22. Ψεύτικες κατηγορίες!

2.4K 155 7
                                    

Ο γιατρός που έφτασε στο σπίτι μου όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να ελέγξει την κατάστασή της υγείας της Ζωής , ζήτησε να μείνει ιδιαίτερος με την Ζωή και έτσι η Μαρίζα βρήκε την ευκαιρία που ήθελε για να μου μιλήσει.

"Μαρίζα τι τρέχει; γιατί δεν με άφησες να φιλήσω την Ζωη; από την στιγμή που γύρισες στο σπίτι φέρεσαι πολύ παράξενα."

"Μάνο θα σου πω κάτι, όχι ότι το πολυπιστεύω δηλαδή, αλλά θέλω να το ακούσω και από εσένα. Έκανες κάτι με την Αντιγόνη; γιατί εκείνη αυτό ισχυρίζεται."

"Τι να αυτά που λες Μαρίζα; εγώ; είσαι μετά καλά σου; δεν ξέρεις ποιος άνθρωπος είμαι; την αληθινή μου αγάπη την έχω βρει και δεν μου χρειάζεται κάτι άλλο σε αυτήν την ζωή. Μόνο η Ζωή που μόλις άνοιξε τα μάτια της, είναι καλά γιατί ξέρω ότι με αγαπά και ότι την αγαπάω και εγώ.  Καλά κάνεις και δεν το πολυπιστεύεις και καθόλου να μην το πιστεύεις αυτό. Αν είναι δυνατόν Μαρίζα. Τουλάχιστον αν απατούσα την Ζωή δεν θα διάλεγα μία φίλη της. Αλλά ότι χρειάζομαι το έχω βρει σε εκείνη."

"Μάνο ξέρω πόσο αγαπας την Ζωή και θέλεις το καλό της. Δεν σε ρωτάω γιατί δεν ξέρω ποιος άνθρωπος είσαι, αλλά γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η παράσταση που έδωσε."

"Μαρίζα μου την έπεσε έξω από το δωμάτιο της Ζωής και εγώ την απέρριψα λογικό δεν είναι να θυμώσει και να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο;"

"Έχεις δίκιο Μάνο, με συγχωρείς. Καν δεν έπρεπε να έχω αμφιβολία για εσένα."

"Ξέρω πως το έκανες για την φίλη σου και πίστεψέ με καμία παρεξήγηση μεταξύ μας, όλα καλά. Ας το ξεχάσουμε αυτό για χάρη της Ζωής." Της είπα και της χαμογέλασα φιλικά για να της δείξω πως όλα είναι εντάξει "Δεν θέλω να ενοχλήσω με αυτά την Ζωή. Δεν υπάρχει  κανένας λόγος για να αναστατωθεί. "

Μετά είδαμε τον γιατρό που ερχόταν προς το μέρος μας και τρέξαμε και οι δύο για να μάθουμε τι συμβαίνει  με την Ζωή.

"Γιατρέ πείτε μας. Είναι όλα καλά με την Ζωή;"

""Φυσικά. Η Ζωή έχει ξυπνήσει και φαίνεται να έχει επαφή με το περιβάλλον. Σε μια εβδομάδα θα την ξανά επισκεφτώ και θα σας πω τότε με σιγουριά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι. Στο μεταξύ ότι παρατηρήσετε εσείς καλό θα είναι να με ειδοποιήσετε."

"Φυσικά γιατρέ. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε."Τον συνόδευσε η Μαρίζα στην πόρτα.

" Περαστικά σας."Μας είπε ο γιατρός.

"Ζωή μου." Της είπα και την φίλησα στο χέρι. "Αισθάνεσαι καλύτερα;"

"Ναι είμαι μια χαρά. Ο γιατρός μου έβγαλε το τεχνικό οξυγόνο και τώρα μπορώ να αναπνεύσω και να μιλήσω καλύτερα."

"Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που ξύπνησες. Μου έλειψες τόσο πολύ Ζωή μου. Σε αγαπάω."

"Και εγώ σε αγαπάω." Του είπα και την φίλησα ενώ την χάιδευα στα μαλλιά τρυφερά.

"Μην ξανά κάνεις κάτι τέτοιο αγάπη μου. Ήταν σαν έτρωγα εγώ δύο σφαίρες. Αν σε έχανα πώς θα ζούσ;."

"Η αγάπη σου Μάνο είναι αυτή που με  κρατάει στην Ζωή. Αν δεν φοβόμουν πως θα σε χάσω εξαιτίας  της Αντιγόνης ίσως και να μην ανοίγω τα μάτια μου."

"Δεν έκανα τίποτα με την Αντιγόνη. Στο ορκίζομαι αυτό. Εγώ θέλω μόνο εσένα και έχω μάτια μόνο για σένα καρδιά μου, ζωή μου, μωρό μου."

"Το ξέρω. Άφησε κάπως ανοιχτή την πόρτα για να σας ακούσω μαζί και έτσι άκουσα ότι συνέβη στην πραγματικότητα. Σε αγαπάω τόσο πολύ που θέλω να είμαστε για πάντα μαζί. Και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αγάπη μας και την ευτυχία μας όσοι και αν προσπαθούν να τις εμποδίσουν."

"Μην με αφήσεις ποτέ ξανά Ζωή. Άλλο ένα  τέτοιο γεγονός που να φτάσω σε σημείο να πιστεύω πως σε χάνω, θα πεθάνω. "

"Αν σε σκότωνε η σφαίρα που προοριζόταν για σένα και πάλι θα πέθαινα. "

"Αν μπορούσα να σταματήσω την καρδιά μου για σένα θα το έκανα δίχως δεύτερη σκέψη."Της είπα και άρχισα να την φιλάω ξανά.

Μόλις ήρθε ο θείος της Ζωής την άφησε για να ξεκουραστεί, να  ηρεμήσει και να κοιμηθεί για να μπορέσω να πάω για δουλειά.

Ζωή!

Ο θείος μου όμως δεν είχε ενημερωθεί για την βελτίωση της κατάστασης της Ζωής και πάνω στην απελπισία του αποκάλυψε την μεγαλύτερη αλήθεια που έκρυβε τόσα χρόνια.

"Κορίτσι μου συγνώμη. Συγνώμη που τόσα χρόνια δεν σε φρόντισα και δεν ανέλαβα πότε τις ευθύνες μου ως πατέρας σου. Κάθε μέρα που σε βλέπω σε αυτήν την κατάσταση το μετανιώνω όλο και πιο πολύ. Είσαι η κόρη μου και μόνο τώρα που δεν με ακούς μπορώ να σε λέω έτσι."έσκυψε το κεφάλι του και άνοιξα τα μάτια μου.

Μοιραία Γνωριμία!Where stories live. Discover now