HOOFDSTUK 10

3.7K 187 7
                                    

"En daarom is het klaar tussen Bruno en mij.." sluit ik mijn verhaal af. Chrissy kijkt me droevig aan. 

"Ik vind het heel erg voor je.." Zegt ze dan maar. 

"En dat allemaal door Luke, die stomme klootviool heeft het echt verpest" boos kijk ik naar me kop dampende koffie. Als ik weer opkijk zie ik dat Chrissy me raar aankijkt.

"Valerie, niet lullig bedoeld hoor, maar ik zie niet in waarom dit Luke's schuld zou kunnen zijn"

"wa-at maa-" voor ik wat kan zeggen gaat ze al weer verder.

"Jij kustte hem. En ik vind het onterecht om hem hier de schuld van te geven. Wacht, ik wil je wat laten zien.. Kom eens mee"  Ze staat op en doet haar jas aan.

"waar gaan we heen?" vraag ik verbaasd. 

"Kom nou maar" Ze trekt me overeind en ik doe ook me jas aan. Dan lopen we naar buiten naar haar fiets. Ik spring achterap en begin na te denken over haar worden. Ergens weet ik dat ze gelijk heeft. Ik ben gewoon zo in de war. Ik sluit mijn ogen en voel de wind door me haren. Na een tijdje hoor ik Chrissy zeggen dat we er zijn. Ik doe mijn ogen open en zie een begraafplaats.

"Wat moeten wij hier?" Vraag ik verbaasd.

"wacht maar af.." Ze zet haar fiets opslot en pakt mijn hand. Ze trekt me mee naar de ingang en we lopen een tijdje. Ik zie aan Chrissy dat ze dit moeilijk vind. Na een paar minuten blijft ze opeens stil staan voor een graf. Ik kijk wat er op staat.

James Frose

12-4-2011

So young, so sweet, he lived life the fulliest,

We'll never understand why it happened.

Rest in peace dear James

For always in our hearts”

"Valerie, di-it was mijn vriendje, voor hij geschept werd door een auto" Ze barst in snikken uit. Geschrokken sla ik een hand voor mijn mond. Dan trek ik haar stevig tegen me aan. 

"sss, rustig maar" Sus ik haar, en ik wrijf over haar rug. Ze veegt de tranen van haar gezicht. 

"Dit was mijn vriendje James e- en ik hielt zo veel van hem, voor hem had ik een ander vriendje. Chris.  H-hij was altijd wel lief voor me maar na-a een tijdje hadden we een enorme ruzie over een vriendin van hem die ik niet mocht. Ik kende James al en hij was er altijd om me te troosten. Da- arom was ik die avond naar hem gegaan en zoals verwacht troostte hij me. Op een gegeven moment keek ik hem aan en ik voelde zoveel dingen te gelijk. Vlinders, vreugde. Voor ik me bedacht kusste ik hem. Hij kusste me terug en zei dat hij al een tijdje verliefd op me was maar voordat we verder zouden gaan ik het eerst uit zo moeten maken met Chris. Ik kon het niet omdat ik Chris al zo lang kende en ik niet zeker wist wat ik nog voor Chris voelde. Ik zag dat James er kapot van was. Die avond ging ik naar huis en toen ik thuis kwam zag ik Chris zoenend samen met Stacey, het meisje dat ik al zo lang wantrouwde. Ik was woedend. Chris had me al zo lang bedrogen. En vanaf dat moment wist ik dat James de ware was. Ik ben meteen na hem toegegaan. Chris wilde me tegenhouden maar ik heb hem een klap verkocht en ben doorgerend. Toen ik bijna bij zijn huis was hoorde ik sirenes. James was op weg naar mij om me te overtuigen van zijn liefde toen hij geschept werd door een auto. Hij was opslag do-dood" Huilend zakt ze neer op de grond. "Ma-aar ondanks alles durf ik hem wel mijn vr-iendje t-te noemen" 

Ik sta daar maar. Met tranen in mijn ogen. 

"Ik weet dat het nu raar klinkt Valerie, ma-aar ik zou niet te lang wachtten want voor je het weet ben je te laat". En toen besefte ik het. Ik ben verliefd op Luke. De snol die mij hielp toen ik dronken was, die er was voor me toen andere dat niet waren. Toen me helemaal alleen voelde was hij er voor mij. En die kus. Die kus! ik voelde zo veel. 

"Chrissy..."

Ze kijkt me met betraande ogen aan.

"Ik ben verliefd op Luke"

Een klein glimlachje verschijnt op haar gezicht. Tussen haar tranen door. 

"Ga dan naar hem toe en vertel het hem"

"wi-il je met me mee?" vraag ik. Ze knikt en samen rennen we terug naar haar fiets. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heey guys!

Terug van weggeweest!

Het was best moeilijk dit te schrijven. Ik hoop dat jullie begrijpen hoe Valerie zich voelt. 

Ik heb toch besloten om verder met dit verhaal te gaan. Maar voor het volgende hoofdstuk heb ik wel 5 comments en 10 votes nodig. 

See you later alligator!

x

Come Back ( Luke Hemmings ) #Wattys2015 #feelsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu