20. Ζωντανή-νεκρή!

2.4K 159 9
                                    

Μάνος!

Μόλις ήρθε το ασθενοφόρο, συνόδευσα την Ζωή μέχρι το νοσοκομείο κρατώντας της το χέρι.

Έκλαιγα με απελπισία από πάνω της και της έσφιγγε το χέρι. Ζούσα ξανά τον ίδιο εφιάλτη με παλιά.

"Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό , δεν έπρεπε Ζωή μου."της έλεγα καίγοντας.

"Κύριε απαγορεύεται η είσοδος." Μου είπε ένας από τους γιατρούς την ώρα που φτάσαμε έξω από το χειρουργείο.

Οι γιατροί μέσα στο χειρουργείο έδιναν μάχη για να κρατήσουν την Ζωή στην ζωή και έτσι το χειρουργείο κράτησε ώρες. Έξω όλοι είχαν τρελαθεί από την αγωνία τους. Η Ζωή κόντεψε να πεθάνει μέσα στο χειρουργείο δύο φορές και οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Σε μια στιγμή εκείνη άνοιξε τα μάτια της κατά την διάρκεια της εγχείρησης και λιποθύμησε αμέσως.

Απέξω εγώ πέθαινα. Ακούμπησα στον τοίχο και γλίστρησα προς τα κάτω. Καθόμουν κάτω και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Μιλούσα μόνος μου και κοιτούσα συνέχεια την πόρτα του χειρουργείου.

"Ζωή μην πεθάνεις. Έπρεπε να είμαι εγώ στην θέση σου. Εγώ φταίω. Δεν σε προστάτεψα όπως έπρεπε. Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό αγάπη μου δεν έπρεπε. Σε άφησα να μπεις μπροστά. Χριστέ μου γίνε καλά." Έλεγα και έσκυψα το κεφάλι του μπροστά.

Μετά από δύο ώρες ο γιατρός βγήκε με το φορείο στο οποίο βρισκόταν ξαπλωμένη η Ζωή. Έτρεξα κατευθείαν εκεί μόλις την είδα και ο γιατρός με σταμάτησε. Μπήκε στο δωμάτιο της εντατικής και σύνδεσε την Ζωή με τα καλώδια και τα μηχανήματα.

Με την Μαρίζα την κοιτάγαμε από το τζάμι της εντατικής και είδαμε τον γιατρό να βγαίνει με κατεβασμένο το κεφάλι του.

"Γιατρέ σας παρακαλώ πείτε μου τι συμβαίνει. Πως είναι η κοπέλα μου;"ρώταγα πανικόβλητος.

"Το πιο δύσκολο για έναν γιατρό δεν είναι να κάνει μια επέμβαση είναι να ανακοινώσει τα δυσάρεστα νέα στο στενό περιβάλλον του ασθενή. Θα ήθελα πολύ να σας έχω ευχάριστα νέα, αλλά δυστυχώς δεν έχω. Λυπάμαι πολύ για αυτό."

"Γιατρέ παρακαλώ." Του είπε με θλιμμένα μάτια η Μαρίζα.

"Η ασθενής έχει πέσει σε κώμα και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα ξυπνήσει και αν ναι πως θα είναι ο οργανισμός της. Το μόνο που την κρατάει αυτή την στιγμή στην ζωή είναι τα μηχανήματα τα οποία της προφέρουν οξυγόνο και αναπνοή. "

Μοιραία Γνωριμία!حيث تعيش القصص. اكتشف الآن