Hoofdstuk 8

38 1 0
                                    

"FOPPE!!!!!!" gilde Emily die haar boekentas boven haar hoofd hief omdat de klopgeest wc water over haar heen liet vallen. "Foppe, ga weg of we halen de Bloederige Baron!" hoorde ze toen van achter haar. Foppe gromde nog even maar vloog toen door de muur naar de volgende gang. Emily draaide zich om en keek recht in Remus' gezicht. "Dank je, Remus!" zei ze. Remus gaf haar een lieve glimlach en zei: "Graag gedaan Ems." Hij wandelde naast haar en gaf haar zijn mantel. "Bedankt! Dat spook ook altijd!" zei Emily die de mantel aanpakte en hem om haar heen sloeg als een warm deken. Remus zette een kleine glimlach op en staarde een beetje voor zich uit. Emily keek zijn vermoeide gezicht aan. Zijn ogen hadden heel donkere wallen en waren knal rood, zijn gezicht was bleek en een beetje ingevallen, hij bibberde ook wat en stond te wankelen in zijn schoenen. Ze liepen door de grote deur naar buiten, het was aan het regenen. "Volgens mij heb jij hem meer nodig dan ik." Zei Emily die de mantel terug in Remus' handen duwde. Hij keek haar even niet begrijpend aan maar deed toch de mantel zelf om.

Even later liepen ze samen voorbij het Grote Meer en de reuzeninktvis dat er in leefde stak zijn kop voor een stukje boven het water uit. Emily stopte even met wandelen en keek naar de inktvis die nog een stukje uit het water kwam. "Wow..." hoorde ze Remus fluisteren. "Heb je haar dan nog nooit gezien?" vroeg Emily die Remus aankeek. "Nog nooit van zo dicht bij. Hoe komt het dat ze NU boven water komt?" vroeg hij zonder zijn ogen van de inktvis af te halen. "Ik zit hier vaak." zei Emily die zich ook terug naar de inktvis wenkte. "Jij kunt met haar overweg? Maar, niemand heeft haar ooit kunnen aaien!" Emily lachte en strekte haar hand uit. De inktvis duwde haar hoofd naar voor en liet Emily haar aaien. "Fascinerend!" fluisterde Remus verbluft. Ze begonnen weer te wandelen naar de grote poort.

Toen ze bijna aan de poort waren gearriveerd moest Remus even stoppen om op adem te komen. "Je moet nog wat rusten, Remus!" Deelde Emily mee En ze nam zijn arm vast. Hij knikte licht en keek haar toen aan: "Wanneer ga je oefenen op je patronus?" Emily keek een beetje weg en mompelde: "Wanneer Sirius of James het me willen leren..." Remus rechtte zijn rug en keek over Emily's hoofd heen. "Daar mogen ze dan wel eens aan beginnen!" Zei hij en liep toen verder richting de Griffoendor studenten-kamer met Emily achter hem aan.


Als er een marauders serie zou komen, wie zouden dan Remus, Sirius, James en Peter spelen?
xx Ayla

Emily Jones - A Hogwarts-story (Dutch)Where stories live. Discover now