Poglavlje 9.

8.6K 282 16
                                    

Josip

Ubrzo se nađemo na ogromnom i pustom hipodromu, a na njezinom licu se može očitati uzbuđenje. Ubrzanim korakom izađe iz auta, a i ja za njom.

"Idem ja jedan krug, a ti me tu čekaj pa ćemo zajedno. Može?"

"Naravno. Idi.",kažem i ona žurno uđe u auto, odmah gazeći na gas. Toliko o tome kako će ovo biti "malo brža probna vožnja". Osjetim kako mi mobitel vibrira nakon nekih petnaestak minuta i izvadim ga iz stražnjeg džepa. Marko.
Šta Marko hoće sada? Povučem prstom po zaslonu i stavim mobitel na uho gledajući kako Lara divljači sa autom.

"Pomozi mi.",kaže slabim, ali hrapavim glasom i na trenutak pomislim da je vrištao cijelu noć koliko je promukao. Vjerojatno je to od pjevanja jučer.

"Koji ti je brate? Šta se dogodilo?",upitam ga, a on uzdahne.

"Objasnim ti sve,ako mi pomogneš. Možeš mi učiniti jednu malu uslugu?",upita, a ja malo promislim o tome kakvu mu uslugu treba učiniti i u kakvo se sranje ovoga puta uvukao.

"Mogao bih ti pomoći ako mi kažeš što ti treba, pa ću ja odlučiti hoću li ti pomoći ili ne, može tako?",iznesem svoj kompromis.

"Treba mi da dovedeš Laru da popriča samnom. Stvar je u tome da smo se nas dvoje sinoć posvađali odnosno ona je vikala ja sam slušao i sada sam shvatio da sam malkoc zajebao, a ona me ignorira i ne želi niti riječi progovoriti samnom. Pretpostavljam da je tako.",objasni mi i ja prođem slobodnom rukom po licu.

"A kako misliš da ja to izvedem?" ,upitam naposljetku, znajući da sam upravo pristao na bilo koji mogući plan.

"Trebam te da ju dovedeš vašoj kući i da ju ja čekam u jednoj od prostorija, recimo kuhinji. Zaključaš nas tamo i ja te zovnem kada popričam s njom. Neće imati izbora jednostavno."

"Marko... ",kratko sam razmišljao o njegovom planu. Čudim se da je smislio tako nešto jer je za smišljanje planova inače glup kao tava.

"Pomoći ću ti. Ali trebat će mi tvoja pomoć oko nečega.",rekao sam i već imao ideju što ću napraviti. Hah, kako sam pametan, divim se sam sebi.

"A sada me ispričaj idem provesti kvalitetno vrijeme sa svojom sestricom.",rekao sam i prekinuo poziv. Taman kada sam sjedao u auto, čuo sam Lanin glas kako me doziva.

"Hajde Josipe, napravila sam već 3 kruga.",požalila se.

"Idem.",viknuo sam. Ne volim kada se ponaša kao malo dijete, no, navikao sam, takva je većinu vremena. Projurio sam pored nje i na lice stavio svoj vragolasti dječji smješak. Iza sebe sam čuo Larino negodovanje tipa "hej, nije fer" i izduženo "A". Glasno sam se nasmijao i još više ubrzao. Približavao sam se zavoju u koji sam ušao prebrzo i skoro proklizao. Usporio sam i nakon samo nekoliko sekundi Lara je bila ispred mene nekih pet metara. Još više oko osam metara i novi zavoj. U njega sam ušao spretnije, ali svejedno nisam uspio prestići Laru. Ona je već bila u završnom zavoju kada sam ja tek prošao polovinu ovog trećeg. Dao sam gas, i konačno ju sustigao, ali ona je pametnica dala gas, pustila ručnu i pobijedila me. Zaustavio sam auto i izašao iz njega.
Glavu sam okrenuo u desnu stranu s koje mi se približavao Larin auto koji je krenuo kružiti oko mene. Kada je ona naučila driftati?

"O DA! POBIJEDILA SAM!",čuo sam kako se dere, iako su vrata bila zatvorena. Ali ne zadugo, zato jer je moja ekstremna sestra otvorila vrata i izbacila lijevu ruku van. No, njoj to nije bilo dovoljno, gospođica još digne noge na volan a drugu ruku zabaci iza sebe. Nasmijao sam se na taj prizor. Stvarno nisam vjerovao da je tako luda. Mislim zamislite vi djevojku visoku jedva metar i kiseli krastavac u crnim Vansicama, debelim bijelim čarapama prevučenim i naboranim na sivoj prevelikoj trenerci, u mojem crnom hoodiju i pokidanom,opet prevelikom, traper jaknom kako vozi bijesni auto i to nogama. Nakon što je napravila još jedan krug oko mene zaustavila je auto i iskočila iz njega.

"Pobijedila sam.",rekla je pakosno. Nasmijao sam joj se i potrčao prema njoj. Brzo se okrenula i kenula trčati. Ima ona kondicije, ali ima kratke noge tako da sam ju vrlo brzo sustigao i krenuo nositi na vojnički način oko ramena. Jednom me pokušala udariti, ali je shvatila da će pasti ako me ne uhvati za ruku pa je to učinila.

"Pa čestitam ti, ako ti to toliko puno znači, iako si me već nekoliko puta pobijedila.",rekao sam i stavio ju nazad u njezin auto, uz riječ 'pokret'. Pa,vrijeme je za ostvariti lumenov plan.

Dečko s treningaWhere stories live. Discover now