Chapter 8 - Оцaпaнa с кръв\Trouble

2.9K 164 20
                                    


§§§


„ Драги ученици, скъпи колеги и училищен персонал, с най-голяма мъка трябва да съобщя, че тазгодишното пролетно празненство, което по традиция провеждаме всяка година, се отменя. Всички знаете, че преди няколко дни в гимназия „Хай Сентървил" беше извършено убийство. Поради тази причина, по решение на ръководния отдел, седмицата предвидена за празнуване ще бъде определена за почитане паметта на пострадалия ни съгражданин, Томас Габриел Крипсън. Край на съобщението. "



Всичко започваше да се преобръща с мръсна газ. Всеки един в гимназията виждаше промяната. Училищните коридори, кабинетите и дори тоалетните, в които много обичаха да се крият, вече не бяха безопасни места. Някъде наоколо – в гимназията, улиците или дори супермаркета се спотайваше въпросният убиец и тази мисъл слабо казано плашеше всички жители на Сентървил. Само че не всички подозираха за другото голямо зло, което се задаваше от съвсем различна посока. Новобранците.

Съобщението на директор Хоупс по училищното радио сякаш допълнително принесе още повече смут и трагизъм в ежедневието на всички ни. А тези, които с нетърпение очакваха началото на празничната седмица бяха недоволни и крайно разочаровани. И докато всички останали все още бяха под афект от инцидента, за разлика от други като Карън Уест, която умело опитваше да го забрави, аз не спирах да мисля за него.

Осем открито опитваше да ме защити, като своевременно с това не спираше да ме заплашва. Аз ги наричах заплахи, той ги наричаше предупреждения. Случката от снощи се беше запечатала надълбоко в съзнанието ми. Ръцете на Кевин сякаш бяха оставили следи по тялото ми. Побиваха ме тръпки всеки път щом се сетех за него. Ако Осем не се беше намесил на време, щях да пострадам много сериозно и при това случката навярно щеше да ми остави перманентна травма след себе си. За втори път съжалявах, задето не го бях послушала. „Не се замесвай с тези неща, Оливия." И въпреки всичко не разбирах защо го правеше.

- Олив! – Андрия ме спря на път на излизане от кабинета по любимата ми история. – Трябва ми помощта ти. Госпожица Харисън иска доклада по съвременна история за утре, а аз нямам никаква представа как ще се оправя сама. Знаеш, че ненавиждам този предмет.

HATE THAT 8 / 8Where stories live. Discover now