Μέρος Δεύτερο

18 3 0
                                    

Μέρος Δεύτερο - Sam

Πόνος.

Είναι ένα συναίσθημα που όλοι μισούμε, ακόμη κι όταν το βιώνουμε στη ζωή μας. Ειδικά τότε για την ακρίβεια.. Είναι ένα συναίσθημα που το αισθανόμαστε όταν τραυματιζόμαστε σωματικά ή διανοητικά. Σε πολλή μικρή ηλικία, είναι σύνηθες να πέφτει και να κλαίει ένα παιδί, εξαιτίας ενός ελαφρού πόνου. Όσο περισσότερο το βιώνουμε τόσο περισσότερο θα μεγαλώσουμε στο μέλλον. Ο φυσικός πόνος είναι αυτό που νιώθουμε εξωτερικά, είναι προσωρινό και μαθαίνουμε από αυτό. Ο εσωτερικός πόνος, γνωστός και ως ψυχικός, μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ολόκληρο χρόνο και ακόμη να μας κρατάει σε σκέψεις. Σε νεαρή ηλικία, το βιώνουμε στη ζωή, όπως στη σχέση μας, στους φίλους μας, την οικογένειά μας κ.λ.π.

Όποτε κάποιος μας πληγώνει, γινόμαστε φαύλοι ακόμα κι αν το άτομο αυτό προσπαθεί να μας βοηθήσει. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παραμελήσουν αυτό το συναίσθημα απλώς με απάθεια. Ακούγεται περίεργο να το κάνεις, αλλά υπάρχουν λίγα άτομα που το κάνουν πραγματικά. Όποιος ξέρει ένα τέτοιο πρόσωπο τον αποκαλεί τρελό χωρίς να έχει ιδέα για το παρελθόν του. Ο πόνος οδηγεί ορισμένους ανθρώπους στο να επιτύχουν στους στόχους τους, λόγω της σκληρής ζωής που πέρασαν. Ενώ, οι νέοι παραπονιούνται για το πως η σχέση τους είναι αρκετά άσχημη, οι ενήλικες σκέφτονται να επενδύσουν τα χρήματά τους στα παιδιά τους. Για τους ενήλικες είναι ένας τεράστιος πόνος όταν τα παιδιά τους αποτυγχάνουν, δεν τους δίνουν καμία ελπίδα να συνεχίσουν να ξοδεύουν και τα κάνει να απογοητεύονται όλα από τον πόνο.

Ο πόνος είναι ένα αιώνιο συναίσθημα, που δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ακόμη κι αν το επιδιώκουμε.. Θα μας στοιχειώνει, για καλό και για κακό.

Κατά την γνώμη μου, σας συνιστώ να μάθετε από αυτό το συναίσθημα την οποιαδήποτε στιγμή, με κάθε τρόπο, στη σχέση, στην εργασία, οπουδήποτε. Ο μόνος τρόπος να νικήσετε είναι να γίνετε όλο και πιο δυνατοί κάθε μέρα που περνά. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πόνο και εγκαταλείπουν εύκολα χωρίς να προσπαθούν να το ξεπεράσουν. Φαίνεται ότι δεν είναι ανθρώπινο να το πετύχεις, αλλά είναι αλήθεια αν γίνεις πιο ισχυρός, θα αποκτήσεις περισσότερα πλεονεκτήματα στο μέλλον, οπότε δεν παίρνεις τα πάντα κατάκαρδα..απλώς μαθαίνεις από αυτό.

ΕκδίκησηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα