13. Πρέπει να θυμηθεί!

2.7K 173 14
                                    

Πέρασε ένας μήνας με την Ζωή να μην δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης, ο Χρήστος να συνεχίζει την ίδια του συμπεριφορά όπως πρώτα και ο Μάνος να υποφέρει και να πονάει που η Ζωή δεν τον θυμάται και είναι με τον Χρήστο.

Μαρίζα!

Επισκέφτηκε το σπίτι μου η Ζωή για να μου ανακοινώσει ένα νέο που είχε. Το πρόσωπό της ήταν λαμπερό και φωτεινό. Σαν να της είχαν δώσει την μεγαλύτερη χαρά που θα μπορούσε να πάρει.

"Καλημέρα Ζωή μου." Της είπα την ώρα που άνοιξα την πόρτα.

"Καλημέρα Μαρίζα. Θέλω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό."

"Έλα πέρασε μέσα Ζωή." Της είπα , πέρασε και κάθισε στον καναπέ.

"Πες μου λοιπόν. Τι νέα μου εχεις;"

"Πρέπει όταν είχα την μνήμη μου να τα λέγαμε όλα εμείς οι δύο σωστά;"

"Ναι Ζωή. Είμαστε σαν αδερφές εμείς οι δύο."

"Ωραία γιατί το νιώθω μέσα μου πως σε εμπιστεύομαι."

"Έχει να κάνει με την μνήμη σου;"

"Όχι δυστυχώς δεν θυμάμαι τίποτα. Ο Χρήστος λέει πως θέλουμε χρόνο ακόμα."

"Ο Χρήστος Ζωή δεν σου κάνει καλό και ούτε σου έκανε και ποτέ. Πρέπει να σταματήσεις να είσαι μαζί του, να ξεκολλήσεις και να πας παρακάτω. Πάλι τα ίδια με τον Χρήστο , Ζωή; τον Μάνο δεν τον λυπάσαι καθόλου;"έλεγα αναστατωμένη.

"Μήπως δεν ήσουν φίλη μου Μαρίζα; Γιατί εγώ εδώ ήρθα να σου πω πως σε μια εβδομάδα θα παντρευτώ τον Χρήστο. Αν όμως δεν τον θες δίπλα μου και δεν τον συμπαθείς είναι σαν να μην συμπαθείς και εμένα. " Μου φώναξε και έφυγε τσαντισμένη από το σπίτι μου.

Αμέσως μόλις έφυγε τηλεφώνησε στον Κώστα για να βρεθούμε και να βρούμε μια λύση. Μαζί του όμως είχε έρθει και ο Μάνος και είχα έρθει σε δύσκολη θέση. Δεν μπορούσα να του αποκαλύψω πως η γυναίκα που αγαπάει θα παντρευτεί κάποιον άλλον και ειδικά τον Χρήστο.

"Μάνο και εσύ εδώ;"

"Δυστυχώς Μαρίζα με ακολούθησε."

"Πρέπει να βρούμε μια λύση πριν κάνει κάτι που θα το μετανιώνει όλη της την ζωή."

"Τι δηλαδή μπορεί να κάνει Μαρίζα;"με ρώτησε ο Μάνος με απορία.

"Θα σου πω, αν μου υποσχεθείς πώς θα παραμείνεις ψύχραιμος και ότι θα την βοηθήσεις να γυρίσει κοντά σου. Πάνω από όλα να θυμάσαι πως φταίει η αμνησία της."

Μοιραία Γνωριμία!Where stories live. Discover now