Poglavlje 19.

6.6K 254 60
                                    

Josip

U prvoj stotinki se zbuni do te mjere da je kao stijena, kao kip. U sljedećem trenutku već uzvraća stavljajući svoje ruke u moju kosu lagano prolazeći kroz nju dugačkim crnim nalakiranim noktima. Toliko sam se uživio da nisam ni shvatio da nam je oboma ponestalo daha i da je temperatura ovdje naglo porasla za dvadesetak stupnjeva. Pogleda u moje oči nekako sramežljivo. Ona nikad u životu nije bila sramežljiva.

"Ja bih morala...ovaj, idem se otuširati i u krevet idem, prestresan dan za mene.", kaže vedrim tonom i nasmije mi se, a ono što napravi me izbaci iz takta, doslovno. Približi mi se i stavi jedan dlan na moj torzo, a drugu na moj vrat i povuče mi glavu dolje pa me poljubi na malo duže. Nasmije se na kraju dok još uvijek svoje usne drži na mojima. Makne svoje ruke s mene i ode gracioznim hodom do stepenica, pa čujem da se uspinje uz njih.
Bacim se na kauč i dalje pod transom.
Ovo je bila najbolja pogreška koju sam ikad napravio u životu.
Zapravo, čim mi je njezina majka rekla da nisam u nikakvom krvnom srodstvu s njom, počeo sam ju gledati drugačijim očima. Ne kršimo nikakva pravila. Zatvorim oči i duboko uzdahnem razmišljajući o tim vražje dobrim usnama.

Lara

Ušla sam u svoju sobu i kliznula niz vrata čim sam ih zatvorila. Te usne, majko sveta, spasi me da ne umrem.
I dalje mi je sve ovo pogrešno, ali ne mogu se suzdržati u njegovoj blizini više. Koji je meni vrag bio u glavi kad sam mu onako samouvjereno prišla dolje i sama ga poljubila? Ne znam. Jednostavno sam imala nalet želje i hrabrosti, samo od njegovog pogleda i očiju iz kojih isijava živa vatra. A njegov torzo, jel on kojim slučajem polijepio za sebe one pločice iz kupaonice? Mislim da nikada neću saznati. Uzimam donje rublje i neku kratku spavaćicu, boli me briga što mi dođe jedva do pola butina, naglo mi je postalo vruće i mislim da se to neće promijeniti tako brzo. Ušla sam u kupaonicu i ušla brzo pod tuš, odvrnila hladniju vodu i otuširala se.
Obrisala sam se i obukla sve na sebe te zavezala neurednu punđu i izašla van iz kupaonice nazad u sobu. Uzela sam mobitel i otvorila Messenger reda radi, a među prvih dvoje koji su mi poslali poruke su bili Leda i Marko.
Leda se ispričavala i govorila kako nema ništa između njih, a Marko se također ispričavao i rekao je da se ponio kao kreten, da je čak malo i popio večeras i da se nada da nisam mislila ozbiljno kada sam rekla da ga ne želim vidjeti više u životu.
Mobitel sam zaključala i stavila pored sebe na ormarić, a onda se izvana začuo jaki grom i vidjela sam sijevanje. Nekako mi grmljavina i nije najmilija. Skupila sam se u fetus položaj i čekala kada će više prestati zato jer je svaki grom bio jači i jači.
Zagrlila sam velikog medu koji mi je Josip poklonio za zadnji rođendan.
Nakon par minuta, čujem polako otvaranje vrata i uplašeno pogledam prema njima. Čim vidim Josipa, moje tijelo se opusti i on se slatko nasmiješi kada vidi da ne spavam.

"Pretpostavljam da se još uvijek bojiš grmljavine.", kaže i baci se na krevet dok ja i dalje grlim velikog medu.
Namršteno pogleda u medu i u sljedećem trenutku ga baci sa strane, negdje na pod.

"O Bože,ovdje je užasno vruće.", kaže i krene se hladiti rukom,ali kada vidi da to i nema baš koristi,skine majicu i nju isto baci negdje pored.
Legne par milimetara od mene i okrene se na bok isto kao i ja. Par minuta se gledamo, nitko ništa ne progovara, ali ova tišina je ugodna.
Odjednom ga polako poljubim, a on me prebaci na sebe tako da sjedim negdje na kraju njegovog stomaka.
Stavim obje ruke na njegove pločice i sagnem se da ga još jednom poljubim.
Ovaj put je bilo nešto žešće i on je stavio svoje dlanove na moju guzicu. Bilo je pogrešno, ali bilo je dobro.
Nakon par minuta žestokih i brzih poljubaca sam ga još jedanput lagano poljubila i legla na njega dok su njegove ruke i dalje bile na mojoj guzici i nije ih želio pomaknuti odande. Zaželjevši mu laku noć, utonula sam u san znajući da me sutra čeka škola, a u školi gomila fake prijatelja i šećer na kraju, Marko i Leda, u komadu.

Dečko s treningaWhere stories live. Discover now