23

1.2K 82 11
                                    

Mama je otisla pre tri dana zajedno sa Olinim i Kajinim mamom i tatom. Obecala je da ce mo se cuti, i da ce se rat, ako sve prodje dobro zavrsiti, pa da ce mo se moci vratiti kuci. Stvarno bih volela da se sve smiri i da se konacno vratim kuci. Moram nerado priznati da mi skola nedostaje. Dobro i sad kad bi otisli kuci bili bi na  zimskom raspustu. Bozic je prekosutra, i ovo ce biti prvi bozic koi cu slaviti bez mame. Sa Kajom treba da popricam oko onog sto je uhvatila Olija i mene u krevtu, a usput moramo da se dogovorimo oko bozica. Sreca pa mi je mama sad dala para da imam za svaki slucaj pa cu moci kupiti poklone za sve. 

" Kleri da li ces vec jednom ustati iz tog kreveta? Lezis budna vec tri sata. Cuo sam te kad si ustala." Noa je rekao sa drugih strana vrata. 

" Nee! Ne zelim ustati! " viknula sam mu natrag. Protegla sam, i prekrila se cebetom preko glave. Noa mi je viknuo da necu dobiti dorucak ako ne ustanem iz kreveta. Kao malo dete nadureno sam izasla iz sobe u pidzami. Pored vrata mi je stajalo stocic na kojem mi je stajala kutiva sa gumicama i snalama, pa sam u prolazu zgrabila snalu i podigla kosu u pundju. Sisla sam u kuhinju gde su svi sedeli i doruckovali. Noa se nasmejao kad me je video, ljuto sam ga pogledala. Kad sam prolazila pored njega lupila sam mu cusku.

" To boli!" pekmezavo je rekao. Izplazila sam mu se i sela da jedem. Kaja je sela do mene ni ne pogledavsi me. U tisini smo jeli sto je bilo veoma cudno. Kad smo doruckovali ja sam sebi iskokala kokice, uzela veliki smoki i cips, napravila toplu cokoladu i ponela sve to u sobu. Ponasam se kao prase. Zapravo uvreda je za prase sto kazem da se ponasam kao ono, posto sam ja sto puta gora.
Jedva sam nekako otvorila vrata, ostavila sam sve na radnom stolu i otisla da namestim krevet. Ne mogu da legnem da gledam film ako mi je krevet neuredan. Kad sam ga namestila uzela sam lap-top stavila ga na krevet a potom sam sve za grickanje stavila pored sebe.

U pola drugog filma prekinlo me je kucanje na vratima. Kajina glava je provirila.
Oblikovala sam ustica hej. To mi je bila losa navika, nekad bi nemo rekla nesto ljudima i oni bi me gledali kao da sam poludela.

" Da li mozemo da popricamo?" pitala je Kaja tiho

" Naravno." klimnula sam glavom " Nemoj da stojis sedi. "

" Pa... sta gledas?" pitala je  ponovo tiho

" Vise nista. " pokusala sam se nasaliti, ali nije bas uspelo.

" Dobro... da predjem na stvar. " odlucno je rekla. Niko nije progovorio dobre dve minute. " StatiimassaOlijem?" brzo je rekla. Nista je nisam razumela. 

" Da li bi mogla to da ponovis, ali sporije. Nista te nisam razumela. " polako sam joj rekla. Kaja je izdahnula. 

" Sta si ti imas sa Olijem?" veoma polako je rekla. Znate kad nekom ko ne zna vas jezik i pricate mu polako misleci da ce vas on razumeti. E pa tako je i ona meni pricala. Valjda je mislila da mi nece doprla do mozga ako bude normalno pricala. 

Ne znam sta da joj odgovorim. Nema nista medju nama, mislim on je lep i sve to stoji. Dobro mozda smo spavali zajedno, i dok imamo "terapije" imam osecaj da mi nista drugo nije potrebno sem njega. Izuzev toga nema nista medju nama.

"Ne nema nista medju nama." rekla sam tiho. 

" Da li si sigurna u to?" tiho je pitala, priblizila mi se i pogledala me u oci. Ne zna sta se desilo ali ne je jednostavno izletelo iz mene. 

Nisam znala sta se desilo. Nisam zelela to da joj kazem. Ne znam zasto sam ovo uopste rekla. 

" Tako sam i mislila." tiho je rekla i napustila sobu.






Pre svega dobro jutro! ☀

IZVNITE!!!! Obecala sam da cu objaviti nastavak prosli vikend, ali nisam stigla da ga zavrsim. Nastavak je jako kratak, zvinjavam se i zbog toga. Ubrzo drui deo nastavka. Nadam se da ce vam se svideti. Ostavite vote i komentare. 

Angel Where stories live. Discover now