22

1.3K 95 10
                                    

Samo jos par milimetara me je delilo od njegovih socnih usni. Bile su blago otvorene kao da su me dozivale da ga poljubim. Uradicu to, on ne mora da zna. Jos samo malo!

Jedno ' Stigli su!' prolomilo se kroz kucu. Okrenula sam glavu ka vratima a Oli je kao opecen seo u sedeci polozaj, a samim tim me poljubio u obraz. Rasirenih ociju me je gledao.
Krenuo je nesto da kaze ali se zaustavijo.

" Ti i ja posle moramo da popricamo. " grubo je rekao tihim glasom. Ustao je iz kreveta i polako izasao iz sobe.
Legla sam nazad na krevet i zabila glavu u jastuk. Na jastuku se osecao njegov miris.
Glup osmeh mi je igrao na licu. Ustala sam konacno i obukla se.
Obukla sam bele farmerke, majcu koja je pokazivala mali deo stomaka. Na majci je bilo ispisani " You are my 🌙 and my ⭐".Kosu sam podigla u konjski rep. Otisla sam u kupatilo i obavila jutarnju rutinu.
Strcala sam niz stepenice i krenula u potragu za roditeljima. Nasla sam ih u dnevnoj sobi. Cim me je mama videla skocila je sa fotelje i privukla me u mama-medvedji zagrljaj.

" Ljubavi Magnus mi je rekao da si bila bolesna." zabrinuto je rekla "Da li si sad bolje?"

" Sad sam super." rekla sam blagim glasom. Mama mi je stavila ruku na celo da proveri da li imam temperaturu, namrstila se i odmakla.

" Donela sam ti lek, Magnus ga je poslao. " rekla je i izvadila kuticu iz torbe. Uzela sam kuticu iz maminih ruku i otvorila je. U kutici se nalazila posudica nalik na epruvetu. Izvadila sam posudicu i krenula izvuci pampur kojim je bila zatvorena, ali me je mama sprecila rekavsi da je Magnus rekao da to trebam popiti pre spavanja.

" Dorucak je na stolu, pa mozemo preci u kuhinju. " rekla je Kaja. Stajala je pored fotelje kad sam prosla pored nje uhvatila me je za nadlakticu, i povukla me ka sebi. Sacekala je da svi izadju iz sobe.

" Da li si ti normalna!!" viknula je sapatom.

" Sta sam sad uradila?!" zbunjeno sam je pitala.

" Jos me pitas sta si radila." iznervirano je rekla, a potom nastavila " Kad sam otisla da probudim Olija zamisli nije bio u svojoj sobi. " kao sokirano mi je rekla.
Sad mi je sve bilo jasno. Uhvatila nas je.

" I zamisli kad sam dosla tebe da probudim misleci da je on odavno budan, zatekla sam ga kod tebe u krevetu. " ljuto je rekla. Zeznula sam stvar. Ako joj kazem da me je slucajno poljubio u obraz verovatno ce me ubiti.

" Mogu da objasnim." bojazljivo sam rekla.

"  Da li ce te vas dve doci da jedete?" mama je viknula

" Dolazimo!" viknula sam

" Ti i ja posle moramo da pricamo." ljuto mi je rekla Kleri. Da li ce mo jos neko reci da 'moramo posle da pricamo'?

Usle smo u kuhinju i sela na stolicu pored mame. Dok su Oli, Noa i Olin tata, verovatno nikad necu zapamtiti kako se on zove,  pricali o ratu koi se trenutno vodi. Oli je skrenuo pogled, i pogledao me, glavom neprimetno pokazao ka satu. Kad sam pogledala na sat shvatila sam da jos malo treba da pocne nasa 'terapija'. Kaju sam sutnula nogom ispod stola, pogledala me je namrgodjeno, pokazala sam joj glavom na sat. Klimnula je glavom kad je shvatila o cemu se radi.

" Sta kazete da predjemo u dnevnu sobu?" pitala je Kaja

" Da, dobra ideja. " rekla je njihova mama. Svi su se slozili i krenuli smo ka dnevnoj.
Kad sam krenula da sednem na dvosed Kajin glas me je zaustavio.

" Sta vi mislite da radite?" Kajin glas je zagrmeo. Zbunjeno samo je svi pogledali. " Mislila sam na Olija i Kleri. Njih dvoje su danas na redu da peru sudove i da sve rasklone. " pojasnila je Kaja

" Zasto jednostavno ne upotrebite caroliju da to sredite?" upitala je Olina i Kajina mama

" Zato sto treba da se privikavamo na zivot ljudi. " sarkasticno je odgovorio Oli. Prevrnula sam ocima da bih bili sto uverljiviji. Mama je klimnula glavnom, misleci da zna na sta je Oli mislio. Ustali smo i otisli u kuhinju. Pre nego sto me je dodirnuo Oli je osluskivao da i neko dolazi. Kad me je dodirnuo ponovo mi se vratio onaj prelepi osecaj. To je trajalo svega par sekundi ali, se meni cinilo kao vecnost. Zamuceno sam videla Nou koi nam je dolazio u susret. 

" Oli sad mozes da prestanes." tiho mu je rekao Noa. Nisam zelela da prestane, zelela sam da ovaj osecaj potraje. Oli se odmaknuo polako od mene. Uhvatla sam se za kuhinjski element da ne bih pala. Noge su mi pocele klecati. 

" Kleri da li si dobro?" zburnuto je pitao Noa. Polako sam klimnula glavom. Oli je namrstio i ponovo mi prisao. 

" Da li zelis da odes u sobu, da prilegnes?" pitao je tiho. 

" Ne, samo mi dajte minut. Sve je uredu. " rekla sam im ne bas uverjivo. Oli je klimnuo i odmaknuo se, ponovo. Posle par sekundi mi j bilo bolje i mogli smo da se vratimo u dnevnu sobu. 
Nije bilo puno sudova za pranje. Svega pet tanjira, posto su Noa i Kaja vec jeli, par casa i pet viljusaka i nozeva.

" Sta vas je tolio zadrzalo?" upitala je Olina i Kajina mama. Moram posle pitati Nou kako se zove zena i njihov tata. 

" Ma njih dvoje su se ponovo svajali. " rekao im je Noa kao da se to podrazumeva. Mama mi se nasmesila. 

Kroz razgovor sam saznala kako se zovu Olini i Kajini roditelji. Mama im se zove Eufemija, a tata Leopod. Nije ni cudo sto nisam mogla iz prve da im zapamtim imena.
Skora ceo dan smo proveli u dnevnoj sobi i pricali. Oli i ja smo imali jos dve "terapije".
Kasno sam otisla da spavam. Pre nego sto sam legla mama me je podsetila da treba da popijem lek koi me je Magnus poslao. Legla sam u krevet i sa strahom popila lek. Mama je dosla nedugo posto sam popila lek da me poljubi i pozeli laku noc. Nedotajalo mi je nase pricanje u mom krevetu. To nam je bila neka vrta tradicije. Ona bi dosla da me poljubi za laku noc a potom bi legla u moj krevt i pricale bi o svemu i svacemu. Tako je bilo i danas. Znam da je otisla jako kasno, kroz maglu se secam da mi je Oli usao u sobu i legao u moj krevet.

" Ovako ce nam biti lakse, probudicu se sutra rano, ovaj put stvarno i vaticu se u sobu." rekao je tiho. Klimnula sam glavom i pozelela mu laku noc. 

Angel Where stories live. Discover now