Hoofdstuk 25

32 2 0
                                    

Het was de dag van het Zwerkbal-toernooi tussen Griffoendor en Huffelpuf. Emily stond samen met Hagrid bij de Griffoendors en bemoedigde hun team. Het regende vreselijk. Op een bepaald moment zag ze het gouden balletje voorbij vliegen en ze riep: "Harry!! Daar!" Ze wees naar waar het balletje zweefde en Harry vloog er achterna. Hij vloog steeds hoger en hoger tot op het punt waar je hem niet meer kon zien. Emily was bezorgd en keek rond. Ze zag en dementor niet veel verder ook omhoog vliegen. De dementors waren naar Zweinstein gestuurd om de kinderen te beschermen tegen Sirius Zwarts, maar waren niet toegestaan het schoolterrein te betreden. Emily snelde de trappen af, opzoek naar een bezem en toen ze er eindelijk een had gevonden hoorde ze mensen schreeuwen. Harry was van zijn bezem gevallen en viel nu sneller en sneller naar beneden. Emily hoorde nog net Professor Perkamentus een toverspreuk roepen voor ze op de bezem sprong en op het veld vloog om vallende Harry op te vangen.

Harry lag in de ziekenzaal en heel zijn team stond rond zijn bed. Emily kwam ook even op bezoek en had zijn bezem bij die in de beukwilg was gevlogen en helemaal verwoest was. De teleurstelling op Harry's gezicht brak haar hart. Vlak na ze bij Harry op bezoek was geweest liep ze naar Remus' bureau en klopte op de deur. "Binnen" weerklonk het van de andere kant. Emily stapte binnen en liep regelrecht op Remus af. "Je moet het hem leren, Remus!" zei ze toen ze vlak voor hem stond. Remus, die geen idee had waarover Emily het had keek haar vragend aan. "Je moet hem de Patronus bezwering leren!" Remus keek haar nu nog meer vragend aan en zette een stapje naar achtere. "Komaan Remus! Jij bent de beste leeraar! Je hebt het mij geleerd." Remus knikte en zei eindelijk iets: "Waarvoor zou hij het nodig hebben?" Emily sperde haar ogen wijd open alsof ze niet kon geloven wat hij zei: "Waarvoor zou hij het nodig hebben? Serieus Rem? De dementors voelen wat hij allemaal heeft meegemaakt! Je was er zelf bij op de trein zeiden ze!" Remus knikte nu instemmend en draaide zich om richting zijn studeerkamer. Even later kwam hij buiten. "Je hebt helemaal gelijk!" glimlachte hij.

Ze hadden de boeman die ze voor zijn les hadden gevangen in een kist gekregen en die kist naar de astronomie-toren gebracht. Ze plantten zich op het opstapje en aten samen een stukje chocolade. Emily dacht terug aan de boeman die ze in de leraarskamer hadden gezien en zei: "Ik dacht dat ik sterk genoeg was, maar om eerlijk te zijn, ben ik gewoon bang om hem zo te zien. Ik hoop, denk ik, nog steeds dat dit alles een misverstand is en dat hij gewoon dezelfde Sirius Zwarts, grootste flirt van Zweinstein is." Verklaarde Emily aan Remus die een arm op haar schouder lag. "Ik ook", gaf hij toe. De twee vrienden keken elkaar aan en glimlachten. Een traan liep over Emily's wang aan de gedachte van haar vroegere crush die haar beste vrienden heeft verklikt aan Voldemort.


Ik probeer het volgende hoofdstuk er zo snel mogelijk op te plaatsen♥️
xx Ayla

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 02, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Emily Jones - A Hogwarts-story (Dutch)Where stories live. Discover now