Hoofdstuk 19

28 2 0
                                    

"Emily!!" werd er geschreeuwd. Ze draaide zich om een schoot een lamstraal af op een van de dooddoeners die Lily bedreigde. "PARALITIS!!" De dooddoener viel om en verlamde. Lily en Emily vluchtte verder het bos in waar ze James en Sirius tegen kwamen. "Is alles oké?" vroegen ze toen de dames aan kwamen rennen. "Jullie zijn minstens een kwartier te laat! Waren er dooddoeners?" vroeg Sirius met zijn concentratie op Emily gericht. "Ja, je nicht zat me achterna!" siste ze terug. Sirius slikte en keek naar de grond. "Krodde was er ook." ging Lily verder. Na te hebben gezegd wat er was gebeurd verdwijnselde ze en kwamen ze terecht in het hoofdkwartier waar Remus en Peter hun zaten op te wachten samen met Frank en Alice.

"Is alles goed gegaan?" vroeg Alice die Emily meteen omhelsde. Ze knikte en liet het perkament zien waarvoor ze al weken hadden gezocht. "Waar is Perkamentus?" vroeg Emily en Remus zette zich recht uit zijn stoel. "Hij is op sollicitatiegesprek met iemand voor waarzeggerij." Emily knikte en ging zitten. "Ik ga mijn bed in." verkondigde Lily na een kwartier van stilte en liep de trap op. Na haar liep iedereen een voor een de trap op en ging hun bed in. Uiteindelijk bleven alleen nog Emily en Sirius over.

"Alles oké, Em?" vroeg hij toen hij zich naast een zeer-in-haar-eigen-gedachten-verzonken Emily ging zitten. Ze knikte. Sirius zuchtte en draaide haar hoofd zodat ze hem aan keek. "Ik weet niet wat ik ooit heb gedaan, maar zou je me kunnen vergeven?" vroeg hij. Emily trok haar hoofd uit zijn greep en wende haar blik af. "We zijn geen kinderen meer, ik denk dat ik het kan overwegen." ze keek hem weer aan en gaf hem in een hele lange tijd weer een oprechte glimlach. "Wauw..." mompelde Sirius. "Wat?" Emily zette zich recht en keek hem aan. "Het is lang gelden dat ik je nog heb zien glimlachen, ik was bijna vergeten hoe schattig je was als je dat deed." hij knipoogde en zette zich recht: "Ik ga ook maar eens mijn bed in." Emily knikte en volgde zijn voorbeeld. Nog voor dat ze elk naar hun kamer gingen nam Sirius haar bij de schouder en trok haar in een kleine knuffel. "Dat heb ik ook gemist." zei hij nog voor hij zijn kamer binnen ging en de deur sloot. Emily liep zelf ook naar haar kamer en sloot de deur achter haar. Ze legde zich in haar bed en sloot haar ogen, denkend aan het gevoel van Sirius zijn armen om haar heen.


Laat me weten wat jullie er al van vinden♥️
xx Ayla

Emily Jones - A Hogwarts-story (Dutch)Where stories live. Discover now