Hoofdstuk 2: De Volgende Dag

58 8 6
                                    

( Disclaimer: Dit is een filler hoofdstuk maar toch is het aangeraden om ook deze te lezen )


Langzaam opende ik mijn ogen toen mijn wekker afging, ik zette hem uit en trok mijn telefoon uit de oplader. Ik moest nog een paar keer knipperen voordat ik mij kon focusen op mijn notificaties, daar zag ik alleen "Goodnight" staan van Lisa. Populair was ik niet, dus veel notificaties waren er ook niet. Toen ging ik voor de spiegel staan, veel bijzonders was er niet te zien. Het eerste wat ik deed was onder de douche stappen, ik had genoeg tijd sinds ik eerste uur vrij had.

Ik rustte mijn hoofd op mijn tafel toen ik op de schouder werd getikt door de eindelijk gearriveerde docent. "Kop op, anders hoef je hier ook niet te zitten." zei ze. Ik wou rustig weglopen, maar natuurlijk moest ik de les rustig gaan volgen. Ik besloot om op te letten. Toen trilde mijn telefoon, wie zou dat nou kunnen zijn. Het was Lisa, waarom zou zij mij rond deze tijd even berichten? Ik hield mijn telefoon onder mijn tafel en liet mijn voorhoofd in mijn handpalm vallen. Toen probeerde ik zo stiekem mogelijk op mijn telefoon te kijken. "Kom je vanmiddag ergens wat drinken? Ik heb toch niks te doen vandaag." zei Lisa per bericht. Ik drukte rustig op mijn toetsenbord. "Oke is goed, ma.." toen werd ik weer op de schouder getikt. "Geef maar hier dat ding." zei de docent.  Nog snel drukte ik op verstuur en gaf mijn telefoon weg.


Na school

Twee cappuccino's stonden op het ronde tafeltje waar ik aan zat met Lisa bij een terras. Rustig probeerde ik een slokje te nemen en toen keek ik om mij heen. Toen hoorde ik opeens "Dus.. Hoe was school? Raar berichtje dat ik kreeg." zei Lisa met een plagerig stemmetje. Toen lachte ik en zei "Mijn telefoon was afgepakt." toen begon Lisa luidt te gieren. "Kan je geen eens op je telefoon zitten zonder betrapt te worden?"

Lange gesprekken waren voorbij gegaan tussen mij en Lisa, toen ging ik richting huis. Mijn moeder was nog aan het werk, ik bakte maar wat eieren voor mijzelf sinds ik zelf geen zin had om te koken. Daarna ging ik op de bank zitten en zette ik de televisie aan. Nadat ik een tijd op de bank had gezeten en gegeten ging ik mijn nest in. Morgen was weer een dansles, morgen weer een dag.



Hey hoi, ik wou graag dit filler hoofdstuk schrijven omdat ik voelde dat als ik meteen bijvoorbeeld naar Daniel sprong, ik niet veel toevoegde aan Lisa. Sinds zij ook best een rol speelt in dit verhaal. In het volgende hoofdstuk komt eindelijk Daniel te voorschijn! 

Groetjes!

'Tot ik neerval'Where stories live. Discover now