Poglavlje 10.

8.2K 297 15
                                    

Lara

"Pokret." ,kaže nakon što me stavi u auto.

Nagazim na gas i projurim pored njega brzinom svjetlosti, a njegova inače tamno smeđa kosa zavijori i on ju brzinski namjesti, pa sjedne u auto i dođe ubrzo pored mene. Pogledamo se u stilu Fast&Furiousa 7 i oboje nagazimo na gas, pa krenemo kući. Naravno da po cesti vozim opreznije, ima tu i drugih auta, ali to nije slučaj kod Josipa. Kod njega je upravo suprotno. Na hipodromu je pažljiv i uredan u skretanjima, driftanju i ostalom, ali na cesti je kao divljak. Upravo je između nas razmak od nekih možda desetak auta, zato jer on debil vozi prebrzo i sve aute zaobilazi.
Neki su mu čak pokazivali srednjake i vjerojatno jebali mater, ali on se naviknuo na to, pa mu čak niti ne smeta više. Vjerujem da je sad već negdje kod kuće, dok ja pažljivo vozim iza nekog dede koji vozi auto kao da ima jaja unutra pazeći da se ne porazbijaju.
Polako ga zaobiđem, a potom i onaj ispred njega. Uskoro se nađem zaobilazeći sve koji su ispred mene zato jer presporo voze. Ili ja jednostavno imam brži auto. Može i to biti. Ovo nije trebalo zvučati toliko umišljeno u svakom slučaju. Napokon se nakon par skretanja nađem u garaži, izvan parkiranog auta.
Sve su ovo moje bebe. Dođem liftom do dnevnog boravka i čujem kako trešti pjesma "Or nah", mislim da je to najprostija pjesma koju sam u životu čula, ali dobra je. Jako, jako dobra. Vidim kako Josip prčka po mobitelu.
Pogleda me i zamoli da mu donesem Red Bull iz kuhinje.
Moj brat voli popiti, ali ne pije baš pivo toliko, pa ga i ne traži često.
Uđem u kuhinju i dođem do frižidera, pa ga otvorim i nagnem se da uzmem Red Bull, ali u tišini začujem okretanje ključa i osjetim nečije vrhove prstiju kako mi idu niz kraj kralježnice, pa dlan završi na mojoj guzici. Zatvorim frižider i vidim Marka kako mi bulji u dupe, pa kada se ispravim, prebaci pogled na moje oči, koje vjerujem da izgledaju kao da su crvene boje od trenutnog bijesa kojeg osjećam prema njemu.

"Šta ti hoćeš? Nisam li ti rekla sve što sam htjela sinoć?",upitam dok otvaram Red Bull namijenjen mom dragom braci, ali on će sačekati malo. Mogla bih se kladiti da su ovo sranje zajedno smislili.

"Samo,došao sam..." ,ne dam mu da završi rečenicu, nego ju ja nadodam.

"Došao si da se ispričaš?",njegova reakcija je ta da se jedva mogao suzdržati, a da ne pukne od smijeha.

"Ja i isprike? Ne, ne.",kaže odmahujući glavom.

"Koji vrag onda radiš zaključan samnom, u mojoj kuhinji? Želiš da ti ponovim sve od jučer ukoliko se ne sjećaš, ili šta?",drsko upitam, a on se malo namršti.

"Došao sam reći kako si bila smiješna jučer onako bijesna. Tog se jedino sjećam zato jer sam bio gotov.",kaže uz provocirajući osmijeh, a ja znam da laže i da se svega sjeća.

"Drago mi je što ti je bilo zabavno, ali zabava je završila, zato doviđenja. Ne, bolje zbogom." ,kažem i bacim limenku u smeće, i krenem proći pored njega, ali sjetim se da nas je retard zaključao.

"Hoćeš li?",upitam pokazujući rukama na bravu kuhinjskih vrata.

"Neću.",kaže odlučno i odmahne glavom, pa ruku u kojoj mu je bio ključ stavi iza sebe.

"Nećeš?",upitam sa rukama na bokovima i podignutim obrvama.

"Neću."

Kratkim koracima dođem do njega. Stanem ispred njega, i pogledam prema gore zato jer je bio za glavu, glavu i pol višlji od mene.
Pružim svoje ruke prema njegovoj ruci koja se nalazila kod njegovih leđa.
Ruku premjesti do lica mahajući ključem.
Popnem se na prste i jednu ruku stavim na njegova prsa odmah ispod prstiju osjećajući mišiće koji se napinju kroz usku bijelu majicu koju danas ima. Oslonim se na njega rukom kako ne bih pala zato jer sam na prstima. Umjesto da ja glupa iskoristim priliku i uzmem ključ, on obavije svoje ruke oko mojeg struka, i istog trena sav prostor koji je bio između nas je nestao. Spustio je malo glavu i ja sam okrznula svoje usne o njegove. Zagrizla sam usnicu i uzela mu ključ iz ruke.
Otključala sam vrata i zlobno se nasmijala.

"Adio.",bilo je to zadnje što sam rekla odlazeći iz kuhinje gracioznim hodom i puštajući Marka da gleda u moja leđa. Iako nisam sigurna da je baš samo u njih gledao.

Dečko s treningaWhere stories live. Discover now