Κεφάλαιο 04

45 6 7
                                    

27 Φεβρουαρίου 2012

«Βρισκόμαστε εδώ, για να καλωσορίσουμε το νέο μας μέλος και να του υπενθυμίσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο και τον σκοπό της Κασσιόπης Είπε ο Ορέστης. «Όπως γνωρίζετε πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να διαβαστεί.» Πρόσθεσε.

Ώστε ήρθε η ώρα τελικά. Τα κατάφερα.

«Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε σε μία εποχή, που είναι έντονο το αίσθημα της επανάστασης κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο και την εξάλειψη του φασισμού, του σεξισμού και του ομοφοβισμού. Η Κασσιόπη αποτελεί μία από τις εικοσιπέντε οργανώσεις, που αγωνίζονται για αυτό. Να εξηγήσω τώρα λίγο τι συμβαίνει.» Είπε. «Αρχικά,στόχος των ρατσιστικών και σεξιστικών ιδεών είναι ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από την πραγματική αιτία προβλημάτων του. Καλλιεργούνται με κάθε ευκαιρία και έχουν στόχο την εκμετάλλευση και το διαχωρισμό μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Ως αποτέλεσμα, φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας, ομοφοβία και αποκλεισμό, σεξιστική καταπίεση και ρατσισμό σε άνδρες, γυναίκες, που γίνονται στόχος και εξιλαστήρια θύματα, αλλά και οι ομοφυλόφιλοι.»

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ευρέως αποδεκτή ακόμη και σήμερα. Παρόλο που υπήρχαν κοινωνίες, όπως της αρχαίας Σπάρτης, όπου ο έρωτας μεταξύ αντρών ήταν θεσμοθετημένος μέσα στη δομή του στρατού ή το παράδειγμα ομοφυλοφιλικών σχέσεων της κάστας των πολεμιστών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, των Σαμουράι που αποδεικνύουν πως ο έρωτας ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου ήταν ανέκαθεν ένα σύνηθες στοιχείο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.H σημερινή μορφή κοινωνίας, ο καπιταλισμός χρειάζεται όμως εργατικό δυναμικό που μόνο η γέννηση παιδιών στα πλαίσια της οικογένειας μπορεί να παρέχει. Η ομοφυλοφιλική σεξουαλικότητα αμφισβητεί την άποψη ότι η συμβατική οικογένεια είναι ο μόνος δυνατός τρόπος ζωής. Συνεπώς, γίνεται προσπάθεια να κατασταλεί κάθε «παρεκκλίνουσα» μορφή σεξουαλικότητας μέσα από την καταπίεση, το φόβο και τη βία, ακόμα και με νόμους του κράτους.» Συνέχισε με πάθος.

«Σε πείσμα όμως των κυρίαρχων ιδεών έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα αντιστάσεις και κινήματα, που τις αμφισβητούν και παλεύουν. Όσον αφορά,τον ομοφοβισμό, το κίνημα για την απελευθέρωση των ομοφυλοφίλων έχει πλούσια ιστορία. Ξεκίνησε το 1969 από τα γνωστά γεγονότα στο Στόνγουολ της Ν. Υόρκης, και κατέληξε στη συγκρότηση του «Γκέι Απελευθερωτικού Μετώπου» (GLF: Gay Liberation Front). Αυτό ήταν η αρχή της δημιουργίας ενός κινήματος για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων στην Αμερική που ενέπνευσε τη δημιουργία αντίστοιχων κινημάτων σε πολλές χώρες.»

ΕκδίκησηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα