HOOFDSTUK 15

3.4K 162 40
                                    

"oke dit is het plan" hoor ik Michael zeggen. Hij pakt zijn helm en zet hem op. Mijn helm, natuurlijk, is veel te groot. Ik kan amper iets zien. "de bedoeling is dat we hun vlag vinden en er 5 keer op schieten, dus ik stel voor dat ik op de vlag af ga en jij onze vlag verdedigd". ik kijk even bedenkelijk om me heen.

"Nee" zeg ik dan.

"wat? hoezo nee?"

"Ik stel voor, dat jij de vlag verdedigd en ik hun vlag ga zoeken" Ik zet een big smile op. Michael kijkt me even serieus aan maar barst dan in lachen uit. Beledigd kijk ik naar me voeten. Als hij door heeft dat ik serieus ben stopt hij gelijk met lachen.

"oh" zegt hij. "serieus?" ik knik. "nou oke dan, doen we dat"

trots pak ik mijn 'pistool' en laad hem in.

"je moet wel onthouden dat het pijn doet" hoor ik Michael zeggen.

"goh"

"oke, we moeten over 20 seconde beginnen dus waar moet ik de vlag verstoppen?" vraagt Michael. Ik haal mijn schouders op. Ik kijk zoekend om me heen. Dan zie ik verderop in het terrein een oude boom.

"de boom?" zeg ik en ik wijs naar de oude boom. Even kijkt Michael bedenkelijk maar gaat dan sneaky naar de boom en propt het aan de bovenkant van de boom erin. Als hij terug is is er nog maar 12 seconde over van de voorbereidingstijd. Michael geeft me een schouderklopje.

"we kunnen dit!" zegt hij. Ik knik en kijk op het scherm.

3...

2...

1...

"Oke, RENNEN!" schreeuwt Michael. Ik doe snel me helm nog even wat omhoog en begin dan te rennen. Een goede conditie voor dit spel is wel handig. Aangezien het een enorm veld is. Hier en daar liggen objecten. Rechts zie ik een oude bank staan. Ik sluip er langzaam naartoe en ga er achter zitten. als ik omkijk zie ik Michael vanachter een oude auto zijn duim opsteken. Ik grinnik en kijk dan weer voor me. Iets verderop zie ik Luke zoekend om zich geen kijken vanachter een stapel bakstenen. Ik kan mijn lach bijna niet inhouden en draai me snel om. Ik moet snel een nieuwe schuilplek vinden want deze staat midden in het veld. Ik draai me om naar rechts en zie daar een aantal bomen. Dat samen een 'minibos' vormt. Ik kijk Luke vanaf een afstandje aan en zie hem naar een oud klimrek rennen. Als hij even niet oplet ren in naar het bos. Ik kijk nog eens goed om me heen maar Calum is nergens te bekennen. Ik ren door naar de stapel bakstenen, de plek waar Luke net zat, en kijk weer om me heen. Luke is ondertussen ook al een heel eindje naar ons gedeeltje gerend. Grappig als je mensen ziet maar zij jou niet.

voor de zoveelste keer doe ik me helm omhoog. Omdat ik allebij me handen nodig heb valt me pistool uit me hand. Als ik hem op wil pakken valt mijn oog op een klein glijbaantje. zeker nog tientallen meters van me vandaan. Als ik beter kijk zie ik iets groens uitsteken. Zou dat... Zouden ze echt zo dom zijn hun vlag daar te plaatsen? Nog even kijk ik om me heen. Als ik zie dat Luke wel heel dicht bij 'de boom' staat maak ik een besluit. Ik zie Michael Luke gespannen aankijken. Ik kijk weer even om me heen. Waar is Calum? Ik kan niet langer wachten of Luke heeft de vlag eerder. Langzaam sta ik op en doe mijn helm weer goed. Nog één keer kijk ik achterom en begin dan te rennen. Zo hard als ik maar kan. Oppeen zie ik in mijn linkerooghoek Calum te voorschijn komen en achter me aanrennen. Ik zie dat hij aan het tweifelen is om te schieten. Ik ben ondertussen bij de glijbaan en klim er snel op. Ik voel ineens een pijn door mijn linker knieholte gaan. oke, Valerie tanden op elkaar. Ik haal rustig adem en pak dan snel de vlag en leg hem voor me neer. Ik pak mijn pistool en weer voel ik een bal tegen mijn rug aan kaatsen. Als ik achterom kijk zie ik Calum maar een paar meters van me vandaan. Ik draai me om en schiet snel op de vlag. 4 keer en dan eindelijk 5 keer. Net te laat komt Calum aan.

