Prolog

7.1K 132 0
                                    

Seděla jsem zrovna na posteli a poslouchala písničky, když jsem z obýváku uslyšela matčin hlas, co na mě volá, a tak jsem se zvedla a došla za ní. ,,Zlatíčko, posaď se." pobídne mě mamka. Podívala jsem se na ní podezřívavým pohledem a sedla si. ,,Austine, Kevine, pojďte sem!" zakřičí ještě mamka na moje jednovaječný osmiletý brášky. Ti ihned přiběhnou a sednou si vedle mě. ,,S tatínkem vám chceme něco říct." začne mamka a koukne po něm. Tím mu předá slovo. ,,S maminkou nám připadá, že jako rodina spolu vůbec netrávíme čas, což nás moc mrzí. Jednou dospějete, opustíte nás a my tu zůstaneme sami." dokončí svou část a koukne zase po mamce. ,,Víme, že už máte na prázdniny program, ale budete ho muset zrušit. Prostě jsme se rozhodli, že spolu strávíme celé prázdniny. Tak jako dřív. Pojedeme na naší chatu u jezera v Kalifornii!" vykřikne mamka. ,,A co naše baseballový zápasy?" zeptá se Kevin. ,,Na ty vás budeme vozit." usměje se na ně taťka. ,,Nemůžete mi jen tak zničit prázdniny." zašeptám. ,,Zlatíčko, chápeme, že to je pro tebe šok, ale musíš se s tím smířit. A Henry tam za tebou může jezdit." mrkne na mě mamka. ,,A bude to zábava." dodá táta. ,,To teda." odseknu, zvednu se a zmizím v pokoji. A nezapomenu přitom třísknout dveřmi.

,,Takže naše prázdniny se ruší?!" koukne na mě Henry. ,,Bohužel. Nemůžu s tím nic dělat." sklopím zrak. ,,Já to chápu. A říkala si, že za tebou můžu jezdit, ne?" chytne mě za ruku. ,,Jo. Ale bude to jen na chvilku. Pak tam zůstanu zase sama." povzdychnu si. ,,Neboj. To zvládneš." pohladí mě po zádech a políbí do vlasů. ,,Miluju tě." zašeptá mi do ucha. ,,Já tebe taky." políbím ho.

,,Máte všechno?" koukne na nás mamka ve zpětném zrcátku. ,,Jasně." řeknou sborově kluci. ,,Nikki?" vysloví táta mé jméno. ,,Jo." řeknu otráveně a dám si do uší sluchátka. Teď už se nemusím starat o to, co mi naši říkají nebo, že se vedle mě bráškové pošťuchují. Stačí se jen zaposlouchat do rytmu hudby....


Já vím, já vím.... Asi mám rozepsaných moc příběhů, ale klid. Já to zvládám. Tenhle příběh mě teď nedávno napadl a já si řekla, že by to mohl být super příběh. Snad se bude líbit. A rozhodně se mrkněte na moje další příběhy ;)

Keep smiling ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt