2. Ήταν της μοίρας γραφτό!

6.8K 393 9
                                    

Μάνος!

"Δεν μου λες, τι ήπιες πρωί πρωί και ήρθες εδώ; Εσύ δεν κοιτάς γυναίκα στα μάτια, αλλά αλλού. Μην πω τώρα που. Ο ρομαντικός στην παρέα μας είμαι εγώ. Δεν θα μου κλέψεις τον ρόλο. Εγώ είμαι αυτός που σου φωνάζει να βάλεις μυαλό και εσύ αυτός που δεν με ακούει. Μην τα χαλάσουμε τώρα."

"Σταμάτα τις βλακείες. Μιλάω σοβαρά. Ώρα να τελειώσει αυτό.Αν δεν την ξανά δω θα σκάσω. Στο λέω με άλλη γυναίκα δεν θα με δεις μέχρι να βρω αυτήν που θέλω."

"Τι άλλο θα ακούσω ο άνθρωπος; Κάτι μου έριξαν στον καφέ και κάνω παρεμβολές. Αυτές τις λέξεις από το στόμα το δικό σου δεν περίμενα να τις ακούσω ποτέ. Και δεν ξέρω τι να πω. Να σε πιστέψω ή όχι. Και πως θα την βρεις χωρίς ένα όνομα. Πες μου ότι θα σταθείς στον δρόμο που την συνάντησες και θα περιμένεις να την δεις να περνάει από εκεί; "

"Μην μου βάζεις ιδέες. "Του είπα και ήπια από τον καφέ μου.

" Να σου πω ; εκεί πίσω σε κοιτάζει μία πανέμορφη γυναίκα. Εκείνη η Μελαχρινή με τον χυμό. " Μου είπε και αμέσως γύρισα να δω ποια λέει . Ίσως και να ήταν εκείνη που ψάχνω να βρω. Αλλά όχι.

"Στον τοίχο μιλάω τόση ώρα; Δεν θέλω καμία άλλη εκτός από εκείνη. Αν χρειαστεί θα πάω πίσω σε αυτόν τον δρόμο και θα την βρω. " Του είπα νευριασμένος και άναψα ένα τσιγάρο.

" Καλά μην νευριάζεις. Τώρα σε πιστεύω. "

" Και τώρα που το συνειδητοποίω έκανα μια μεγάλη βλακεία."

"Για πες τι έκανες;"

"Δεν έμαθα το όνομά της και ούτε της είπα το δικό μου."

"Πως τα κατάφερες;"

"Την κοίταζα σαν χαζός. Σαν να βλέπω πρώτη φορά μια όμορφη γυναίκα. Είχε ένα χαμόγελο και ένα βλέμμα που μου έχουν μείνει αξέχαστα. Δεν μπορείς να φανταστείς πως ένιωσα μόλις την είδα; τόσο όμορφο πλάσμα, τόσο ξεχωριστή. Ξέχασα το όνομα μου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ την θέλω. Μέχρι να έρθω έκανα διάφορες φαντασιώσεις. Ένιωσα την καρδιά της. Ξέρω πως εκείνη ένιωσε τα ίδια με εμένα" Του έλεγα με μάτια που έλαμπαν ενώ ο φίλος μου με παρακολουθούσε με ανοιχτό το στόμα.

"Εντάξει εντάξει. Με έπεισες. Και τώρα πως θα την βρεις;"

"Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα."

"Πάμε απόψε για ένα ποτό μπας και ξεχαστείς με αυτό;"

"Και δεν πάμε αν και την μορφή της δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου. Πόσο θα ήθελα έστω και μία φορά να την δω ξανά. Δεν ζητάω πολλά. Έστω μία φορά. "

Μοιραία Γνωριμία!Où les histoires vivent. Découvrez maintenant