Hoofdstuk 6

40 1 0
                                    

"KOM OP JAMES!!!!" schreeuwde Lily zo luid ze maar kon toen James voorbij raasde op zijn bezem. "Nog 10 punten voor Griffoendor!" klonk het en Lily begon weer te gillen van blijdschap. "We gaan ze zo inmaken!" zei ze tegen Emily die haar kap opzette omdat het begon te sneeuwen. "Weet ik toch, zo goed is Huffelpuf niet hoor!" Iemand tikte op Emily's arm en ze draaide zich om: "Remus?!" Remus gaf haar een boekje onder hun mantels door. "Het boek over die boom dat ik van je geleend had!" schreeuwde hij door het gekrijs van Lily en alle ander Griffoendors heen. "Bedankt!" gilde Emily terug en Remus baande zich een weg door de menigte richting Sirius en Peter. "Wat gaf hij nu? Oh! Is dat zijn dagboek?!" Lily schoot in de lach en knipoogde, wijzend naar het hartje op de cover van het boek, naar Emily die zich probeerde rustig te houden. "Nee, een boek dat hij geleend had. Hoe vaak moet ik het nog zeggen? Remus en ik zijn gewoon vrienden!" ze draaide zich weer om naar het spel en zag net een goud balletje voorbij razen. "Tuurlij-" "JAMES!! DE SNAAI IS DAAR!!!" gilde Emily die daardoor Lily onderbrak. James schoot voorbij. Lily stopte met praten en begon weer te schreeuwen: "GO POTTER!!!!!"

Ze werden ontvangen als helden en kwamen zo trots maar kon de Griffoendor studentenkamer binnen. "POTTER! POTTER! POTTER!" werd er gejuicht. Emily nam plaats in haar gewoonlijke zetel tegenover het vuur, toen Remus er bij kwam zitten. James stormde op Emily af en gaf haar en kus op haar wang. "Hé! Laat dat! Voor wat-" maar James stopte haar: "Dankzij jou zijn we gewonnen!" Emily's wangen kleurden zachtjes rood. James begon: "JONES! JONES!" te juichen en uiteindelijk deed heel de groep Griffoendors mee. James en Sirius namen haar op hun schouders en hieven haar in de lucht. "Jongens, stop. Alsjeblieft?" James negeerde het en bleef maar door roepen, maar Sirius nam haar over en zette haar weer rustig op de grond. "Sorry daarvoor..." fluisterde hij in haar oor. "Dank je." fluisterde ze terug.

-flashback-

"Je zou mee moeten doen, Emily!" hoorde ze Lily zeggen die samen met haar naar de Zwerkbal tryout was komen kijken omdat James een paar nieuwe jagers nodig had voor dit jaar. "Ik denk het niet. Ik ben niet zo goed in jagen, plus ik kan die Slurk nooit fatsoenlijk vasthouden." zei ze ter verdediging. "Onzin! Jij vangt zelfs een waarzeggerij-bol op met een hand!" Lily keek haar vriendin met een lieve glimlach aan. "Soms ga je er een beetje over met je fantasie, Lily." zei Emily die verder keek naar de bezems die voorbij vlogen en de bal die werd doorgegeven, wegdromend van het idee of zij ook ooit in het Zwerkbalteam zou zitten.

-einde flashback-

De avond was gevallen en Emily zat weer aan het raam. Het was vannacht weer een volle maan. Ze keek voor de zoveelste keer naar de oude Beukwilg in het geval de jongens terug kwamen. De maan gleed zachtjes van achter de bergen door en toen zag ze het: de vier jongens die weer naar de boom liepen. De boom werd wild en een van de jongens hief zijn toverstok, daarna doken ze allemaal een gat in, onder aan de boom haar wortels. Emily rende naar haar bed en trok haar schoenen en een dikke pul aan, ze deed de deur zachtjes open en rende de trappen af. Ze opende het portret en rende door de gangen naar buiten, de grote poort was nog net open en ze glipte er tussen door, vlak voor hij sloot. Ze rende het terrein af naar de Beuk, hij was weer terug wild en begon haar takken heen en weer te zwaaien toen Emily dichter kwam. Ze nam haar stok en richte hem op de kruin van de boom: "Immobilus!" De takken stopten met heen en weer slaan. Emily rende naar het hol dat bij de wortels lag en kroop erin. Ze kwam uit in een tunnel, het was er donker dus hief ze haar toverstok en zei: "Lumos." Het puntje van haar toverstok lichte op en ze wandelde verder. Uiteindelijk kwam ze uit in een gang. De gang leed naar een trap en de trap ging omhoog naar nog een gang met allemaal verschillende kamers. Emily liep een van de kamers binnen en keek door een spleet in het dichtgespijkerde raam, daardoor zag ze het bos en de prikkeldraad waar ze voor stond samen met Severus de dag dat ze in Zweinsveld waren. Dit betekende dat ze zich in het Krijsende Krot bevond. Ze liep de kamer uit en keek door de gang, plots hoorde ze een luide blaf van boven haar hoofd en ze liep door naar de volgende trap. Zo voorzichtig mogelijk liep ze de trap op en kwam ze uit bij nog een gang met op het einde een deur die op een kier stond. De enige lichtstraal die te zien was in het hele krot kwam door die deur. Ze sloop richting de deur en luisterde eerst naar wat zich daarbinnen afspeelde: Hoeven die op de houten ondergrond trippelden, het gepiep van een muis of rat, terug een luide blaf en een grom, een grom die niet van een hond kon zijn. Emily voelde een rilling door haar heen gaan. Ze waagde het erop snel om de hoek te kijken, ze draaide haar hoofd richting de deuropening en gluurde de kamer binnen. Perplex bleef ze staan, ze kon niet meer bewegen. Binnen in de kamer zaten: een hert, een rat, een gigantische hond en... een weerwolf. Ze sprongen op elkaar, alsof ze aan het spelen waren. Emily snakte naar adem toen de weerwolf stopte en haar aankeek. Ze zette een paar passen naar achteren en viel, de deur vloog helemaal open bij haar val en alle dieren konden haar nu zien liggen in de deuropening. De weerwolf huilde en wou op Emily afspringen, maar het hert dreef hem in een hoek van de kamer waar Emily hem niet meer kon zien. De grote hond dook door de deuropening en gooide de deur dicht voor hij veranderde in Sirius Zwarts.


Als jullie tips hebben, zet ze dan in de comments♥️
xx Ayla

Emily Jones - A Hogwarts-story (Dutch)Where stories live. Discover now