Chapter 23 - Между два свята\May be the last kiss

1.5K 76 35
                                    

§§§

Има толкова много възможности в този живот. Толкова много избори, които само чакат да бъдат направени. От вас, от мен, от близките ви, от близките на близките ви...от всеки един човек. Да избереш едно нещо означава да изключиш останалите възможности, а такъв ходещ хаос като мен не можеше да вземе правилното решение просто така. Или по-скоро – не искаше.

По дяволите!

Колко много мразех да правя избори.

Бях приковала поглед някъде в далечината. Стараех се да не поглеждам към престъпния си чичо, просто защото в момент като този не бях способна дори да разговарям с него. Баща ми все още не знаеше истината. В известен смисъл сега предавах и неговото доверие. Напоследък беше взело да ми става навик да разочаровам хората.

Малкото езерце в парка „Билиън Грейс", на което ме бе довел още преди минути, беше сигурно най-красивата гледка, която ми доставяше макар и краткотрайно душевно спокойствие през последните дни. Като изключим океанско сините очи на Осем, разбира се.

- Защо ме доведе тук? – попитах щом осъзнах, че чичо ми Долсън нямаше никаква идея как да започне този разговор.

Протегна ръка и хвърли едно малко камъче в мрачната вода. Образуваните вълни се разпиляха по спокойната повърхност на езерото и заблестяха под лъчите на напълно изгрялата луна.

- С баща ти често идвахме на това място, когато бяхме направили някоя глупост и търсехме утеха в тихата природа...

- Попитах, ЗАЩО ме доведе тук! – Веднага прекърших опитите му за прочувствена сантименталност. Защо всички продължаваха да ме смятат за толкова наивна? – Какво искаш този път?

Той пое една тежка глътка въздух, като после издиша шумно, нарушавайки среднощна безгласна атмосфера.

- Вече не е тайна за никого, че нещата се усложниха твърде много след убийството на съученика ти Джак. Кевин и Осем сега не са от една страна както преди. Може да се каже, че сме в пасивна война.

- Кажи ми нещо, което не знам! – сопнах се отново.

- Кевин планира нещо. Не знам какво, но ми докладваха, че е срещу Осем. – Макар и да му нямах капчица вяра, знаех, че точно сега ми казваше истината. Самата аз присъствах на заговор срещу Осем, когато своеволно нахлух в склада на онова престъпно копеле. – Трябва да говориш с него. Предприема мерки, които действат провокативно на Кевин. Ако не спре, в скоро време войната няма да бъде само на думи.

HATE THAT 8 / 8Where stories live. Discover now