om, parcă ar fi pentru o familie.
Ce zaresc prima data sunt ouale si sucul natural.
Scot repede din frigider cateva oua,  sunca proaspata si de asemenea, cutia de suc natural.E de piersici, cu siguranta este bun.Da, sigur este , inca un lucru comun cu Davis ! Observ ca si lui ii plac sucurile naturale cum imi plac si mie.

 Iau tigaia care se afla in cuptorul aragazului, o scot imediat si o așez pe aragaz.Pun putin ulei de floarea soarelui in tigaie, urmand sa pun si sunca proaspata.Bat repede niste oua in bolul din sticla, punând un praf de sare peste ele.Ma simt mandra de mine in momentul de fata si ma bucur nespus de mult ca am stat  de cateva ori  langa mama cand pregatea micul dejun.Este primul meu mic dejun pe care il fac.Cel care are "onoarea " de a-l "savura" este chiar ciudatul meu Davis.Fredonez putin dintr-un cantec ce imi vine in minte.Ma intorc spre usa , cu bolul in care am oualele, inca batandu-le,iar atunci il vad pe  Davis stand sprijinit de tocul usii. Este in bustul gol, nu are deloc tricou , ci doar pantaloni.Ma privește  .Remarc cum cateva picaturi de apa ii se scurg din parul negru si ciufulit, iar pe langa asta , simt si mirosul gelului sau de baie cu miros extrem de tare, de parca ar fi parfum.Ii zaresc cateva cearcane vinete in jurul ochilor.Cred ca are vreo boala .Poate e bolnav.Poate e anemic sau orice altceva.Ar trebui sa se duca imediat la doctor.

  Rosesc , iar in cele din urma ma adun si ii schitez un zambet bland. Ma opresc din fredonat, iar in acel moment, Davis aplauda incet din palme.

  ─Observ ca esti plina de fericire  inca de la prima ora a diminetii. Care ar putea fi motivul?  intreaba fiind sigur care este motivul.

Bineinteles ca stie care este motivul fericirii mele inca de la prima ora a diminetii.

─Sa nu uitam ca inca sunt eleva si ma aflu in vacanta de iarna.Tu de ce crezi ca as fi atat de plina de fericire ?  adaug in cele din urma.

─Si eu am dormit bine cu tine.Cel mai liniștitor somn de pana acum, spune serios.In cele din urma, ii apare un mic zambet in coltul gurii.

Acum imi dau seama ca mi-am petrecut o noapte intreaga acasa la Davis, cu el in acelasi pat! Am si uitat sa o anunt pe mama, si poate n-au fost amandoi acasa, nici tata si nici mama.Poate biata Eva a stat de una singura in acea casa , toata noaptea.Simt cum m-am albit la fata .O multime de fiori ce imi strabat intreg corpul, imi intra si in inima.Inghit in sec si privesc pierduta in jos.Am fost atat de inconstienta! Cum am putut sa fac una ca asta! Brusc, toata pofta de mancare imi dispare complet.Imi simt mintea blocata intr-un singur gand , acela fiind tocmai Eva.Daca i s-a întâmplat ceva azi-noapte, nu ma voi ierta .Imi vine sa fug de aici si sa ma duc direct acasa.Oare unde imi este telefonul? Deja vad o multime de apleuri pierdute.Ma trec toate apele.

─Am uitat sa iti spun, zice Davis in cele din urma, am anuntat-o pe mama ta ca ramai cu mine.

Parca mi-a dat Dumnezeu piatra grea ce imi apasa  pe inima cand il aud pe Davis spunandu-mi asta.Parca știe la ce m-am gandit tot timpul asta.Ma simt atât de usurata.Asta inseamna ca mama sau tata a stat acasa cu Eva , inseamna ca unul dintre ei si-a luat liber aseara , ori, a avut liber.Oh, Doamne! Mai aveam putin si faceam infarct.

Băiatul din infernUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum