28

1.5K 89 16
                                    

Kaja i Noa su stajali ispred mene, a iza njih su se nalazili njihovi roditelji. Pogledom sam trazila mamu, ali uzalud nigde je nije bilo.
Nalazili smo se u Olijevoj kuci, tacnije dnevnoj sobi. Sve je bilo isto kao pre tri meseca, dobro sem cinjenice da sam sad znala sta se desava.

" Sta je to?" pitala je Eufemija. Zbunjeno smo je pogledali.

" Sta?" Oli ju je zbunjeno pitao, a ona je pokazala izmedju Olija i mene. Zbunjeno sam pogledala izmedju nas i shvatila na sta misli, jos smo se drzali za ruke. Brzo sam izvukla ruku iz Olijeve i stavila je iza ledja.

" Sta je to bilo?" njihova mama je ponovila pitanje. Pogledala sam se sa Olijem a potom i sa Noom. Nisam mogla da smislim dobru laz zasto me Oli drzi za ruku.

" Kleri se plasi da prolazi kroz portal." rekao je Oli. Dobro tu i nije bilo daleko od istine, svaki put kad udjem u portal pomuslim kako vise necu izadji iz njega, ili da cu zavrsiti u sred saobracaja ili tako nesto.

" I zato si je ti drzao za ruku?" pitao je Leopod, Oli ume stvarno dobro da laze, ali ocigledno njega nije uverio.

" Da." rekao je Oli otresito.

" Zasto te nije drzao Noa ili Kaja." pitala me je njihova mama opet. Osecala sam se kao u sudnici, ja sam izvrsila zlocin a oni me ispituju zasto sam to uradila. Dobro, u njihovom svetu ja i jesam izvrsila zlocin.

" Posvadjala sam se sa njima?" moj odgovor vise je zvucao kao pitanje. Ako nasednu na ovo nastavicu dalje da lazem, ali ako ne gotovi smo.

" A oko cega ste se posvadjali?" pitao me je njihov tata. Ovaj covek, ne nije covek djavo je lazopronalazac.

" Pa rekli du mi da sam prase." rekla sam ovaj put uverljivije.

" Pa kad i jeste prase, doruckovala je,  skoro sve slatko je pojela posle dorucka, potom legla spavati. Zar nije prase?" Noa je rekao. Kako volim to sto Oli i on znaju lagati.

" A gde su mama i Valentin?" pitala sam da bih prekinula ovaj razgovor.

" Samo sto nisu stigli, oni su bili zaduzeni za cuvanje Lux, Nika i Marka." rekla je njihova mama.
Naravno da je mama uzela da ih cuva, uvek je cuvala komsisku decu kad nije imao ko. Trebala je raditi u vrticu sa decom a ne u kancelariji.

Vrisak se cuo sa vrata, uplaseno sam pogledala u tom pravcu i videla sam dve male prilike kako trce ka nama. Lux je skocil u Noino narucje i izljubila ga, a mali Niko je zagrlio Olijeve noge. Oli ga je podigao u narucje.

" Kako si mi porastao, a Bogami i ugojio si se. " Oli je rekao Niku.

" Teta Milica nas je hranila na svaka dva sata, kaze da nas tako hrani zto sto smo mali, ali ja nisam mali. " rekao je Niko. Niko je pogledao u mene i nasmesio se.

" Video sam te na slikama, i bas si lepa. Da li hoces da mi budes devojka?" pitao me je Niko. Imala sam osecaj da me svi gledaju ljuto. Nisam ja kriva sto mu nisu objasnili da sam " zabranjeno voce" , to nisu objasnili ni Oliju ocigledno.

" Mislim da sam malo prestara za tebe." rekla sam mu. On me nadureno gledao, a potom je pogledao Olija.

" Vidis i ona misli da sam mali. " rekao je Oliju " I samo da znas nije mi bas do toga da poginem zbog tebe." rekao mi je, a ja sam ga zapanjeno gledala. U redu ocigledno su mu ipak objasnili da sam " zabranjeno voce".

" Kleri!" mama me je uvukla u mama-medvedji zagrljaj.

" I ti si meni nedostajala mama." rekla sam sa laznim osmehom. Jeste mi nedostajala ali se trenutno brinem da ne otkrijem Olija i sebe.

" Da li si bolje?" zabrinuto je pitao Valentin, klimnula sam mu glavom. Tek sad sam primetila da nisam imala sa Olijem "terapiju" duze od pet sati. Preplaseno sam pogledala u Olija. Magnus mi je prisao i zagrlio me

Angel Where stories live. Discover now