" GEWONNEN!" Schreeuw ik uit. Ik draai me om en ren naar Michael. Die me verrast aankijkt.

~~~~

Als dan uiteindelijk de tegenstanders eindelijk aangekomen zijn staan we weer op onze voorbereidingsplaats. Terwijl de drie jongens druk aan het overleggen zijn over wie wat doet kijk ik ondertussen stiekem naar de tegenstanders. 4 jongens. Ze zien er een beetje aggressief uit met al de tattoos en piercings.

"Valerie, luister je wel?" vraagt Calum. Ik draai me om en knik. "Oke nou jij en ik gaan samen op de vlag af en Luke en Michael blijven hier om de vlag te verdedigen". Ik kijk naar Luke, die stug de andere kant op kijkt. Hij is het er duidelijk niet mee eens.

"Oke, ik vind het goed" zeg ik. Calum en ik zijn alleen maar vrienden. Ik hoop dat hij dat ooit accepteerd.

"Oke nog 5 seconde, snel klaarstaan" zegt Michael. Calum en ik geven elkaar een high five en gaan op onze hurken klaar zitten voor het stratssignaal. Als die dan gegeven is rennen we zo snel mogelijk naar een schutting.

"Oke ik ren eerst" zegt Calum en hij wijst naar een oude caravan. "daarheen"

"isgoed" zeg ik en ik zie hem rennen. Tot er opeens een jongen van de tegenpartij voor hem staat en begint te schieten. Calum schiet snel terug en raakt hem van wel heel dichtbij op zijn been. De jongens zakt in elkaar en valt neer. Ik sla een hand voor mijn mond. Ik zie Calum hulpeloos om zich heen kijken. Dan zie ik een andere jongen, met wel heel veel tattoos en piercings, naar Calum toelopen en hem bedreigend naar achter duwen. Schreeuwend staan ze voor elkaar. Ik wacht niet langer en ren naar de twee jongens toe.

"Ben je gek geworden! Je schoot van focking 2 meter afstand!" schreeuwt hij tegen Calum.

"Jongens, rustig" probeer ik ze zachtjes te sussen. Calum schudt hevig zijn hoofd als teken dat ik beter mijn mond had moeten houden. Woest draait de jongen zich om.

"En waar bemoei jij je mee!" Hij trekt zijn pistool en ik doe angstig een paar stappen naar achter. Dan hoor ik een schot en voel ik een hevige pijn in mijn zij. Pijnlijk leg ik mijn hand op mijn zij. Ik zie Calum verschrikt kijken. En dan probeerd hij het pistool uit de jongens hand te slaan. Achter me hoor ik Luke schreeuwen.

"STOP! BEN JE GEK GEWORDEN!" Als ik me langzaam en pijnlijk omdraai zie ik Luke op me afrennen. Dan hoor ik nog een schot en voel ik nog eens een hevige pijn in mijn been. Ik krimp in elkaar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heeeyyy

Jaja, paintballen kan ook heel gevaarlijk zijn!

oke een klein wedstrijdje:

Wie de liefste comment geeft krijgt in mijn volgende hoofdstuk een rol!

ik zou zeggen: succes!

kisses

Wendy

Come Back ( Luke Hemmings ) #Wattys2015 #feelsWhere stories live. Discover now