Hoofdstuk 4

42 1 0
                                    

Lily was ontboden uit de ziekenzaal en zo was Sirius ook. Ze zaten gezellig met z'n allen in de leerlingenkamer van Griffoendor. "Hé!" Riep Lily opeens, "Weten jullie nog hoe we elkaar hebben ontmoet?" Iedereen dacht na en Emily was de eerste die het terug wist:

-flashback-

Ze hoorde het nog vaag in haar hoofd galmen: "Griffoendor!" Het meisje dat ze op de trein had gezien kwam naast haar zitten en keek hoe nog een andere jongen werd ingedeeld in Zwadderich. "Spijtig..." hoorde ze haar mompelen. Toen draaide het meisje zichzelf naar Emily om en zei: "Hoi, ik ben Lily, Lily Evans.", "Emily, Emily Jones." was het antwoord dat over Emily's lippen rolde. Een andere jongen, die ook in Griffoendor was ingedeeld kwam naast Lily zitten en stak zijn hand uit: "Hi, ik ben James!" Lily lachte en schudde zijn hand: "Hoi, ik ben Lily!" Een jongen die eerst nog aan de ene kant van de tafel had gezeten kwam nu tegenover Emily zitten, keek haar in de ogen en zei met een knipoog: "Wel, Hey, ben ik blij dat ik samen met jou hier in Griffoendor zit!"

-einde flashback-

"Dat is NIET wat je zei!" Gilde Emily, iedereen begonnen te lachen en Sirius keek haar nu met doordringende ogen aan: "Wat zei ik dan? Volgens jou?" Emily verloor haar woorden voor vijf seconden. Het enige wat ze kon was in zijn ogen kijken die, heel geconcentreerd in de hare keken. "Je zei: 'Wat een gedoe hier! Ik ben Sirius, trouwens. Sirius Zwarts.'" Emily liet haar ogen weg glijden en keek nu naar Lily die knikkend bevestigde.

De avond viel en iedereen maakte zich klaar om te gaan slapen. Lily en Emily liepen de trappen op van de meisjesslaapkamers en deden hun pyjama's aan. De jongens zouden het zelfde moeten doen, maar ze bleven zitten en toen Lily en Emily terug beneden kwamen zaten ze allemaal nog in hun gewone kleren aan tafel. De meisjes kwamen erbij zitten. "Waarom hebben jullie je pyjama's nog niet aan?" Vroeg Emily in het algemeen. Peter antwoordde: "Dat doen we meteen als we gaan slapen wel." Hij keek James aan met gebogen hoofd, maar deze keurde zijn handelen goed. "Ik heb zo een gevoel-" ging Emily verder, maar werd gestopt door Sirius: "Is het al zo laat? Kom, kom, dames! Jullie bed in." Hij keek door het raam naar de maan die opkwam. "Wat dachten jullie van kijken hoe de maan opkomt?" Vroeg Lily aan de groep, "Het is volle maan vannacht, is dat niet mooi?" De jongens sprongen allemaal recht op het zelfde moment: "Nee, nee. Ga maar slapen! Wij zijn ook moe!!" James glimlachte flauwtjes en maakte er haast bij dat de meiden naar boven gingen. Een maal in de slaapkamer, kropen Lily en Emily bij het raam om toch naar de 'maansopgang' te kijken. "Wat is het toch mooi! Is het niet?" Zei Lily met een dromerige stem. Emily keek naar de maan die stilletjes van achter de bomen vandaan kwam, maar liet haar zicht vallen op de oude beuk die wat verder op het terrein stond. Tot haar verbazing zag ze vier jongens op de beuk af lopen. Hé, een van hen lijkt op Remus... dacht ze. Ze stonden nu vlak voor de beuk die wild heen en weer wiegde. "Emily, kijk!" Lily tilde haar hoofd op en liet haar weer naar de maan kijken die nog hoger klom. "Prachtig.." mompelde ze en liet haar blik weet op de boom vallen. De jongens waren verdwenen en de beuk lag weer rustig te slapen. Had ze dit alles dan verbeeld?


Hopelijk vinden jullie het verhaal een beetje leuk☺️
xx Ayla

Emily Jones - A Hogwarts-story (Dutch)Where stories live. Discover now