Κεφάλαιο 14

9 3 0
                                    

Την επόμενη ημέρα δεν πήγα στο σχολείο. Είπα στον πατέρα μου ότι δεν ένιωθα καλά και με άφησε να μείνω στο σπίτι. Μετά από αυτό που έγινε με τον Ορέστη, πραγματικά δεν ξέρω πώς θα έπρεπε να αντιδράσω και εκτός αυτού πρέπει και να συναντηθούμε για να μου πει τι θα κάνω σήμερα, που θα γίνουν οι εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να του μιλήσω χωρίς να έχω τύψεις.

Έχω τόσα στο μυαλό μου που πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ. Αρχικά, δεν έχω ξεχάσει την εικόνα του Σαμ από την ημέρα που με βρήκε και που ακόμη με ταλαιπωρεί. Ύστερα, τα λόγια της Άννας και έπειτα ο Ορέστης. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι θα κάνω. Δεν έχω καθόλου κουράγιο να σκεφτώ περαιτέρω, γι'αυτό και αποφάσισα να διώξω προσωρινά τις σκέψεις μου και να καταφύγω στον παλιό γνωστό τρόπο.

Τη ζωγραφική.

Άρπαξα μερικά χρώματα που είχαν απομείνει σε ένα κουτί ξεχασμένο μέσα στην ντουλάπα μου, μαζί με όλα τα εργαλεία που θα χρειαζόμουν και αφού κλείδωσα την πόρτα, ξεκίνησα για εκείνο το μέρος που με είχε βάλει σε σκέψεις από την πρώτη στιγμή που μετακόμισα στη Τζόρτζταουν, τη βιβλιοθήκη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να εκπληρώσω την επιθυμία της Κάθριν. Της το χρωστάω.

Το ήξερα ότι δεν θα υπάρχει κάποιος αυτή την ώρα, αφού όλοι είναι στο σχολείο. Έτσι, φόρεσα την κουκούλα και μπήκα στο κτήριο με το κλειδί που είχα από όταν μπήκα στην Κασσιόπη. Προχώρησα σιωπηλά προς το δωμάτιο που μου είχε μιλήσει η Κάθριν χωρίς να κοιτάω τους τοίχους ψηλά ώστε να μη με πιάσουν οι κάμερες, αν και νομίζω πως ο Σαμ θα καταλάβει ότι ήμουν εγώ.

Όταν άνοιξα την πόρτα αντίκρισα εκείνη την άδεια αίθουσα, όπως την περίμενα ότι θα ήταν. Άναψα το φως και ξεκίνησα να καθαρίζω με μία σκούπα κάθε απομεινάρι σκόνης και βρωμιάς που υπήρχε. Αφού τελείωσα με το πάτωμα, πήρα τη σκάλα και παρατηρώντας τους τοίχους, άρχισα να ζωγραφίζω με το μολύβι μου το σχέδιο που είχα στο μυαλό μου. Μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να ικανοποιηθώ από το αποτέλεσμά του και μετά από λίγο ξεκίνησα να ζωγραφίζω τον πρώτο τοίχο. Δυστυχώς, τα χρώματα που είχαν απομείνει στην ντουλάπα μου δεν έφτασαν ούτε για τον μισό και έτσι δεν πρόλαβα να τελειώσω τον πρώτο σήμερα. Πέρασε αρκετή ώρα έτσι κι αλλιώς και μαζεύοντας τα πράγματά μου, κλείδωσα την αίθουσα και έφυγα από τη βιβλιοθήκη, με σκοπό να έρθω πάλι μετά την συνάντηση με την οργάνωση αργά το βράδυ. Να προλάβω να αγοράσω και τα χρώματα.

ΕκδίκησηΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα